![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ne görüyoruz ?
İçinde yaşadığımız bu ortamda 'mimar' olarak geleceğinizi nasıl görüyorsunuz ?
Ne yapmalıyız ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Selam,
Maalesef ülkenin bu durumu hiç de iç açıcı değil, ve şahsen ben ileriye hiç de umutla bakamıyorum. Her gün başka bir arkadaşımızın daha işten çıkarıldığını veya ofislerin kapandığını duyuyoruz. Elle tutulur düzgün bir iş ise yok neredeyse. Biraz düzgün olanlarda ise arkadaşlarımız komik denecek ücretlerle çalışıyorlar. "ne yapmalıyız?" a gelince, hadi siz erkekler yine şanslısınız: Belki askerlik döneminizi bu döneme denk getirerek atlatırsınız, biz bayanların öyle bir şansı da yok. Pek çok kişi yurt dışına kaçıyor. Belki de şu an için en iyisi odur ama o zaman burayı kim kurtaracak bilemem??? |
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Kendi geleceğimiz için mi? Yoksa ülkenin ve sonraki nesillerin geleceği için mi? Rennie'nin yalancısıyım Norveç'de petrol rezerverleri 20 yıl sonra sona erecekmiş. Bu nedenle bugünlerde petrolden gelen tüm parayı sonraki nesillerin rahat yaşaması için bir fonda biriktiriyorlarmış. Yani gelecekleri için toplum olarak önlem alıyorlar.Aynı şekilde Tepkim İrlanda'nın senelerden beri en ufak bir yatırım yapmadığını, bunun sonucu bugüne geldiklerinde "artık yeterince paramız var, borcumuz da yok, yatırım yapabiliriz..." mantığı ile hareket ettiklerini anlatmıştı. Kendi geleceğimi çok da ümitsiz görmüyorum açıkçası. Mimarlık mesleği hergün kan kaybediyor ve daha kötüye gidiyor. (diğer meslekler kaybetmiyor mu sanki? diye sorabilirsiniz. Bence mimarlık en fazla kan kaybeden mesleklerin başında geliyor.) Türkiye'nin ise galiba bir geleceği bile kalmadı artık. Artık çok geç ![]()
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
cevapsız bir soru galiba
ya da bunun cevabı zaten kişilerin yaşayacağı hayatı olacak bu koşullarda yaşamını bir şekilde sürdürebilecek imkanlara sahip olanlar mimarlık alanında bir çıkış yapabilirler ama küsüp giden bırakan başka alanlara kayacak olanlarımız da şüphesiz olacak bilmiyorum ben de soruyorum ne olacak birşeyler olacak elbet ama ne? o soru işaretinin kıvrımlarında bile gizli değil maalesef... ve ister istemez "biz"li düşünemiyorum ama "biz"li cevaplara katılıp katılmamak tercih meselesi olacaktır |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|