![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
belli bir kat yüksekliğin üzerinde inşaa edilecek her binanın proje aşamasındayken , çevresindeki yapılarla beraber maketi yapılsaydı ve çevresiyle uyumuna göre ruhsat verilseydi nasıl olurdu acaba?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
yönetici
|
çok güzel olurdu.
ama bırakın binaların çevresi ile beraber maket üzerinde düşünülmesi, yüksek katlı binaların zemin kotla olan ilişkisi bile düşünülmüyor. Bkz. İş Bankası, Tatlıcı Towers, Gökkafes, Maslak'taki pek çok gökdelen. Hepsinin cadde ve zeminle olan ilişkisi berbat ötesi. Hepsi okul projesi acemiliğinde çözümsüzlükler yumağı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
yönetici
|
sadece yüksek yapılar mı?...
hyatt regency yüksek bir yapı değil ama onun da çevre ilişkisi konusunda başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim.Sadece yüksek yapılarda değil bence bu sorun.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Taşkışla'nın çevre ile ilişkisi nasıl peki?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
yönetici
|
restoran ve dukkanlar yapıp bunları dısa da acma olanağı varken sadece otel hizmetine sunmak amacıyla yapıldıysa basarılı tabiki hytte regency. Taşkışlanın sokakla ilişki kurmak gibi bir çabası zaten yok. Zein katta ona yönelik bir girişim yok anlamında söylüyorum. aksine eğitim yapaı olması belki de kopmasını gerektiriyor.
(bu arada blur seni kutluyorum. sürekli tek cümlelerle yazmaya zorunlu kılıyorsun bizleri.) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
maket
bu şehir maketiyle ilgili bir örnek vereyim. bizim geçenlerde girmeyi düşündüğümüz bir yurtdşı yarışma kataloğunda gördüm. Singapurun kocaman bir maketini yapmışladı. ölçekte epeyce büyüktü. bina yapmak isteyen, maketi yapıp getirmiş. meketde yıllar içinde yenilenerek gelişmiş. maket resiminin yanında şehirin resimi vardı. aradaki benzerlik inanılmazdı. bu maketi ise şehir planlama ofisine koymuşlar. hala varmı bilmiyorum ama new york ta şöyle bir uygulama olduğunu duymuştum. siz bir bina yapınca, rastgele seçilmiş bir halk jürisine sunum yapıyorsunuz. eğer halk binayı beğenmezse yapamıyorsunuz. buda güzel bişey. sonuçta binalar sadece mimarlık ortamında tartışılsın diye yapılmıyor. direkt olarak halk için yapılıyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ziyaretçi
|
Duyduğuma göre Moskova'da bir proje yapılırken tüm çevrenin de maketi yapılıyormuş ve binanın çevresiyle uyumu gözönüne alınıyormuş. Ve bu bir zorunlulukmuş...
Keşke biz de yapsak... |
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
İstanbul Belediyesi'nin de Miniatürk adlı bir projesi var.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ziyaretçi
|
Blur, sanırım beni yanlış anladın. Miniaturk'un, benim soyledigim şeyle ilgisi yok. Miniaturk, Turkiye'deki ünlü yapıtlatın maketlerinden oluşan bir müze / sergi olacak...
Moskova olayında kasdettiğim tamamiyle farklı birşeydi. Sen gidip de devlet için veya belediye için bir bina yapıyorsan, etrafını genişçe alarak bir maket yapma zorunluluğu var, hem de gerçek renkleriyle sanırım. Sonra bir heyet gelip senin prjenin olurluğunu değerlendiriyor... "Keşke biz de yapsak" dediğim buydu... ![]() |
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
tasarım
bana kalırsa yapılan tasarımlarda yapı çevresiyle bir bütün olarak tasarlanmalı fraktal bir evrende yaşadığımız düşünülürse bu bütün bozulmamalıdır.
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Şimdiye kadar maket istemeyen bir yarışmaya rastlamadım.
Okulda da mecburi. (1989-1995 yılları arasında İTÜ'de öyle idi )
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
zaten...
zaten kat yükseklik sınırlarını belirlemişler..
biz bu sınırlara uysak daha iyi olmaz mı acaba?? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
okulda maket
Mimar Sinan'da ne yazık ki maket zorunluluğu yok. Proje hocasına göre durum değişse de maketle çalışma alışkanlığı yaratmıyorlar. Teslimde maket olursa sonucu etkiliyor o kadar.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: okulda maket
Alıntı:
belki cok ön yargiliyim ama bence türkiyede sanki binanin cevresiyle uyum saglayip saglamadigi pek önemli degil yeterki cüzdandan fazla para cikmasin aslinda isverenin umrumda degilse ne yapalim insanlarin begnini degistirmek biraz zor ama bence mimarlarin kesinlikle bu duruma göz yumamasi gerekiyor cünkü sonucta mimar cizdigi her cizgiden sorumludur bence bu konuya daha cok sey yazabilirim ama ozaman maket konusundan sanirim uzaklasacagim saygilarimla |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|