![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Kabul Salonu'nda da mimarlık tartışılıyor, konuşuluyor... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Allplan ve c4d ?
iyi günler ;
ben bu sene mimarlık 2. sınıfa geçtim. Autocad öğreniyorum ve sene içinde allplan ve c4d öğrenmeyi düşünüyorum .Sizce bunun için erken mi ?Ayrıca bu programlar dışında başka bir program önerir misiniz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bende iç mimarlığa hazırlanıyorum ve autocad ve 3 ds max öğrenmeye çalışıyorum.Bence akıllıca davranıp şimdiden öğrenmeye çalışmışsınız.Mimarlık adına yapacağınz her türlü yatırım ilerdeki mesleki hayatınıza bir artı olarak geri dönecektir..3 ds max'da öğrenmenizi tavsiye ederim.Bu program autocaddeki projeleri 3 boyutlu görselleştirmeyi sağlıyor.Kolay Gelsin.Başarılar...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkür ederim mina
sizede kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
3d max ve Cinema4d programlarını karşılaştırıp hangi arayüzün sizin için daha kolay olduğuna karar verirseniz, sizin için iyi olacağına inanıyorum. Allplanı projelendirme sürecinde kullanırsanız tasarımda gözden kaçırdığınız noktalara daha kolay erişip değiştirebilirsiniz. Bu programları ne kadar erken öğrenirseniz sizin için o kadar iyi olduğu kanaatindeyim.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar ben IDECAD Mimari ve Statik Enterprise kulllanıyorum uzun süredir. Render ihtiyacımı karşılaamk adına da sketchup ta modelleme yapıp maxwell'de render alıyordum. Fakat Allplan programını gördüm 2008 versiyonunu gerçekten beğendim fakat haliyle kullanma bilgim yok. Bana msn kanalıyla zaman zaman kısa sorularıma cevap verebilecek kimse bulabili rmiyim acaba?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba flo
Eğer allplan la ilgili bilgi almak istiyorsan fga mimarlığın sistesinden ihtiyaç duyduğun bilgiyi alabilirsin. Programla ilgili gerçekten çok yardımcı oluyorlar kolay gelsin ... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
İnanın bu foruma da mesaj yazmak ölüm yani
Ben FGA'nın sitesine zaten baktım ama bizim klasik Türk yaklaşımı mı olsa gerek program adına aman aman bir kullanım konusunda yardım bulamadım. Adamlar italya'da ve almanyada 2 site biliyorum A'dan Z'ye kullanımını hem de 2008'in video olarak kullanımını koymuşlar sitelerine bizde malesef böyle bir hizmet bulamadım olsa da çok şaşardım... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Değil mi ama... Bu Türklerden adam olmaz. Klasik Türk yaklaşımı zaten. Bu forumda yazmak da ölüm. Galiba yöneticileri de Türk bunların. Aaa evet Türkmüş. İtalya'da Almanya'da forumlar var yazdığın zaman eve hediye gönderiyorlar. A-Z'ye. Zaten burada böyle bir BEDAVA hizmet olsa şaşrdım. Türk ya bunlar. Haaa ben mi yok canımmmmmm. Söz konusu programlara para vermek mi lisanslı almak mı? Almanya'da İtalya'da bu programın parasını kullanıcılar çatır çatır veriyorlar mı? Haaa ben mi. Ben Türklere "Türk" diyen Türklerdenim. Yani bu hayatta büyük işler yapmış olduğumdan Türklere bedelsiz binlerce hizmet vermiş olduğumdan, kalsik Türk yaklaşaımını beğenmeyenlerdenim. Ne olacaktım yaa....
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu sözlere katılmamak mümkün mü? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
FGA nın avukatlığını yapmak bana düşmez ama söylemeden geçemeyeceğim. FGA dan eğitim videolarını isterseniz size veriyorlar. Dosya boyutları yüklü olduğu için internete koymamış olabilirler. Kendileri cevap verirlerse daha iyi olacağına inanıyorum.... Saygılarımla....
|
|
|
|
|
|
#11 | ||||
|
Forum Üyesi
|
Allplan Eğitim Filmleri
Alıntı:
Bu başlıktan geç haberimiz olduğu için ancak yanıt verebiliyorum. Allplan 2006 Mimari paketi ile ilgili full eğitim DVD sini Kilit taşı'nın da belirttiği gibi firmamızdan eğitim alan herkese ücretsiz olarak veriyoruz. Dosya boyutunun büyük olması web'e koyamamızın ana sebebi. Hali hazırda Nemetschek & FGA Mimarlık ye ücretsiz üye olup Allplan BIM 2008 Mimari Paketimizin demo versiyonunu ve Türkçe eğitim kitabını pdf olarak ücretsiz indirebiliyorsunuz. Yakın zamanda eğitim filmlerini de aynı yerde bulabileceksiniz. örnek eğitim filmi:
|
||||
|
|
|
||||
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Zoruna mı gitti gerçekler bunlar... Ha para konusuna gelince ben o iki programı lisanslı kullanıyorum malesef başkasında dene şansını
Klasik Türk yaklaşımı deyince ben uluşlararası bir şişkette çalıştım bütün herkesi bildiği -pm'den sorarsan söylerim- aynı fark kabak gibi orda da ortadaydı. Hem Türk hem de Avrıpa'nın çeşitli ülkelerinden müdürlerim vardı. Yani bunun tartışılacağı bir yer değil zaten burası ama tevekkeli seni almıyorlar Avrupa Birliğine diyim sen anla... Demegoji yapmadan önce söylediğim o siteleri bir inceleyin ondan sonra dönün biz insanlara ne sunuyoruz diye değil mi... Sen kullanımını anlatmayınca programlar kırılmıyor değil mi Ahh ahh daha 40 fırın ekmek yiyecek bı ülke de bir yerlere gelecek...(Küçük bir paragraf açarak şunu belirteyim parayla programı almanız da yetmiyor öyle program satıcıları yetkilileri var ki para verip aldığınız halde programı öğrenemiyorsunuz ilgilenen yok adam gibi önünüze kullanım kitabı atıyorlar orada herşey yazıyor diyorlar gidip peşlerinde koşturuyorsunuz falan -allplan için söylemiyorum- yani para verip almanız da işi kökünden çözmüyor herzaman zihniyet meselesi)Dosya boyutunu bahane olarak kabul etmiyorum zira adamlar koymuşlar ve bu hizmeti veriyorlar. Hiç te saatlerce beklemiyorsunuz da bastığınızdan an beklemeden seyrediyorsunuz... Maksak hizmetse bu bahane olur ancak ben memnun olursam programdan fizanda da olsa bulurum yetkilisini ama müşteri memnuniyetini yaratmaktır zaten gaye... Bu konuyu da değerlendirirse FGA mimarlık bence daha fazla insan bu programı daha iyi bir şekilde kısa yoldan tanıma imkanı bulur. Zira program gerçekten güzel ve ülkemizde körükörüne program alan binlerce insan var. Dediğim gibi niyet para pul değil böyle küçük hesapların peşinde koşan adam değilim videoyu koymamanız da bunu engellemez çok sığ bir zihniyet böyle düşünenlere yüzünüzü Avrupaya dönün insanlar bu konuya nasıl yaklaşıyorlar görün derim... gurdal'a da teşekkür ederim... En son Flo tarafından düzenlendi : 25-09-2008 09:01. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Tebrikler...
Kendini gereğinden büyük görenlerin halini oldukça iyi özetliyorsunuz. Şimdi olayı Avrupa'ya Asya'ya dönme olarak çevirmek, Türk olup da Türkçe'yi bile doğru dürüst yazmayanların, "Türk" genellemesi zayıflığını örtmek için olsa gerek. Koyu milliyetçi olmalı herkes demiyorum. Demem de. Zaten yönümüzü batıya çevirmiş durumdayız. Bu kültürel ve toplumsal geçişte "Türkler" genellemesi zaten batının bize yaptığıdır. Size ne oluyor? Ne kadar başarılı olursanız, ne kadar çok, kendinizi önemli çok önemli biri olarak görseniz dahi bir zümreyi bir anda çözemezsiniz. Bu çözümlediğinizi zannetmeniz ya da "Türkler" genellemeniz, bilginiz, görgünüz ve süperegonuz geliştikçe daha da azalır. Yani ne kadar iyi olursanız, zümreleri isimleriyle kategorilendirmeyi bırakırsınız. Ne kadar az birikimliyseniz tek lafınız "Türk yaklaşımı" "zihniyet" "daha kırk fırın yemeniz lazım" olur. Terbiyeyi ve daha düzgün yazı yazmayı yani doğru Türkçe kullanmayı daha da önce, "Türk yaklaşımı" diye küçümsediğiniz kişiye teşekkür ederken özrü unutmamanız gerektiğini söylüyorum. Gerisini siz bilirsiniz...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Milliyetçilikle bunun bir ilgisi yoktur. Yaşadığı ilden ilçeden dışarı çıkmamış kendi dili dışında herhangi başka bir ülkenin insanı ile iletişim halinde olmadan kültürünü bilmeden körü körüne yapılan milliyetçilik ancak havanda su dövmektir. Aşırı milliyetçiiseniz Arnavut gibi kapatırsınız kapılarınızı Dünya'ya 50 sene geriden gelirsiniz Dünya'nın. Mevzuyu uzatmayacağım. Bu ülkenin insanının en büyük eksiği ve bugünkü duruma düşmesinin ve serzenişinde bulunduğum şey çok kısa ve özetle şudur. Bu ülkenin insanları zamanında bağımsızlıkları için eşi benzeri görülmemiş bir mücadele vermişler ve bağımsızlıklarını kazanmışlar. Ama ne kişisel hak ve özgürlükleri için ne de demokrasi için en ufak bir mücadeleye girmemiş demokrasi gümüş tepside önleri sunulmuştur. Sıkıntı burdadır bu enstrümanı kullanabilecek özümseyecek evreleri geçirmemiş ve o noktada kalmışlardır. Avrupa yüzyıl savaşları sanayi devrimi işçi kesiminin toplumdaki yerinin oluşması adımlarını yaşarken 100 senede biz tarım toplumunun ötesine geçememişiz açılan birkaç sanayi kuruluşumuz silah fabrikalarımız komik endüstriyel kuruluşlara çevrilmiş hemen. Hem de bu raydan çıkma meselesi Atatürk'ün ölümünden sonra değil önce baş göstermiştir. Nutuktan Atatürk ondan dem vurmuştur. İsmet Paşa ile ondan araları açılmıştır. Ama konuşmaya gelince herkesin ağzı var tarihini sorsan bilmez, dışardan sana nasıl bakıyorlar desen bilmez. Ümlü bir yazar kitabında şu cümleyi vurgulamıştı adını söylemeyeceğim merak eden araştırsın "köylü milleti ile demokrasi olmaz" bunun sıkıntılarını yaşıyoruz yaşayacağız da.
Bana uyarı yapmışsınız ama ilk mesajıma cevap olarak yazdığnız mesajda beni kırık yazılım kullanmakla itham ettiniz. Önce dönün ne yazdığınıza ne ima ettiğinize bakın. Türkçeme laf söyleyecek durumda değilsiniz oldukça iyi yazar ve konuşurum klavyeden kaynaklanan harf hataları hariç edatları ilgi eklerini yazakenki hassasiyetime dikkat edin... Türk yaklaşımından kastım aslında mesajda yazığım şey değildi altındaki zihniyetti yani sizin sazan gibi atlayarak (tabiri caizse) -haa sen kırık program kullanıyorsun sana mı yarasın bu hizmet- ifade ettiğinzi düşünce idi Yazık ki konuyu başka yere çekmeye çalışarak yaptığı gafı örtmeye çalışsanızda önemli değil çünkü bu yaklaşımı heryerde görüyorum. Programı yapan firma bu eğitim videolarını kendi dillerinde web sitesine ve ortaklığı olan firmaların bunları yayınlamasına izin verirken bunu Türkiyede pazarlayan firmanın neyine olsun ki bunu engellemeye çalışsın artı siz kim oluyorsunuz ki bunun avukatlığını yapıyorsunuz. Zaten firma yetkilileri bunu koyacağız koymakta geciktiklerinin farkındalar ki kendi yararlarına ama sizin derdine düştüğünüz şey bambaşka... Saygılar... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|