![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimaride sanatsal arayışlar
mimarlığın hakkını vererek mimarlık işini yapan ve maalesef işini iyi yapmak istediği için sektörün çarklarında kaliteli buğday unu olmuş iki arkadaşın ikincisiyim...birincisinin bu yazıdan haberi yok, mimar olan o, zaten ben de mimar değilim ama mimarlık diplomasını almış ve camiada mimar olarak tanınan bazı kişilerin (bu çürük elmaların haricinde tüm mimarları tenzih ediyorum) yaptığı işleri gördükten sonra .....bilemiyorum yazının sonunu getiremiyorum bir türlü... ben iktisadi ve idari bilimler fakültesini bitirdim...mezuniyetten sonraki ilk işim bir reklam ajansıydı; ilk haftamda reklam almak üzere ziyaret ettiğim bir mimarlık ofisinden (kendisi de bende birşeyler sezmiş olmalı ki) iş teklifi alarak ve bu teklife balıklama atlayarak aranıza, içinize, dünyanıza girmiş oldum çok sevgili diplomalı mimar arkadaşlarım, saygıdeğer mimar büyüklerim....
aslında 1998 yılının yaz ayında yaşanmış bu olaydan sonraki 10 yılı ve sektörde yaşadıklarımı anlatmak isteği içindeyim...ama sanırım bir kitap olarak bastırabilmeyi becerirsem daha sağlıklı olacak (kitap fikri bu satırları yazarken oluşuverdi) neyse uzatmanın anlamı ve faydası yok, kısa kesmek en güzeli....şu an çalıştığım mimarlık ofisinde (diğerinde de olduğu gibi) mesleğiniz adına leke sürülmeden, hakkıyla yapılmakta...farklı olarak tasarımlarda sanatsal çalışmalara yer veriliyor....kabartma duvar resimleri, röprodüksiyon tablolar, heykel, kalıp, döküm...vb. tüm işler atölyemizde yapılıyor....tabii proje,tasarım onaylanırsa veya böyle bir çalışma bizden talep edilirse, bunun yanısıra kendi yapmak istediğimiz işleri de arta kalan zamanlarımıza yayıp kendi koleksiyonumuza yeni işler de eklediğimiz oluyor.... şimdi....başlıkta belirttiğim gibi projelerinde, tasarımlarında, mimaride sanatsal bir takım çözüm arayışları içinde olan mimarlarımızla; konuyla ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişilerle çalışmaktan memnuniyet duyarız... mimaride, tasarımda, sanatta, yaşamın her alanında insanın ve doğanın hakettiği işlerin ortaya konması dileğiyle... En son lumina tarafından düzenlendi : 14-04-2008 16:25. Nedeni: Reklam |
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Yazınız bir derdi dile getiriyor gibi yapıp sonra bir anda kişisel reklama dönüşüyor; yani bir anlamda sağ gösterip sol vuruyor. Reklama yönelik yazılarınızı panoya iletiniz lütfen.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlığı tam olarak anlayamamışınız, yada size birileri yanlış empoze etmiş.
kabartma duvar resimleri, röprodüksiyon tablolar, heykel, kalıp, döküm... Kendinizden o kadar emin yazmışınız ki... Kuru kuru proje yapan mimarların projeleri süslenir, bu yontulmamış mimarların projelerine biraz sanatsal şeyler eklenir de eline yüzüne bakılır hale getirilir... ![]()
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Sağ gösterip sonra iki eliyle girişip bir de kafa atmak denir buna.
Böyle bir başlık atıp sonra bunu slogana dönüştürmek ise çok can sıkıcı olmuş. Büyük harf kullanmamanın meziyet sayıldığı mesajları zaten zor okuyoruz. Kilitledim gitti.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|