![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
Yeni Kent
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Çeviren: Çağla Gürdrama, Derya Karadağ, Pınar Seyrek
Çeviri için teşekkürler. Son iki paragraf; "Holl’ün geçenlerde New York ofisinde dediği gibi, büyük ölçekte çalışmak yerin özelliklerini önemsizleştirmez. “Ben Modernistlerin düşündüğü gibi, yaptıklarımın başka bir şeyler için model oluşturacağını düşünmüyorum. Eğer işe yarıyorsa kendi özel bağlamında yarıyordur. Onu oradan alıp başka yere koyamazsınız.” Ama arsa yeterince spesifik midir? “Yapılar plansız olunca inşa edilen miktar ahlaksız oluyor,” dedi Koolhaas. “Her seferinde, şunu soruyorsunuz kendinize: Eğer dünyanın nasıl olması gerektiğine dair bir fikriniz yoksa, bu ölçekte bu kadar fazla yapı yapma hakkınız var mı? Bunu gerçekten hissediyoruz. Ama bir manifesto için vakit var mı bilmiyorum.” " Çarpıcı gerçekten "Eğer dünyanın nasıl olması gerektiğine dair bir fikriniz yoksa, bu ölçekte bu kadar fazla yapı yapma hakkınız var mı?" Meslek etiği açısından sorulması gerekli bir soru... "Ama bir manifesto için vakit var mı bilmiyorum.” Bu da umutsuz cevap ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|