Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Mimarlık

Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 23-08-2005, 10:14   #31
Forum Üyesi

dur demek lazım...

yapılan projeler modern ve estetik kaygılar taşıyor olduğunun "söylenmesi" onun bu kimlik ve kişiliği taşıdığı anlamına gelmemektedir. bizler bu kadar boş muyuz? kimi kandırıyorsunuz?
bu projeler kesinlikle okul binasını tarif etmemekte, aynı zamanda bir belediye binası, bir toplu konut projesi vb. olabilecek tipte olup bunların içerisinde çocukların (çocuklarımızın) eğitim görmemeleri gerektiğini düşünüyorum.
bu yapılanlara karşı bir karşı duruş göstermenin zamanı gelmiş hatta geçiyor...
ardarda offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-08-2005, 21:33   #32

Gelişme?

Bu konu hakkında bir gelişme var mı? Bireysel ya da toplu halde tepki gösteren oldu mu? Elle tutulur bir olay oldu mu?

İnşaatlara başlamamışlardır umarım.
noxious_arch offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-08-2005, 06:47   #33
Forum Üyesi

Somun'in Avatar'ı

Egitim Seferberligi Bakanlik Sayfasi

Milli Egitim Bakanligi Sayfasindan alinti (Imla ve gramer hatalariyla dolu)

1-ESTETİK YENİLİKLER
Bina tasarımlarında 3E kuralı dikkate alınması gereken temel kurallardandır.
Nedir 3E kuralı? Ekonomi,Emniyet ve Estetik.
Cumhuriyetin ilk yıllarında estetik değerlere önem veren binalar yapılmış fakat yıllarda içinde yaşanan ekonomik sıkıntılar yapı estetiğinde yozlaşmalara yol açmıştır. Kimliksiz,kişiliksiz,estetikten yoksun binalar hızla çoğaldı.Tabi buna kamu binaları da dahil oldu.
Gelişmişlik düzeyi artan bir Türkiye de artık estetikten yoksun binalardan söz edilemez.
Çocukların eğitim-öğretim dünyası yalnızca öğretmenle sınırlamaz.Yaşadıkları çevre,eğitim gördükleri binanın-mekanın estetiği,kültürel olarak çağrıştırdığı olgular kişilik gelişiminde önemli rol oynar.
Yeni okul binalarında monotonluktan kaçınılmıştır.Bina cephelerinde hareketli,estetik,Anadolu medeniyetlerinin (Osmanlı,Selçuklu,Hitit) mimari öğelerinin bulunduğu cephelerin oluşmasına özen gösterilmiştir.
Yerel malzeme kullanımı ön plana çıkmıştır.

Binalar birer kültür yansımadır.
Bu nedenle çocuklarımızın milli değerlerini hissedecekleri,vatan ve millet sevgisinin farkına varabilecekleri, çevre bilincine sahip olacakları binalarda eğitim-öğretim görmelerini hedeflemek gerekir.
Türkiye?nin herhangi bir bölgesinde, TBMM ilk binasını yansıtan bir okulda eğitim-öğretim gören bir öğrencinin bu durumdan ne kadar etkileneceği ve kişiliğine olan katkısı azımsanamayacak ölçüde büyük olacaktır.

En son Somun tarafından düzenlendi : 30-08-2005 18:35. Nedeni: espri anlasilmadi
Somun offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-08-2005, 16:22   #34
Arkitera Üyesi

zeyd'in Avatar'ı

milli eğitim bakalığın acmış olduğu bu proje bır bakıma iyi oldu.her nekadar mımarı ornekler acısından taklıtcılık olsada. mimarlıkla sıyasetı ,dini karıştıran ,bunu buralara malzeme eden kişilerı görmek acısından iyi oldu.böyle kişiler hakkında fazla kelama gerek yok.amaç mimarlık değil içindeki siyasi egoyu tatmın etmek ve insanlara yalan yanlış bilgiler vermek.mimarlık burada araç olarak kullanılmış.benım kanaatım bu arkadaşın mimarlık eğitimi almadığı çok acık oratadadır.çünkü mimarlık eğiti alan kişiler inaçlı olmasalar dahı saygılı insanlardır.inaçlı olsun olmasın her insana eşit mesafede duran dünyada ender mesleklerden biri mimarlıktır.tabı biz bunu bu arkadaşta bulamıyoruz.( bu yazılanlar soman arkadaşın yazmış olduğu eski yazısına atfedilmiştir.)

Şunu söylemek gerekırse espiriden kastın o yazılarsa yukardakı sözlerim aynen geçerlıdır.yanlışını idrak etmen ve yazını kaldırman gayet olumlu.yeni yazındakı mimari kaygılarını ilk yazını yazmadan önce soylemeni yeğlerdik ve içindeki egoyu dişarı vurmamış olurdun...

En son zeyd tarafından düzenlendi : 31-08-2005 11:07.
zeyd offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-08-2005, 11:35   #35
Diyalog Konugu

Haydar Karabey'in Avatar'ı

Özeleştiri

Kutu kutu yapıları beğenmemişler.
Haksızlar diyebilir miyiz?
“Ne yapsak” demişler. Çağa da damgalarını vurmak, “anıt”lar yaratmak istiyorlar her “iktidar” gibi (bakınız: Semazen Heykeli, Haliç Köprüsü, Fatih anıtı…)
İyi diye, güzel diye bildikleri tek mimari: Osmanlı, Selçuklu.
Bu bilgi, elbette siyasal tercihler ile de örtüşüyor. Kültürel birikime de dayalı tercihlerin gelişkin, çağdaş karşılıklarını bulabilmek çok kolay değil demek ki. Hem zaman, hem de belirli bir eğitim biçimi gerekli. Şimdi, bizler, bu tercihleri tartışabilecek durumda mıyız, ona bir bakalım.
Bizler (çağdaş Türk mimarlığı adına / eğitim tesisleri alanında) acaba anlamlı alternatifler sunabildik mi?
Kutu kutu eğitim yapılarının sorumlusu kim?
Marmara depremi sonrasında açılan kampanyalarda Borsa, Koç Grubu ve başka bazı guruplar eğitim tesisleri yapmak istediler. Akıllarına elbette öncelikle Mimarlık Fakülteleri geldi. Onlarca tip proje üretildi oralarda. Bunların mimari, pedagojik nitelikleri üzerine yorum yapmak istemiyorum…
Bu forumda resimlerini görüp irkildiğiniz tüm “yeni” projeler biraz da onlara karşı gösterilen bir tepki. Karşı çıkmadan önce bunları düşünmek gerek. Bu projeler burada, İstanbul Borsa salonunda sergilendi. Yukarıda andığım projecilerden hiç birinin o sergiye gitme zahmetine katlanmadığını biliyorum.
Peki adamlar ne yapsın?
Soruları doğru, yanıtları (bize göre) yanlış.
Bu da bir şeydir. Hiç olmazsa bir soru sormuşlar. Soru sormak önemlidir, bir başlangıçtır biliyorsunuz.
Burada, bir dakika durup kendimize bakalım. Dünyanın hiç bir yerinde hiç bir dönemde bu işler kolay olmadı. Modernistler kaç kitap yazdı, kaç sergi açtı acaba; günceli yakalayıncaya kadar; çağı, konumlarını, tavırlarını anlatabilinceye kadar.

Son dönemde bunca eğitim tesisi projesi üreten üniversitelerimiz; “biraz da asıl işimizi yapalım bari” deyip; bir sergi-panel düzenleyip, oraya da Milli Eğitim Bakanı ve bürokratlarını çağırıp; bakın çağdaş eğitim tesisi tasarlamanın kriterleri, yöntemleri budur; pedagoji, sosyoloji, tarih, birikim, kültür, mimarlık… bunu gerektirir dediler mi?
Üniversitelerimiz, “şaibeden uzak bir yöntemdir” denerek kendilerine verilen görevlerin üzerine atlayıp mimari egolarını da tatmin etmek amacıyla derhal eğitim tesisi tip projeleri üretmese idi, bu konuları bir açık tartışmaya açsaydı, şimdi böyle mi olurdu durum. Üniversitelerimizde her yıl Eğitim Kongreleri yapmak yerine bir defa da Eğitim Tesisleri Kongresi yapsaydık ya.
Bir kez daha soruyorum: mimarlık okullarımızda bu konularda bilgi üretiliyor mu, üretiliyorsa nerede?
Aslında, mimarlık eğitiminin favori konularından biri olan eğitim tesisleri konusunda belki de öğrencilerinin projeleri, kendilerinin önerdiklerinden bile daha nitelikliydi.

Ayrıca, biz “serbest” mimarlar, kamuoyuna, yöneticilere derdimizi anlatabiliyor muyuz? Bir kez daha sorayım: Zaman zaman haklı olarak bu forumlarda dokundurduğunuz yeni kuşak mimarlarımız arasında, “felsefemi anlatayım” yerine bir kez de “bilgimi paylaşayım” diyenimiz kaç kişidir?
Toplanıp, birbirimize zaten bildiğimiz marifetlerimizi anlatıp kasılmak yerine, biraz da doğru bildiklerimizi başkalarına anlatmaya çalışsaydık ya.
Bakanlarla, bürokratlarla düzgün iletişim kurmaya çalışan, aynı masaya oturabilen bir Oda temsilcimiz, bir Meslek temsilcimiz var mı?
Herhalde, İsviçre’de bile, bir Bakan, “gel Karabey, sen bu konuda kitap yazmışın, sana da bir danışalım” demez.

“Çuvaldız”dan sonra, gelelim “iğne”ye:
Gençlerin görüşlerini konuk eden web sitelerinde en çok tartışılan konu ne görmüyor muyuz? “Daha iyi render” nasıl yapılabileceği… Bir tür “daha marifetli olma” yarışı yani. Böyle eğitime de böyle gençlik. Neden “genç” mimarlarımız, öğrenciler bir kere olsun alternatif tasarımlar üretip bir sergi açmaya kalkışmıyorlar? Ne yasal, ne ekonomik bir engel var buna.

Tekrar soralım: Adamlar bu durumda ne yapsın?
Haydar Karabey offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-09-2005, 10:15   #36
Forum Üyesi

"Okullara Osmanlı Mimarisi" İçin Yanıt

Biz Neşe İtez ve Aytek İtez, “İTEZ MİMARLIK” sahipleri, yıllardır birlikte çalıştığımız tecrübeli mimar arkadaşlarımızla 1982 yılından bu yana, mesleğimizi ülke koşullarının elverdiği ölçüde düzenli ve düzeyli yapmaya çalışmaktayız.

Büromuzu açmadan önce Türkiye’nin saygın mimarlarının bürolarında kendimizi yetiştirerek, mimarlık yarışmalarında çeşitli dereceler alarak bu günlere geldik. Mimarlık mesleğinde serbest olarak başarılı çalışmalarda bulunmuş mimarlar olarak “TÜRK SERBEST MİMARLAR DERNEĞİ” üyeliğine kabul edildik.

Arkitera’nın açtığı forum tartışmaları içerisinde kendimize haksız saldırılarda bulunulduğuna inandığımız için bu cevabı yazma gereği duyduk.

Genç arkadaşlarımızın Türkiye’de iyi mimarlık yapabilmenin “MİMAR, İŞVEREN, EKONOMİ” üçgeninden oluştuğunu, bunlardan bir tanesinin kötü olmasının mimarlık yapıtlarının kalitesini bozduğunu henüz anlamamış oldukları ortadadır. Keşke bu foruma çeşitli rumuzlarla değil de, cesurca isimleri ile katılsalar, onların mimarlık ortamında veya kamuda nerede, nasıl mimarlık yaptıklarını bilebilsek.

Biz M.E.B. tip proje çalışmalarına “YÜKSEL PROJE ULUSLARARASI A.Ş.” müşavir firmasının mimarları olarak katıldık. Sorumluluklarımız “YÜKSEL PROJE”ye karşıdır.

2000 yılında da M.E.B.’na projeler yaptık. M.E.B.’ndaki teknik grubun yaşadıkları kötü deneyimlerden (yüklenici firmanın kalitesiz iş yapması ile ilgili) dolayı bazı tutucu değerlerine rağmen oldukça özgür projeler ürettik. Asla, hiçbir eleman cephedeki mimari anlayışla ilgili bir telkinde bulunmadı.

2005 yılı projelerini de buradan yola çıkarak, gönül rahatlığı ile, “YÜKSEL PROJE”ye yapmayı taahhüt ettik.

Konsept projenin ilerleyen aşamalarında, idarenin yeni yönetimi tarafından cephelerle ilgili bazı dayatmalar gelmeye başladı.

Biz, karşı tarafa taklitle mimaride iyi sonuçlar alınamayacağını her toplantıda anlattık. Özel çabamızla, Selçuklu ve Osmanlı taklidi cepheler yapmadık.

Evet bu toplantıları, sinir bozukluklarını, yaptığımız binaları, meslek yaşantımızın kötü bir dönemi olarak kabul ediyoruz.. Defalarca “bu işi burada atalım” dediğimiz olmuştur, fakat iş ahlakımız buna izin vermedi. Çünkü bizim taahhüdümüz Yüksel Poje’ye karşıydı ve onları aylarca çalıştıktan sonra yüzüstü bırakamazdık.

Yöneticilerin mimarlara “devlet politikası” gibi, istedikleri tarz bina yaptırma isteklerinin bu sayfalarda birbirimizi karalamakla bir sonuca gideceğini hiç sanmıyoruz.

Bu konunun sivil toplum örgütleri bazında çalışılarak, mimarlar birlik olarak, yöneticilerle görüşerek, tasarımdaki özgürlük alanlarının kısıtlanmaması gerektiğini anlatmalıdırlar.

Unutmamalı, bugün bizim yaşadığımızı yarın bir başka meslektaş yaşayacaktır.

En son Neşe&Aytek İtez tarafından düzenlendi : 06-09-2005 11:25.
Neşe&Aytek İtez offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-09-2005, 10:41   #37

İtezler'den Yeni İlkokullar İçin Açıklama

İtezler'den Yeni İlkokullar İçin Açıklama
Arkitera Editor offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-09-2005, 11:21   #38
Forum Üyesi

rapidorik'in Avatar'ı

Thumbs up neden olmasın

osmanlı mimarisine geri dönüşte ne gibi bi sakınca olabilir ki?? sorun eskiye dönüş mü?? yani hakkaten düz,gri ve insanın içini daraltan binalar yapmak daha mı iyi?? bence tepki konusu biraz abartılıyor.. rapidorik@hotmail.com
rapidorik offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22-10-2005, 23:03   #39
Forum Üyesi

Bu tepki neden?

Oncelikle hepinize merhabalar.
Bu karara neden bu kadar tepki gosterdiginizi anlayamiyorum arkadaslar.Bugunun gecmisle birlestirilmeye calisilmasi,maddi kultur varliklarimizin gunumuz anlayisiyla yeniden canlandirilmasinin neresi kotu?
ikonium offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-10-2005, 13:26   #40
Forum Üyesi

katılmadığım bir nokta

Eğer Mimarlar Odası Yönetimini bu gün temsil eden kişiler tutucu, bağnaz kişiler olsaydılar benden aşağıda belirttiğim tepki yazısını talep etmezlerdi: Tartışmalarda birçok katıldığım görüş olmasına karşın bu sözlere katılmıyorum:

Gür, Ş. Ö., “Okullar: Sümer tapınaklarından Küresel Tapınaklara” MİMARLIK 323,
Mayıs-Haziran 2005, s: 50-53
şengül öymen gür offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-11-2005, 22:48   #41
Arkitera Üyesi

işgüzari çalışmalar

Biraz geç olsa da bende bu konuda birşeyler yazmak istedim. Yine Milli Eğitimin okullarda mimaride geriye dönüş projesi tartışılmaya başlandı. Fakat kavramsal olarak yaklaştığınızda (mimari kavramlardan değil genel kavramlardan bahsediyorum. ) ne dediklerini anlayabilmeniz biraz zor görünüyor. Bir kere öncelikle Osmanlı mimarisi tam olarak nedir onu anlamak lazım.Bir kere Osmanlı mimarisine birebir Türk mimarisi diyemeyiz.Zira eskiye doğru gittiğimizde ana hatları ve tarzı belirlenmiş bir Türk mimarisinden bahsedemeyiz . Bu mezkur tarz Selçuklu Arap tarzı arasına sıkışmış bir geçiş dönemi mimarisidir. Bu çağda övündüğümüz birçok eserin meydana getirilmiş olması, bu eserlerin genel olarak bir tarz ifade ettiğini ve bu tarzı daha müşahhas bir tarzı anlamlandırabilen Osmanlı mimarisiyle anabileceğimizi göstermez. Hoş Osmanlı zaten ne Türk'ü ne Arabı ya da herhangi genel bir aidiyeti ifade eder. Bu söz Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu göçebe bir aileye verilen addır. Eğer bir mimari tarz varsa bile özellikle devletin bir kurumu tarafından bu adla anılması yanlıştır. Ayrıca hükümetin burada "Çağdaş Türk Mimarisi"ne destek vermesi ve hatta bu tarzda düşünen yenilikçi mimarlara iş imkanı yaratması beklenirken ideolojik bir hazırcılıkla okul için ne gibi bir fonksiyonellik sağlayacağı da ciddi bir tartışma konusu olan eski tarz bir mimari yaklaşım benimsemesi de yanlıştır. .
Kısacası her yeni uygulama da olduğu gibi bu konu da eni konu düşünülmemiş makyaj bir düzenlemedir. Eğitim gibi ciddi bir konu halledilmemişken işbu binaların mimarisinin gerektiği gibi kotarılmasını beklemekte zaten abestir.
sahiradesiz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-11-2005, 00:33   #42
Arkitera Üyesi

architectserkan'in Avatar'ı

bi soru sormak istiyorum: aranızda hiç bu gidişatı yani "devlet büyüklerimizin" tavırlarını, bi zamanlar yaşamış olan bi devletin, gerileme ve hatta yıkılma devirlerindeki devlet büyüklerinin yaptıkları tavırlara benzettiği oldu mu??yakında medrese de kuarlarsa hiç şaşırmayalım bence...
architectserkan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-11-2005, 00:47   #43
Arkitera Üyesi

nereye kadar

Yapılanları eleştirmek/eleştirebilmek büyük bir sorumluluk ister. Bu konuyla ilgili yapılan youmlar ya da eleştirilerde konunun çerçevesinde olmalıdır. Biz eğer bu konuyla ilgili mimari, fikri ya da herhangi görüşlerimizi dile getirmeyi bırakıp alakasız şekilde alakasız bir yerde bu uygulamanın yapıcılarını eleştirmeye kalkarsak yanlış bir iş yapmış oluruz. Kendi adıma okullarda bu tip bir Osmanlı mimarisine dönüşü asla tasvip etmediğimi üstteki yazımda yazmıştım.
Fakat tüm bunlara karşın şu anki hükümeti ya da genel politikalarını bu konu üzerinden eleştirip, onları Osmanlı'nın bazı tarihsel dönemleriyle özdeşleştirmenin akabinde "Bunlar yakında medrese de kurarlar" tarzı yakınmalarda bulunmazdım.
Ayrıca "medrese" kelimesi bildiğim kadarıyla Arapça d-r-s- kökünden gelmekte ve ders yapılan yer manasında kullanılmakta. Böyle düşündüğümde yöneticilerin yakında değil bir an önce birçok medreseler kurmaları gerekiyor. Zaten şu an en çok sıkıntısını çektiğimiz şeylerden biri eğitimde imkansızlıktır. Medreselerin ya da okul ya da mektep artması umarım buna çare olur. (Bu arada "medrese" kelimesi anlam olarak bu manaya gelse de terimsel olarak bu kelime -yine bildiğim kadarıyla- Osmanlı'da ilk zamanlarda fen ve din eğitiminin birlikte verildiği üniversite benzeri kurumlara isimlik etmiş. Daha sonra yalnızca din eğitimi veren klasik eğitim kurumlarına medrese adı verilmiştir. Tabi bizim istediğimiz/umduğumuzun hangisi olduğu bellidir herhalde.)
Yeni ve çağdaş mimariyle tasarlanmış medreselerde buluşmak dileğiyle...
sahiradesiz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-11-2005, 13:31   #44
Üye

arkadaşlar bence güzel fikir gökdelen okullar mı yapılsın bana okuduğum okul çok sıkıcı geliyodu dışardan bakınca ama galatsaray lisesini görünce içim açılıyodu bi ist.üni nin ne güzel mimarisi var bina sağlam olduktan sonra dış görünüş benzesin daha güzel olur
kingrayder offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-11-2005, 20:41   #45
Forum Üyesi

tepki mi? Davuluna da kasnağına da vurulan bir tepki...

Alıntı:
Orijinal metin kramer tarafından gönderilmiş
arkitera haberlerde bütün mimarlık dünyasını ayağa kaldırması gereken bir haber var:

bu habere en büyük tepkiyi mimarlar odasının vermesi gerektiğini düşünenler olacaktır. ama ne yazık ki bugün mimarlar odasının başında milli eğitim bakanlığının bu görüşünü kolayca onaylayacak (ama siyasal nedenlerle bu onayı yüksek sesle dile getiremeyecek), mimarlığa "düşman" bir yönetim var. kısacası manzara bütünüyle hazin...
DİKKAT BU BİR TEPKİDİR!...
Çok değerli üye;
tepkisizlikten bahsetmişsiniz işte tepki davuluna da kasnağınada vurduğum tepki anlayışım.
1.gerçekten çok mantıklı bir fikir.Gerçekten ayağa kalkıp alkışlıyorum.niye mi? şimdi aklıma ne geliyor biliyormusunuz?bu mimari için ihale açılacak ve ihale kime kalacakmütehatçiklere mi?yoksa mimarçıklara mı?hadi birisine patlıyacak ne kadar süre devleti sömürecek veya yapının kalitesi ne derce güvenilir olcak.veyahutta alan şirket eşittir kaç uzan grubu diyeceğiz.
2.sonra aklıma İstanbuldaki feribotlar geliyor ne allah'ın ilahi hikmetiyse.kültür kültür diye feribotları kaldırmak istenmemişti.istanbulun kültür mirasıdır bunlar eyvallah peki bu mimariye niye karşı çıkıyoruz post-moden mi yok sa sarıksız ulamalar eğitimide ele aldılar diye mi?yok yok hatta siz şimdi medrese yapacak bu adamlar diye de şimdi selçulkludan başladılar bir 50 60 yıl sonra bunlar medreseye çevirirler işi diye de düşüneniz vardır.
3.hadi yapalım sayın bakanım bakalım bu şekilde mimar sinanların eserleri gibi(özellikle çıraklık, kalfalık, ustalık yapıtlarım dediği eserlerdeki akustik sistemi,hava silkülasyon sistemi, kontrüksiyon sistemi,mimarisine) özümseyip; özümsemenin sonucunda tarih çıkartabilecek mimar varsa adresini versin gelip elini öpücem.
4.şimdi gelelim olayın sosyal-kültürel boyutuna Amerika'da kiliseden bozma binalarda eğitim veren üniversiteler veya amblemine felsefi anlayışını,din anlayışını vs sembolleştir bir kültürde eğitim almak bizi onurlandırıyor(!) ama kalkıp bir selçuklu mimarisinden eserlerde biz niye okumaya zorunlu kılınacakpozisyon yaratılıyor'' niye tepki göstermiyoruz''.
5.Benim kişisel fikrim gerçektende böyle bir projenin başarılı olup olmayacağıdır.kardeşim 17 ağustos depremindeki okulları sağlamlaştıracaz dediler çatlakları alçıyla sıvalarla kapatıp eğitime devam ettiler.izmirdeki son depremdede olaylar aynı.kardeşim bizim bu hazinenin parası çok geliyosa yık hasar gören okulları yerine yenisini yaptır.eğer selçuklu mimarisi olucaksa sütün çalınmasın tabi bu da önemli konu.bakmışsınız 5 sütün varken 4'e düşmüş.tabi olayın bire de şu boyutu var millet para topluyor okulu restore ettir ismini ver.ne berbat bişi ya okul ödenek ayrılmıyor o ödenekler kalkıyor selçuklu mimarisindeki okullara dönüşüyorya bu nedir biliyomusunuz '' ipekten iç çamaşırı giymektir'' ya.
6.birde şu konu var hazır deyneğimi elime almışken biraz baş şişireyimbu selçuklu mimarisindeki okullar nereye yapılacak güneydoğuya mı merak etmeyin içine kız öğrenci bulamassınız.sonra iki şirket kalkar reklam malzemesi olar derki haydi kızlarımızı okula yollayalımhangi okula?içindeki hangi öğretmene?3-5 peşmergenin bombalama ihtimali olan bu yüzden kaleşnikoflarla korunan selçuklu mimarisindeki okulane kadar güzel değilmi?
6.Peki bu selçuklu mimarisindeki okullara hangi hocalar atanacak.sınırlı sayıda kontejya açılan KPSS'den 90 alacaz diye kendini yırtan gece uykuları kaça öğretmen adayı olan üniversite mezunlarımı ne dersiniz?çünki seçkin bir okul olur tahminimce 90 dan aşşası kurtarmaz elit kesim meselesi.ilginçtir acı bir Türkiye meselesi.
SAĞLIK OLSUN HERŞEY RAHMEN DEVLET UYGUN GÖRMÜŞSE!...
SAYGILARIMLA
efdal KARGIN offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları