![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
yarisma
gery berbat bi secim olur
kisisel olarak kılım o adamin yapilarina iyi bi proje icin yarisma acilmali . eminim bi proje rahatlikla elde edilirse mimar tasarimina yeterince onem vermeyecektir. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
gery berbat bi secim olur
yarisma acilmali boyle bi konuda |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Üye
![]() |
icimiz disimiz yarisma oldu yahu. yarisma acicaklar da ne olucak. kabullenemediginiz bir sey. o da bizim, mimarlik dahil butun alanlarda gecikmis bir modenlesme yasamis oldugumuz. yani guggenheim neden yapiliyor diye sormuyorsunuz da, neden gehry yapiyor diye soruyorsunuz ki. guggenheim yapilsin ama bunu tabanlioglu yapsin. o zaman tamam oyle mi. hmm.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Yönetici
![]() |
"SU.İ.K. Kültür Merkezi/İstanbul"
FRANK GEHRY VE GEHRY PARTNERS, LLP Türkiye Temsilcisi http://www.dimasonline.com/tr/projeler.asp?status=1
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() |
Frank Gehry sessiz sakin 'baby foot steps' le Türkiye'ye giriyor galiba...İnan ve Suna Kıraç ailesi Türkiye için önemli bir aile, ortaya çıkacak 'eser' veya katkı Türk Mimarlık camiasını oldukça meşgul edecek diye düşünüyorum... Türkiye için en hayırlısının olması dileğiyle... |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Gehry doğru seçim ya da değil...neden yabancı mimar çağırıyoruz Türk mimarlara fırsat tanımıyoruz...bunlar tartışılabilir hususlardır bence.bunlarla ilgili ortaya konan paralel ya da zıt tüm fikirlerde doğruluk payı olabilir..
ama ben şuna kesinlikle katılmıyorum:F.Gehry nin İstanbulda bir eseri olursa bu İstanbulun değerini 2 ye katlarmış!hayır bu sadece İstanbul un mimari anlamda alışılmadık bir uslupla tanışmasını sağlar.hoş da olabilir.. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Yönetici
![]() |
Projeyi tekrar gündeme taşıyan haberi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
http://www.arkitera.com/news.php?act...sItem&ID=14868 |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Yönetici
![]() |
Alıntı:
Belki kültür sanat konularında da gerçek bir dünya metropolü olduğunda ilk imzasını İstanbul'a atan mimarların çalışmaları gündemde olur.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
kafamız karışık
Yazıyı ben de üzülsem mi, gülsem mi bilemeden okudum.
Tamam kabul İstanbul dünyanın en büyük kentlerinden biri, kavranması, yönetilmesi zor bir metropol... Ama ben yine de bizim sorunlarımızın büyük bir kısmının İstanbul'un değil bizatihi bizim kafamızın karışıklığından kaynaklandığını düşünüyorum. Bir düşünelim: Gehry'nin bu yapıyı yapacağı yerde şu anda pek de kentsel hareketliliğe karışmayan TRT, İMP kurumların bulunduğu yapı bulunuyor. Altında ise Tepebaşı otoparkı var. Gehry diyor ki: bu yapı sayesinde İstanbul'a her yıl fazladan 500.000 turist gelecek. Peki çok güzel de bu turistler nereye gelecek, herhalde bu yapıyı görmeye, yani Beyoğlu'na. Beyoğlu'nun total hareketliliğini bir kenara bırakın, sadece Tepebaşı otoparkının günlük insan sirkülasyonu bile 1400 vardır muhtemelen, bu da zaten yıllık 500.000 eder. Yani İstanbul'a bu kadar ek turist getirmek bir başarı olsa bile, herhalde bunları Beyoğlu'na getirmek büyük bir başarı sayılamaz. Belki Tuzla'ya ya da Avcılar'a yapılacak bir yapıyla bunu sağlamak bir başarı sayılabilirdi ama biz tabi hazırı yemeyi severiz. Diğer yandan sayın Başbakanımız İstanbul'a girişe vize koymaktan bahsediyor. Herhalde bahsettiği İstanbul Suriçi, Beyoğlu başta olmak üzere İstanbul'un çekirdeği, yoksa Tuzla ve Avcılar'dan mı bahsediyordu? Yoksa biz şehri tamamen gelip geçen turistlerin üzerine kurmayı mı planlıyoruz? Bir de Gehry'nin mimarlığını pazarlamasında kötü emlakçı ağzına kadar düşmüş olması var ki, hadi o onun ayıbı, biz kendimizinkilere bakalım. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bu konuya bu kadar tepki gösterilmesini anlamadım. Gelsin yapsın. İstanbul'da bir de Ghery yapısı olsun. Belki İstanbul'un önünü açar.
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Yönetici
![]() |
Doğru söylüyorsunuz. Biz zaten herşeyi oldukça geriden takip etmeye alışığız; belki uygun olan da bu.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Erdem arkadasim Hürriyet Pazar'dan bulmus
![]() degisik birsey degil esas |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Forum Üyesi
![]() |
neden milliyetçilik mimaride olmasın bu
anlamadıgım sey su neden turk mımar yapsın ıstemenız neden yabancı dıye ınsanları dıslamanız bız almanya ya yada dıs ülkelere gıdınce bır laf olmuyorda yabancı bırı geldıgınde laf edılıyor ozaman herkes kendı ulkesınde yapsın kendı ulkseıneden baska bıyere hızmet etmesın böyle bırsey varmı
lutfen herkes kafasını oplasın ve bırleşsin eskı gerı kafalıktan cıkalım lutfen gercekcı ve guclu olalım bızımde sıramız gelecek emınım sadece cesaretımız yok sadece guvenecek elemanlarımız yok frank ghery hayran denılebıleck bır ınsan kendı tarzı kendı estetıgıde saygı gösterılebılecek bırısı o ülkesi için degıl o kendısı ıcın yapıyor ve halka hızmet verıyor bu mıllıyetcılk degıl sonucta mımar sadece cızımle degıl dusuncelerıylede halka seslenmelıdır.....
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Yönetici
![]() |
Halka hizmet bu binalarda kullanılan titanyumun satışı ile iyice pekiştirilmiş oluyor. Eh bu da bir tür hizmet zaten.
Ayrıca bizler tip projeleri çok severiz. Okullarımızda, hastanelerimizde, adliye saraylarımızda yıllardır uyguladık, bugün de uyguluyoruz. Ne olacak bir de Gehry tip projesi sahibi olalım.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
O çirkin trt binası yıkılmalı, ancak o güzelim yere de Guggenheimın kopyası ve böyle dikkat çekici birşey yapılmamalı
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|