![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#106 |
|
Yönetici
|
Sayın Bekleyen,
Yeterince açık olamama haline katılıyorum, ama ince konulara gelince yoğurdu üflemek gerekebiliyor. Osmanlı'nın herşeyini tümden reddetme ve hala bu konuda geçmişin bu bakışını, öyle ya da böyle, bir şekilde sürdürme ısrarı kastettiğim akıbet. Umarım fırtına koparmazdan önce üzerinden bir miktar düşünülürek fikir beyan edilir... Saygılar |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Lumina;
Aşk olsun sana yani ben ne zaman Osmanlı'yı red ettim o da bir vaka'dır, kuruluşu,yükselişi ve devrilişi ile her devir de olduğu gibi bazı ıskalamalar bizi yönetenler tarafından yapılmıştır, ben her zaman söyledim "ATATÜRK gitmiş iş bitmiş" sonradan gelen yönetim kadroları, bugünümüzü bize yaşatmaktadırlar, hiçbirşey de değişmez değildir fakat bu değişimlerin niteliği ve bizi nerelere götürebileceği önemlidir!!! kaygı duyulmadan da gerçek doğrular bulunabilir mi? Ben'den de saygılar...
|
|
|
#108 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Arkitera Üyesi
|
Endülüs devletini iyi araştırmak gerekir diye düşünüyorum,Avrupa en karanlık zamanında onlardan nasıl faydalanmış incelemek gerekir.
Bence Türkiye çoğu yerde söylendiği gibi zayıf,güçsüz hiçbirşeyi becerememiş bir ülke değil,bu bilinçli yapılan bir ilüzyon,Avrupa ya gittiğimde kendime ve ülkeme olan güvenimin arttığını söyleyebilirim ve ülkemiz Avrupa'nın en güzel ülkesi,İstanbul en güzel şehri,niçin geri almak istedikleri Avrupa'ya gidince daha iyi anlaşılıyor,İstanbul gibisi yok çünkü... |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu arada Nuri Bilge CEYLAN 'ı aldığı ödül ve güzel konuşması için tebrik ederim,ne kadar gurur duysak azdır sanırım,Avrupa görmüş yönetmen...
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gerçekten çok anlamlı bir cümle kurmuş, tebrikler...
http://http://www.radikal.com.tr/Def...&CategoryID=82
|
|
|
#112 |
|
Arkitera Üyesi
|
İçi boşalmış bir kültür ve ortada kalmış bir 'mimarlık'.
Öncelikle Cumhuriyet'in kazanımlarını beynimize kazımak için Osmanlı ve öncesinden gelen birikime yabancılaşma... Sonrasında devrimin gerektirdiği 'modern' çıkışı yakalayamamak. Sonuç ' Avrupa görün de birşeyler yapın' diye mimarları fırçalama cüretini gösterecek belediye başkanlarının elindeki kentlerimiz... Herkes kendince haklı. Ama aynı bulanık sularda yüzüyoruz. Böyle bir ortamda mimarlığın bağlamsal gücünü yitirmesi ve 'uygulama' ekseninde ilerleyen bir mimarlık tanımlamasıyla 'mimar' kendini savunuyor. Özellikle uygulama konusunu gözünde büyüten ' bina yapma' gücünün verdiği hazla ve şehvetle , çizdiğinin yapılabilirliğini gördükçe , tasarım bir kenara itilip ' uygulayabildiğini çizen' mimarların esiri oluyor mimarlık. Ustalaşma hiçe sayılıyor. Üstelik bu 'ham' projeler yarıştırılma kaygısı güdülmesine gerek duyulmayacak şekilde el üstünde tutulabiliyor. Bu durumda Avrupa görüp ne yapacağım. Söyleyim: Çalıp kendi kentime yapıştıracağım. Çünkü bahsettiğiniz mimari koşullar bunu gerektirir. Belediye başkanının renderları beğenmesi ve yapının yapılabilir olması herşey için yeterlidir. Siz çıkıp bu koşullarda genç mimarlara ' yarışın' 'gelişin' 'gezin' 'yorumlayın' diye telkinlerde bulunacaksınız... Ne gerek var ki? Yarışma açılmadan Avrupa görmüş belediye başkanlarının 'estetik' zevklerine dayalı projeler rahatça hayata geçirilebiliyorken... Ben neden gezeyim, neden yorumlayım, neden yarışayım? Elbette çok gezmek, görmek gerek... Ama neyi, neden, kimin için?
|
|
|
#113 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sadece kendiniz için RedRapsody, MİMARLAR HERŞEYİ YALNIZCA KENDİLERİ İÇİN YAPARLAR
Çünkü ancak o zaman tasarlayabilirler![]()
|
|
|
#114 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Elbette kendi değer ve etik sistemlerini sağlam temeller üzerine kurmuş bir mimar, kendisi için tasarladığında 'insanlık ve toplum' için de tasarlamış olur aynı zamanda. Sizin bahsettiğiniz tasarım yöntemi ise ancak 'podyum' larda karşılaşabileceğimiz bir yaklaşım. Dünya bir podyum değil, binalar giyip çıkarabileceğimiz elbiseler değil, insanlar da manken değil ne yazıkki...
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 26-05-2008 21:32. |
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Arkitera Üyesi
|
Böyle düşünürsek insanlara deneyimlenecekleri mekanlardan çok kullanışlı 'binalar' yapmış oluruz. Ve dünyanın buna ihtiyacı yok...
|
|
|
#116 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dünya'nın neye ihtiyacı olduğunu anlamak için bence Avrupa'dan önce Afrika, Irak, Orta Asya gibi ülkeleri görmek gerekiyor. İnsanların sağlıklı mekanlara, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevreye, temiz suya, gıdaya ihtiyacı var.
|
|
|
#117 |
|
Arkitera Üyesi
|
Peki...
|
|
|
#118 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bu yaklaşım benim çatıştığım temel düşünce...
|
|
|
|
#119 |
|
Arkitera Üyesi
|
belediye başkanlarını küçümseyerek biryere varamayız heralde,yarışmalarda jüri renderlara bakmıyor mu?yarışmalarda renderler yok mu? render olmadan yarışmaya giren proje var mı? özel bir müşteriye ev yapsanız dahi render olmadan iş yapabiliyor musunuz? hatta tasarım yaparken bazen render da bazı şeylere karar vermiyor muyuz? iş hayatından uzak,sadece yazarak mimarlığa katkımız ne kadar olabilir.
sayın redrapsody kayseri de beğendiğniz Merih Karaaslan Projelerini belediye başkanları seçti.bilgilerinize........ |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Arkitera Üyesi
|
Artık çığrından çıktınız gerçekten. Belediye başkanını küçümsemek nedemek?
Merih Karaaslan'dan iyi olduğunuzu düşünebilirsiniz ama rahmetlinin kariyerine bakıp kazandığı yarışmalara bakın, sonra da kendi kariyerinize bakın ondan sonra atlayın yazdıklarımın önüne. Yukarıdaki yazıları sırayla okuyup bir de kendi yazdığınıza bakın. Trajikleşiyor durum iyice haberiniz olsun. Her yazılanın önüne atlamak, savunmaya geçmek, bir suçluluk psikolojisi mi acaba diye düşündürüyor beni? Ben her akşam üstü, bir yandan TV izlerken, bir yandan da arkitera da veya nerede bulursam orada yazmaya devam edeceğim. Rahatsız oluyorsanız okumayın. Yada tartışma sürecine uygun tartışalım seve seve.
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 28-05-2008 22:49. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|