![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
|
Tepebaşı TRT Binası (Eski TÜYAP)
Eski Tepebaşı TÜYAP Sergi Sarayı, şimdi ki TRT Binası’nın yerine yeni bir kültür merkezi yapılacağı ve mimarının Frank Gehry olacağı uzun zamandır konuşulan bir konu.
Belediyenin burayı bir vakfa verdiği de söylentiler arasında... Konuyla ilgili haberi okumak için tıklayın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
galiba güneş gözlüğüne iddaa girdiniz
yok öyle değilse açıklayıngüneş gözlüğü binanın çok parlak olacağı tahmininde ve hususundan mı acaba??? nedir?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yoksa, ofisinin önünde kendisinin değil de dünyaca ünlü bir mimarın eserinin yapılacağı için utancından mı "güneş gözlüğü" dediniz acaba?
![]()
|
|
|
#6 |
|
Ziyaretçi
|
istanbula titanyum müze :)
Eski Tepebaşı TÜYAP Sergi Sarayı, şimdi ki TRT Binası’nın yerine yeni bir kültür merkezi yapılacağı ve mimarının Frank Gehry olacağı uzun zamandır konuşulan bir konu.
Son zamanlarda mimarların gözde şehirleri arasında olan İstanbul’da iş yapmak için dünyaca ünlü mimarlar kamu ve özel sektör işverenlerinin kapılarını aşındırırken, son yıllarda yaptıklarıyla artık kendini tekrar eden Frank Gehry’nin buraya bir bina yapması ne kadar doğru?........ Bu günlerde arkitera ya girenler bu haberle karşılaşıyor..Frank Gehry’nin türkiyede bir müze yapacak olması güzel mi, yoksa mimari alanda bir türlü gelişmemiş olan istanbul a farklı bir silüeti türk mimarlar mı vermeli...Gerçekten ilginç, bişey aynı anda hem heyecan hemde utanç verebilirmi.. benim adıma böyle bi durum.. |
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
zaten tabanlioglundaki ortam yeterince los, bence faydali olur, ama o kadar komik bi olay varki , walt disney binasinin isigi yansitmasidan sikayetci olan, etraftaki binalarda oturanlar binanin kendi evlerine yansiyan bolumlerini kumasla ortmusler, pratik cozum, dusunsenize melkan ve murat tabanlioglu ellerine ortu almis yansiyan bolumlerinin ustunu kapatmaya ugrasiyolar... bence kimseye birakmazlar bu isi, ekleme yaptik binaya diye , sitelerinde proje olarak bile gosteririler
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
gery?
dünyanın kabul ettiği ve benim kabul etmediğim bir mimar ancak ne varki gery gibi bi mimarın yapacağı yapıya ayrılacak bütçeyle ki yanılıyorsam düzelt sıddık bu yüksek bi bütçe demek oraya bir türk mimar bencede daha iyisini yapabilir.eğer hayal gücü konuşacaksa sanırım gery i aramaya gerek yok yada başkalarını,neden kendi mimarımız değil? anlamsız yani sıddık sana katılıyorum bizim tabirimizle eğer uçulacaksa eminim bunu biz yapabiliriz yapının görselliği farklımı olacak yani gery nin çılgınlığına eyvallah denecekse ...... bir türk mimar bunu yapar. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Anket
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yabanci HayranliĞi!!!
Öncelikle bu konuyu gündeme getirdiğin için teşekkürler S_D_D_K,..Her ne kadar bu konu gündemden düşmese de bence utanç verici bir haber ama tartışmanın bizler açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum............
Frank Gehry,Santiago Calatrava,Zaha Hadid,Frank Llyod Wright,...........elbette eğitimimiz boyunca aşina olduğumuz isimler ve hepimizin örnek aldığı kişiler,ama artık yeni mimarlara yol açmanın zamanı gelmedi mi? Geniş çapta yapılacak bir proje yarışmasıyla,Türkiyenin dört bir yanından gelecek projelerle,eminim seçmekte bile zorlanacakları bir maraton gerçekleştirilebilir.yani bunu düşünmek bu kadar mı zor?!!!!hem de seçilen mimarın tarzı zaten belli,bırakalım da bu gençler neler yapıyor,bir bakalım diyen yok. Benim asıl değinmek istediğim nokta bu konunun mimarlık tarafı değil,biraz daha genele yaymak istiyorum.nedendir hala anlamış değilim ama yabancılara karşı merakımız her alanda kendini gösteriyor.markalardan tutun da futbola kadar uzanır bu liste...bir antrenöre veya futbolcuyamı ihtiyaç var.hemen menejerler devreye girerler ve dünyanın parasını verip getirtirsiniz o yabancıyı(at gözlüğü takıp yanı başınızdakini görmezsiniz bile!) aynı kalitede iki ürün.....birinin üzerinde timsah mı var,,,,,hiç kaçırmayız..(fiyat mı??ne önemi var,,,havası yeter!!!!!!!!!!!) tabii bir de ingilizce tutkunlarına da değinmeden edemicem.o güzel türkçemizin içine hemen sıkıştırıverirler bir kaç ingilizce kelimeyi.daha estetik duruyoo herhalde......... Canım ülkemde her yıl işsizlik sorunu artmaktayken biz neden hala dışarıya açılmaya bu kadar meraklıyız bilmiyorum.bir de yakınıp dururuz açlık sınırı,işsizlik sorunu diye,aslında biz herşeyi kendimiz yaratıyoruz. Her nekadar konuyu dağıtmışım gibi görünse de aslında bütün bunlar temelde bir yere dayanıyor.YABANCI HAYRANLIĞI!!!!!!!! Böyle devam ederse kimliğimizi kaybedeceğiz.artık kendi değerlerimize sahip çıkmanın vakti geldi de geçiyo bile!!!HİÇ BİR MİLLET VEYA ÜLKE BİZDEN DAHA ÜSTÜN DEĞİL,SADECE BİRAZ GAYRET!!!!!!!!!!!!! "TÜRK ÇOCUKLARINDA KABİLİYET HER MİLLETİNKİNDEN ÜSTÜNDÜR" (1924 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
1920'ler ve 1930'larda Türkiye'nin yeni inkılaplara alışma süreciyle birlikte,Türkiye'de modernist akım da kendini göstermeye başladı. Tabii modernist akımın getirdikleri ve ondan beklenenler Avrupa'dan farklıydı.Türkiye'de yeni mimariden beklenen,milli unsurları barındırması ve halkın ihtiyaçlarına karşılık vermesi oldu.Bu açıdan bakarsak,Türkiye'de modernizmin başlangıcı büyük yanlışlıklar ve eksiklikler içeriyor.
Bir yarışma düzenlenmesi ve bunun sonucunda bir isimin belirlenmesi fikri kulağa yabancı gelmiyor.Fakat bu yarışmanın Türkiye çapında gerçekleştirilmesi bence yanlışlık olur.Yüzyıllar boyunca bizans,osmanlı ve daha birçok medeniyetin şehri olmuş ve kendinden geçen kültürleri hala barındıran bir dünya şehri olarak İstanbul'daki bir yapı için dünya çapında bir yarışma ve karma bir jüri daha uygun olur diye düşünüyorum. Gelişen ve değişen koşullara paralel olarak,kendi içimizde gelişmelere kapanmayı uygun bulmuyorum.İçinde her "Türk" adı geçen cümleyi milli mesele haline dönüştürmemek lazım. Bunu okuyanların bir çoğunun beni çooook yanlış anlayacağına eminim,çünkü malesef kafa yapıları değişemiyor. Ben milli değerlerden vazgeçelim demiyorum,sadece olması gerekeni olması gerektiği gibi yapalım diyorum.
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
gehry=?türk yada genç mimar
gehry=?türk yada genç mimar
gehry dünyada kabul edılen bır mımar gehry es deger bır turk mımar varmı varsa lutfen yazsın mımar sınan dan sonra dunyanın kabul ettıgı bır turk mımar yok ..... onun gençlere yol açılması falan da bence yanlış mımarlık çok uzun yıllar sonra meyvesını veren bır meslek bence bırakında ıstanbulda gehry nın bır yapısı yapılsın. eger ıstanbulun siluetını bozacaksa gehry nın yapısı bozsun gökkafes varken....... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
gery düşünülüyorsa genç mimarların elinde çarçur edilemeyecek bir mevzu demektir bu... heyecanlı genç arkadaşlarım gery le boy ölçüşebilecek cesaretinizi takdir etmek lazım
ancak ne şüphe ki gery gibi bir mimarın yanında söz konusu bile olamazsınız kaldı ki mimari tavrını -bu küstahlık olarak algılanabilir- beğenmediğim bir mimar, yani amacım gery i övmek değil . Belkide uluslar arası bir yarışma kafamızdaki soru işaretlerini giderebilir ve gayet çekişmeli olur . kimbilir "neden türk mimarlar değil"in yanıtıda olur belki?......... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
benim kafama takılan türkiyeyi tanımayan adını duyduklarında çin mutfağından börtü böcekli özel bir yemek mi diye öylece bakan insanların tanıyıp bildiği istanbul un gehry nin ismine ihtiyacı varmıdır ya da o istanbul da yapı yapmayı düşünen dünyaca ünlü
mimarların mı istanbula ihtiyaçları vardır..... bilemiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Firsat Verİlmelİ!!!!!!!
zaten sorunda burada başlıyor acikrikci,daha türkiyede kim ne yapıyor,haberimiz bile yok,böyle giderse de hiç haberimiz olmayacak zaten!bir mimarın yıldızının parlamasının tek yolu muhteşem bir projeyle başlangıç yapması,gerisi ondan sonra geliyo zaten.....ama fırsatlar tanınması gerektiğini düşünüyorum.tabii bunlar benim görüşüm...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|