![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
UIA'daki Sergiler
Merhaba,
UIA, benim için birkaç sergi ve birkaç tanınmış mimarın konuşmalarından ibaretti. Kongre'nin ismi bile felaket bence. Yarışması da öyle. Neyse, bunlar başka başlıklar altında konuşuladursun ben sergiler hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum. Kongre'nin kapsamında olsa da, kongredeki olumsuzlukların gölgesine kalmaması gerken İtalyan'ların ve Genç Fransızlar'ın sergileri var. Benim en çok beğendiğim iki sergi. İtalyan sergisi hem sergi düzeni hem içerik açısından çok doğru ve nitelikliydi. Genç Fransız'larınki, Fransız Kültür'de o anda inşaat yapılmasından ve klimanın olmamasından dolayı izlenmesi zordu, mekan çok rahatsız ediciydi. İki üç defa dışarı çıkıp hava aldım sergiyi bitirene dek. Ama içeriği iyiydi. Bu kadar çok genç mimarın yüksek nitelikli iyi işler yapabilmiş olmaları çok umut vericiydi. Taşkışla'daki sergilere sadece göz attım. Açıkçası sergilerin çoğunun başında zaman harcayıp minnacık yazıları okumak zaman kaybıymış hissi verdi. Sergi hazırlamak ayrı bir iş. Alman'ların büyük sergisi biraz "fazla" geldi bana... Girişin sağ tarafındaki İstanbul ve Modern Mimarlık sergisi iyiydi. Yapılan ve sergilenen işlerin hepsine iyi demek değil bu tabii... 9+1 Sergisini görme fırsatım oldu. Afişinin ve davetiyenin tasarım hatası olduğunu düşünsem de (sergide 9+1+2 mimar vardı, afiş ise buluşmaların afişiydi, yeni bir afiş yapmak için üşenmemek lazımdı) öz ve net olması iyiydi... Daha pek çok sergi var konuşulması gereken... Sizin izlenimleriniz nelerdir? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|