![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Güvenli Yangın Merdivenleri
Yorumu sizlere bırakıyorum.
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
![]() |
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
kaçıyorsun ama nereye...
aparmanın parası o kadarına yetmiş
![]()
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Hadi parası kalmamış diye merdiveni aşağıya kadar uzatmamasını anlarım da.... katlardan bu merdivene giriş nasıl oluyor?
![]() Herhalde pencerelerden atlıyarak giriyorlar merdiven kovasina ![]() |
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bari merdiven basamaklarını farklı renge mesela metalik boya ile kafesi de farklı bir boya ile boyatarak ortaya çıkarsalardı.
Bu sistemde sözde merdivenle kurtulanlar için de ayrıca kurtarma operasyonu gerekiyor. En alttaki basamakta "buraya kadarmış diyerek" kendini besmeleyle aşağıya bırakması düşünülmüş ![]()
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kıvama estetik katkı:)
Cephede iki ayrı daire görünüyor.
Ve ortasında da yangın çıkış koridoru/kapısı olması gereken bir bölüm ve tabii yangın merdiveni... Koridoru fifti fifti pay etmişler, kapı komşuları arasında... Çatı saçağından sarkarak girmek isteyenler dışında-geriye ne kalmış; kuş kafesi gibi içine girilemeyecek bir demir kafes. Bu yangın merdiveninden inse inse ruhları inebilir )Hani sonunda üstüne tüy dikilesi bir kıvam vardır. Evet, bu da onun estetik kaygılısı )
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
benzeri
benzer bir durum oturduğum apartmanda var. 15 kat 60 daireli apartmanın gayet güzel kapalı bir yangın merdiveni var ama her kattaki çıkış kapıları kilitli. Daha ne olsun!
![]()
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
izmirde ve istanbulda binlerce kişinin çalıştığı ve yaşadığı böyle o kadar çok bina varki dehşete düşmemek imkansız. bunun suçlusu bu amorf merdivenleri kısıtlı imkanları ile sonradan buralara yapan kullanıcılar mı bu merdivenleri düşünemeyen MESLEKTAŞLARIMIZ MI? Bu arada bu merdivenin en alt kata inememesinin sebebi bahçeyi kendi mülküne çeviren dükkan kullanıcısı olabildiği gibi diğer bir çok örnekte olduğu gibi yan parselde ki bina yönetimlerinin kendi parseline inişine izin vermemesi sorunudur. bu iş yeri açma izni isteyen özel dershanelerin en büyük engellerinden birisidir. Çünkü sektör gereği merkezi semtlerde konumlanmak isteyen kurumlar daha büyük nesil meslektaşlarımızın yapmadığı yangın merdivenleri sebebi ile komik komik bir sürü üretim yapmışlardır. bu arada yan parsel sahipleri ile belediyenin hekemliğinde bir çözüm bulunmalıdır diye düşünüyorum.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mustafa Sandalın bir şarkısı vardı; "förü de var" gibi bişi bu.
![]()
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
tahliye !
Bu aslen traji-komik bir resim ve bunun gibi seylerin olmamasi icin gerek sey basit: Yangin merdiveni ve diger yangin ile ilintili onlemler konusunda tastamam olmayan bir binaya oturma izni vermemek. Fotografta gorulen apartman pek kacak bir binaya benzemiyor (tabii yaniliyor olabilirim). Ben olsam acimam apartmani tamamen tahliye ettiririm, tum apartman sakinlerini kis ortasinda coluk cocuk sokakta birakirim, merdivenin legal insasi tamamlanana kadar, zira bu ulkede insanlar bir tek bu dilden anliyorlar. Ayrica aprtmanin insasinda calismis butun muhendis, mimar, mutayit tayfasini da iceri attiririm. Bu soylediklerim abarti degil, medeni herhangi bir ulkede yapilmasi gereken budur . Merdivenin ve binanin estetik durumu tabii ayri bir tartisma konusu ona girmek istemiyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Arkadaşlar peki siz hiç Trabzon'daki ahşap bir otelin yangın merdiveninin de ahşap olduğunu gördünüz mü?
Peki neden düşündünüz mü? Binanın estetiğini bozmamak için.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ziyaretçi
|
Rahmetli hocamız Sayın Nihat Toydemir okulda verdiği malzeme dersinde bizlere, yanan ahşap bir çatı aralığında mı yoka çelik bir çatı aralığında mı kalmayı tercih ettiğimizi sormuştu. Herkes çelik çatıyı tercih ettiğinde bize gülmüştü...
Ahşap malzemesi çelik malzemesinden daha uzun süre yangına dayanıklı olduğu için onu tercih etmemiz gerektiğini bize söylemişti.... |
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
supermiş
''bu bina yanmaz; yansa da kurtulan olmaz''adlı fikir calısması
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Şahsen benim işten çıkarılma sebebim olduğu için yangın merdivenlerine özel bir ilgim vardır.
Para ve mal sahibi kalantor beyimiz metrekareyi azalttığı için yangın merdivenlerini projeden silmeye kalkmış ben de çok sert muhalefet yapmış ve sıkı kavga etmiştim. Efendim neymiş yangın merdiveni yüksek blokta olsun yetermiş üstelik o da alçak bloğun çatısına insinmiş. Zaten yangın falan da çıkmazmış. O kadar sinirlenmiştim ki anlatamam. Pek sayın kendilerini deha zanneden her işe ben yaparım diye zıplayan paraya tapan inşaat mühendisi işverenlerim de pek sevgili müşterilerini kaybetmemek için çareyi beni işten çıkarmakta bulmuşlardı. yangın merdiveni dediğin nedir ki canım ne gerek var yapmaya. Her daireye bir paraşüt verin gerektiğinde kullanıversinler ama yeterki metrekareden kaybetmesin malsahipleri. Yangın merdiveni kabulü, sığınak kabülü yapanların faturalarını ödeyin, ofislerine klima takın yeter. Ceza konusuna gelince....Çok ciddi bir denetim ve hapis cezası (para değil) söz konusu olursa herşey kolayca düzelir.... ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu memleketten kaçmak istiyorum artık.
|
![]() |