![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Mimarî Proje yarışmaları: Darat Kral Abdullah II/Amman
Ürdün'ün başkenti Amman'da, içinde tiyatro, dans ve müzik performanslarını ve eğitim olanaklarının düşünüldüğü bir kültür merkezi.
Ayrıntılı bilgi için [phase eins]. - Darat King Abdullah II in Amman - Architectural competition 1.lik ödülü Zaha Hadid'in - Londra
"(...)Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı Yangelmişim diz boyu sulara Hepinize iyiniyetle gülümsüyorum (...)" T. Uyar En son architurk tarafından düzenlendi : 17-04-2008 23:52. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
2.lik Delugan Meissl Associates Architectes, Avusturya
"(...)Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı Yangelmişim diz boyu sulara Hepinize iyiniyetle gülümsüyorum (...)" T. Uyar En son architurk tarafından düzenlendi : 17-04-2008 23:53. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
... ve beni özellikle sunumuyla çok etkileyen
3.lük Snøhetta AS, Oslo-Norveç Yani Hadid'in ikinci perspektifinde de buna yakın bir karamsarlık var. O kütlenin içindeki aydınlığa baktıkça içiniz ısınıyor birazcık... Ama bu sunumdaki başka bir şey... Hele şu 2. görsele bakar mısınız! Benim birincim budur!
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zaha Hadid'in görmeye alışkın olduğumuz formlarını rasyonel bir kutuyla harmanlaması, içine gömmesi oldukça etkileyici bir sonuç ortaya çıkarmış. 2. proje de oldukça iyi görünüyor ama Snohetta projesi sunum olarak dediğin gibi içlerinde en etkileyici olanı. Keşke yollamış olduğun linkten plan çizimlerine ve iç mekan hakkında fikir verebilecek dökümanlara da ulaşılabilseymiş.
Teşekkürler sayın architurk haberdar olmamızı sağladığın için. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu resim binanın çevre ile olan olumlu uyumunu göstermiş. Sanırım diğer projelerden sıyrılmasının bir nedeni de bu.( Zaha Hadid'in Iraklı olması da etkili olmuştur belki.)
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
3.proje gerçekten çok başarılı. Zaha Hadid in projesi aynı çizgiler (süregelen çizgiler değişiklik yok) . Sn architurk gibi Snohetta diyorum . Etkileyici bir sunum ve tasarım.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zaha Hadid'in bu binasında dekonstrüktif özelliğinin çözülmeye uğradığını görüyorum. Batıda yaptıklarını doğuda yaptığı zaman neredeyse gelenekselci oluyor.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet aynı, ama kaynağında olunca 'cuk' oturmuş proje. Dışı kutu(çevreye bakınız) içi mağara. Dışı bügün içi dün.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim içimi başka bir dert kapladı. Ürdün'de tasarımcı yok mu? Hani Türkiye'de olmadığı iddia edilip, ulusa kapalı uluslararası davetiyeli yarışma olmuştu ya, paylaşım, küreselleşme, lafları bu konuda beni doyurmuyor.
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
ssss'nin yorumu bence de gayet yerinde. Zaha Hadid'in bağlam meselesini çağrışımsal bir aralık içinden kavramaya yöneldiğinin işareti bence. Sunumu, görsel efekt dışında (ki üçüncü tasarımın böyle bir dil içinden yürüdüğünü düşünüyorum) bir ifade olarak ele alışı da bu işareti güçlendiriyor.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|