![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
"Avrupa Görmemiş Mimarlar"
Haberin asıl konusu "Avrupa Görmemiş Mimarlar" değil. Merak ediyorsanızı şurada tümü var: Gaziosmanpaşada kentlileştirme projesi
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol bunları söyleyen: Alıntı:
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben bu yönlendirme de biraz, aşağalık kompleksi sezinliyorum dilerim yanılırım, iyi gözlemleme yapabilen ve tasarımı güçlü olan bir mimar'ın ille de Paris veya Roma'ya gitmesine gerek yok bence, bu kolaycılık ve kopyecilik biz kendimiz yaratamayız!!! ezikliği değil de nedir?...
Anlıyabildim isem, arap olayım... Yazık çok yazık, hala dışardan medet umuyoruz...çık çık..çıkkkk.
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Mimarın bol bol gezmesi gerekli. Hiç farketmez nereye gidildiği...
Ama elbette vatandaşlarına daha konforlu fiziksel çevreler sunabilen ülkelerin de başka bir gözle incelenmesi gerekir. Söylediklerinde belki eleştireceklerimiz olabilir. Ama özü sonuna kadar doğru. Mimarlar arasında bir anket yapılsa her yıl en az bir kez yurtdışına çıkan mimarların oranı herhalde bizi şaşırtmaz. Mimarlık ortamının çok küçük bir kesimini oluşturacaktır bu oran. Belediye başkanının söylediklerini eleştirene kadar mimarların bu tespiti dikkate alması gerekmez mi sayın Bekleyen!
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gezmek iyi hoş da belediye alınan mimarlar nitelikli olsa daha güzel olur. (mesela torpil yerine mimari birikim ve sevgi göz önünde tutulsa?)
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimar'ın gezmesi elbet de gerekir, önce kendi ülkemizi yeterince gezelim, tarihsel zenginliğin getirdiği eski uygarlıkların izleri yeterince var bunları iyi analiz edebiliyor muyuz? sayın Yılmaz sizce...
Benim düşündüğüm şey de "Armut piş ağzıma düş" düsturu yok biraz emek ve beyin teri gerekir sadece... Saygılarımla...
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dönüşümlü gidip gelme süreci var , yok değil ama bu şekilde bir konuşma yanlış .
Hollanda, Paris , Avusturya gibi ülkelere gidip geliniyor ilçelerin şehir planlama departmanları . Yalnız sayılan ülkerin de aynı şekilde çalışanları geliyor . Karşılıklı misafirlik bazında . Tabiki esinti alınıyor süreçte ama bu şekilde bir konuşma için mi ? bilmiyorum. Karşlıklık diyaloglar oluyor çalışanlar bilir . Bu şekilde bir sözlü itham olmaz bir kasada çürük elma var diye bütün kasa çürük diyemeyiz. ( Orda görüp aynısını uygulayan mimarlar var ama bütünlük değil )
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Bilgi: Herkesin gördüklerini kavraması ve benimsemesi ve bunu olumlu olarak referans çerçevesine katması farklıdır. Görcelidir.
Bilgi: "Mimarlarını gezdiriyorum, Gaziosmanpaşa bu şekilde kurtulacak" demek için 10-20 yıllık bir altlık da gerekli olabilir. Sonuç: Bir basın açıklaması işte. Bagajdaki oyuncak ile ilişkisini kurana ise aşkolsun.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gezen var gören var, trene bakar gibi bakan var...
Kesinlikle mimar çok gezmeli, ama gezip gördüğünü yorumlayacak bir zekaya, seviyeye, kültüre sahip olması da gerekli. Belediyeler sevdikleri mimarlara bol bol turistik geziler yaptırıp durur. Sonra gelirler ve yaşadıkları yeri anlamadan, çevreleriyle ilişkisini kuramadan binalar yaparlar(mimardan çok mimarla birlikte gezenleri kastediyorum). Akılları Paris ticaret bölgesinde gördükleri binalarda kalmıştır çünkü...Benzerini de yapamazlar ya! Yinede gördükte yaptık diyecek bir iki facebook fotoğrafları vardır. Evet bu yaklaşım kesinlikle aşağılık komleksiyle bağlantılıdır, kimliksizliğin ve çıkış yolu bulamamanın aciz çözümleridir. Gezmeliyiz elbette, ama siz mimarlara hakettiği bedelleri ödeyin, biz kendimiz gezeriz zaten, size ihtiyacımız olmaz...
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 13-04-2008 21:50. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ya ben şeyi merak ettim...
Sayın Başbakan nasıl oyuncaklar veriyormuş çocuklara? Plastik, tahta, Çin malı, kumaş, bez? Araba, tabanca, bebek?Bir şeyi gidip görünce aynısını mı yapmak gerek yoksa "nasıl daha farklı yaparım" mı demek gerek? Sayın Belediye Başkanı Osmanlı yönteminden bahsediyor sanırım. Aynısını almak... (mimaride tabii, yemeklerimiz özgün mesela) ![]() En son Simla Sunay Ozdemir tarafından düzenlendi : 15-04-2008 13:57. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bagajdaki oyuncaklar ve belediyelerdeki Avrupa görmemiş mimarlar arasındaki bağlantıyı ben ancak şöyle yorumlayabildim; konu örnek almak ve kitlesel gelişim olduğundan, başkan bunu kendince anlaşılabilir bir dile indirgemiş ve kendi kişisel gelişimi için yaptığı şeyden yola çıkarak insanlardan- 'bakın ben nasıl başbakanı bu konuda örnek alıyorsam mimarların da gezip gördüğü Avrupa kentlerinden böyle örnek almasını bekliyorum.' sonucunu çıkarmalarını bekliyor olabilir.
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ne demek istediğinizi açıklar mısınız? Tam anlayamadım da.
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kesinlikle haber tamamı ile okunmalı .. Okunmalı ki alt başlıklarda daha nice kendimizi kanıtlayamadığımız ve hatta tanıyamadığımız ( adına ne denirse ) iyice sindirilmeli .. "Belediyedeki mimarları ,Avrupa görsün sonra gelsin uygulasın diye yolluyoruz" zihniyeti yazıktır ki mesleğe hakaretten başka bir şey düşündürmedi bana ..
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sefillik bu başka birşey değil. 'Ehe ehe sayın başkanım savolun sayenizde Avrupa'yı da gördük, yoksa burda at gözlüklerimizle yaşayıp gidecektik...' Bu duruma düşmemeli mimar, düşürülmemeli!
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
gayet açık bir şekilde mimarın gezip gören kişi olması gerektiğini vurgulamış. bence bunun gerekliliğinin farkında olan bir yönetici olmasının yadırganacak tarafı varmı???... eğer mimar gitmiş, gelmiş ve de gördüklerini yorumlayamamış, anlayamamışsa o mimarın sorunudur, başkanın değil...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu yüzyıla bir uyarlamayla o halde seyahatname de yazdırmak istermi diye sormak isterim sn.başkana yurtdışına gönderdiği mimarlardan ,şık olur sanırım....
söyleyecek söz yok bu algıya.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|