![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
yönetici
|
"Farklı Mesleklerden Mimarlığa Bakmak" paneli
İTÜ Mimarlık'tan Beyaz Duvar'ın düzenlediği "Farklı Mesleklerden Mimarlığa Bakmak" paneline Tan Oral, Örsan Öymen ve Christoph Neumann katılıyor. 4 aralık salı saat 16:00 109 nolu salonda..
Gidin görün dinleyin bize de anlatın ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
dersten cikip gdebilirim umarim
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
yönetici
|
forum üyelerinden kimse gitmedi mi bu panele?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
ben de bu paneli düzenleyen beyazduvar ekibinden biriyim..aslında burada biraz bizim amacımızdan bahsetmek istiyorum ki belki farklı öneriler gelebilir ve çalışmalarımız daha faydalı olabilir. biz itü de öğrenciler olarak tartışma ortamının azlığından sürekli şikayet ediyorduk küçük bir grup olarak. bunun üzerine de beyazduvar aslında bir dergi olmasına rağman neden bazı farklı tartışma ortamı yaratacak, okulu daha canlı kılacak aktiviteler yapamaz diye düşündük. bu panel de o düşüncelerin bir ürünü. hep mimarların gözüyle çevreye bakarken acaba diğer meslekler mimarlığa nasıl bakıyor, biz kendimizi dünyanın merkezine yerleştirirken, aslında diğer insanlar mimariyi hayatlarında ne kadar bilinçli kullanıyor, biraz da onların gözüyle mimarlığa bakalım istedik. bunun için de bu tarz paneller yapmaya karar verdik. bu ilkiydi devamı ikinci sömestırda gelecek
mesela ben kişisel olarak bir reklamcının mekanı nasıl yorumladığını çok merak ediyorum. çünkü 30 saniye gibi kısıtlı bir zamanda mekanı doğru algılatmak, doğru bir mekan tasarımını düşünmek.... çok önemli bence.tabi ben bu konuda fazla bir fikre sahip değilim ama bir reklamcıdan özellikle mekanı iyi kullanan , bir mekan etkisi oluşturmaya çalışan bir reklamcıdan bunların cevaplarını duymak, karşılıklı tartışmak isterim. aslında çok ilginç tartışmalar çıkacağını düşünüyoruz biz bu panellerle. ilk panelede yaklaşık 30-40 kişi katıldı ama izleyicilerin soru sormaktan kaçındığı sıkıntılı bir panel olmak yerine, panelin ikinci kısmı bol soru cevaplı ve güzel geçti bence.umarım ikinci dönem öğrencilerin bu tarz panellere ilgisi daha yoğun olur çünkü ben tartışma ortamlarının biz öğrencilere çok şeyler kattığını ve yeni fikirlerle karşılaşmak için çok doğru adresler olduğuna inanıyorum. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|