Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Mimarlık

Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında.

Kapalı Konu

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 27-03-2008, 14:52   #1
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Arkimeet'in yeni konuğu Meinhard von Gerkan

Arkitera Mimarlik Merkezi’nin 2004 yılından beri düzenlediği ARKIMEET konferans serisinin yeni konuğu Almanya’dan Meinhard von Gerkan.

15 Nisan 2008 Salı günü saat 19:00’da Harbiye’deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde gerçekleşecek konferansa katılmak için Arkitera Üyesi olmak ve konferansa kayıt yaptırmak yeterlidir.
Omer Yilmaz offline  
Eski 28-03-2008, 22:49   #2
Arkitera Üyesi

carmenta'in Avatar'ı

Meinhard von Gerkan'ın yapacağı konferansın konusu ne olacak acaba?
Ayrıca Istanbul dışında konuyla ilgilenen mimarlarımız için daha fazla bilgi verirmisiniz? Günübirlik gelinebilir Mimarlar Odaları ile bir organizasyon yapılırsa, öyle değilmi?
carmenta offline  
Eski 01-04-2008, 17:29   #3
Yönetici

Havaalanı Tasarımına Farklı Bir Bakış

Tutkunun Kanatları
Alıntı:
Gerkan, Marg and Partners Mimarlık’ın, Hamburg’ta bulunan ve Elbe Koyu’nun sarp yamacında konumlanan ofisinde, toplantı odasında oturuyorum. Karşı kıyıda, şehir limanının geniş ve bir o kadar da dramatik sanayi manzarası ve günün gri zeminine karşı sürekli yer değiştiren odak noktaları, o meşgul vinçlerin devamlı işleyişleri görünüyor. Özellikle hava alanları projeleriyle bilinen ofisin böyle bir yerde, bir limanın karşı kıyısında konumlanmasını oldukça ironik buluyorum.
Alman mimar Meinhard von Gerkan'ın havaalanı projelerinin tasarım ve uygulama süreçlerini konu alan haberin devamını okuma için tıklayın.
Eski 04-04-2008, 12:21   #4
Yönetici

GMP (von Gerkan, Marg und Partner) Architekten tarafından tasarlanan Berlin Merkez Tren İstasyonu Projesi Arkitera Proje bölümünde yayınlandı.
Eklenmiş İmajlar

Eski 04-04-2008, 12:26   #5
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin carmenta tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Meinhard von Gerkan'ın yapacağı konferansın konusu ne olacak acaba?
Ayrıca Istanbul dışında konuyla ilgilenen mimarlarımız için daha fazla bilgi verirmisiniz? Günübirlik gelinebilir Mimarlar Odaları ile bir organizasyon yapılırsa, öyle değilmi?
Arkimeet konferanslarının konusu olmuyor. Ayrıntılı bilgi için Arkimeet resmi web sitesine bakabilirsiniz.

İstanbul ve Ankara Mimarlar Odası Şubeleri dışındaki tüm şube organizasyonlarına elimizden gelen desteği vermeye çalışırız.
Omer Yilmaz offline  
Eski 16-04-2008, 10:26   #6
Arkitera Üyesi

Dün akşam Arkimeet'in konuğu olan Meinhard von Gerkan bize gerçekten çok iyi bir sunum yaptı. Öyle çok proje gösterdi ki, hiç sıkılmadık. Öte yandan her proje yeni bir sürpriz, bence kendini neredeyse hiç tekrar etmeyen, aynı context içinde çok farklı ürünler ortaya koymuş bir mimar von Gerkan.

Özellikle malzemeyi kullanma biçimi son derece ustaca. Ne eksik ne fazla. Verdiği yumurta örneği çok hoştu. Ama beni en çok tavlayan noktalardan biri, Picasso'nun yüzünü bir tasarım verisi olarak değerlendirmesi

Velhasılı acaip keyifli bir toplantıydı. Çok teşekkürler Arkitera!
yasemin darbaz offline  
Eski 16-04-2008, 12:35   #7
Arkitera Üyesi

salon çok hoşuma gidiyor, çok keyifli bir sunum oldu.
konferans 25 dakika geç başladı ve bu süre içerisinde toplam 5 kere aynı tanıtım filmi döndü durdu.
Kaç para ise konferans maliyeti biz katlanalım şu sponsor rezaletini yaşamayalım.
sıtkımız sıyrıldı. enerjimiz tükendi.
Von Gerkan Çin'i ,Çin Von Gerkan'ı keşfedince , usta kendini bulut üreten kulede seyir amaçlı platform tasarlarken bulmuş. Nitelikli eserlerine ve tasarladığı mekanların kalitesi hatrına gülümsedim.
saygılarımla.
tümay türkmen offline  
Eski 16-04-2008, 13:35   #8
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Şunu öncelikle belirtmeliyim ki Arkimeet Konferansları'nın proje koordinatörü ben değilim. Dolayısıyla Arkimeet Konferansları'nın sorumlusu olarak değil Arkitera Mimarlık Merkezi'nin yöneticilerinden birisi olarak yazacağım aşağıdaki satırları.

Arkimeet Konferansları'nı bir bütün olarak düşünmeliyiz: Konuşmacı, mimarlık ortamı, salon ve sponsor; bunları bir araya getiren çimento Arkitera Mimarlık Merkezi (Ve bizimle birlikte olan diğer hizmet sağlayıcılar.)

Alıntı:
Kaç para ise konferans maliyeti biz katlanalım şu sponsor rezaletini yaşamayalım.
sıtkımız sıyrıldı. enerjimiz tükendi.
Çok büyük haksızlık ediyorsunuz. Dün salonda daha ötesi gerçekleşti. Konferansın başlamasından önce kısa bir alkışlı protesto yapıldı. Bu protesto kime? neye?

Protesto ettiğiniz von Gerkan'dan başkası değil ki. Sonra da von Gerkan harika ama organizasyon olmamış diyorsunuz! Varsayalım mimar zamanında konferansını verebilecek şekilde hazır olsun. Salonun büyük kısmı 19:00'dan sonra geliyor. Bu durumda salon dolmaya devam ederken konuşmalar yapılıyor olacak! Pek hoş bir ortam olmaz herhalde.

Mimarlar, çoğunlukla programlarını aksatırlar, toplantılar zamanında başlamaz, hep bir gecikme söz konusudur. Emin olun mimarlık ortamının hatırı sayılır oranda büyük kısmı böyle. Siz istisna olabilirsiniz. Ben de kendimi istisna kabul ediyorum. Ama bu ortamın değişmesini sağlamıyor. Ortamın değişmesi için çaba göstermek Arkimeet Konferansları'na kalsın da istemiyoruz. (Zaten ortamı değiştirmek için Arkitera olarak pek çok etkinlikte bulunuyoruz; bu konuda sanırım en son eleştirilebilecek kurumlardan birisiyizdir.)

Eğer bu durumdan çok rahatsız oluyorsanız 19:20'de gelirsiniz olur biter. Şimdiye kadar neredeyse tüm Arkimeet'ler 19:30 civarında başladı. Kendinizi buna göre yeniden ayarlamanız burada eleştiri yazmak kadar kolay yapılabilir bir şey bana sorarsanız.

Gelelim "parasını verelim de sponsor olmasın" kısmına: Dün akşam ki konferansın oldukça ciddi bir maliyeti var. Konferansların ücretli olması durumunda kişi başına 50 YTL'nin altına inmeyecek bir katılım ücreti gerekecektir. Konferansa katılanların yarısından fazlasının öğrenci olduğunu düşünürseniz bu önerinizin biraz insafsızca kaçtığının siz de farkına varacaksınız eminim.

Konferans sonrası von Gerkan ile yemeğe gittik. Yemekte Arkimeet'leri de sorduk. Biliyordu. Daha önce gelen mimarlarla konuyu konuşmuştu. Bu Türkiye mimarlık ortamı için ne kadar güzel bir katkıdır. Dile kolay dünya çapında tanınan, bilinen 25 mimarı İstanbul'da ağırladık Arkimeet Konferansları sayesinde. Bu konferanslar sponsorların desteği ile oldu.

Ve evet, yeniden: çok büyük haksızlık ediyorsunuz bence.
Omer Yilmaz offline  
Eski 16-04-2008, 14:26   #9
Arkitera Üyesi

protestonun nedenini gayet iyi anlamışsınız ama çarpıtıyorsunuz.
Geç başlaması İstanbul gibi bir şehirde elbette anlaşılabilir, kabul edilebilir. Ama bu süre içerisinde Erginkan ailesinin tanıtımını 5 kere dinlemek cansıkıcı. tepki de tam bu noktada oldu. Zaten organizasyona da birşey demedim. Yani ortada

"von Gerkan harika ama organizasyon olmamış diyorsunuz!"

gibi bir durum yok. ben bunu demiyorum. Von gerkan harika, organizasyon harika, sponsor ise beynimizi yedi diyorum.

"Varsayalım mimar zamanında konferansını verebilecek şekilde hazır olsun. Salonun büyük kısmı 19:00'dan sonra geliyor. Bu durumda salon dolmaya devam ederken konuşmalar yapılıyor olacak!"

elbette, üç kere izlettiğin tanıtıma ara verirsin, 10 dakika müzlik yayını yaparsın, ben kendi adıma huzur içerisinde beklerim.
Ayrıca burası bir fikir platformu değil mi? Benzer durumlarda farklı konularda siz de eleştirilerinizi yazdığınızda benzer şekilde itham ediliyorsunuz. Ve ben inanın bu işe üzülüyorum. Nette iletişim kurmak "kolay"lıksa tabii ki kullanacağız.

"Kendinizi buna göre yeniden ayarlamanız burada eleştiri yazmak kadar kolay yapılabilir bir şey bana sorarsanız."

Kolay iletişim kuralım amacında değil miyiz? Bu konuyla ilgili eleştirimi kolayca yapmam sizin başarınız değil mi?
Önerim hala geçerli, yazdıklarınızın farkındayım, Öğrencilerinde yükünün bir kısmını kendi adıma seve seve üstlenebilirim.
Denilmek istenilen şey; sponsorların tanıtımlarını kibar, naif bir şekilde yapabileceğidir. dünkünün dozu kaçtı.
Neyse umarım anlatabilmişimdir derdimi.
tümay türkmen offline  
Eski 16-04-2008, 15:10   #10
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Çok sevdiğim bir mimarı toparlayamadığım işlerim yüzünden kaçırdım. Ama yazılanları okuyunca da üzüldüm açıkçası... Ben saat 7 den sonra salona girmek istemedim.Ama anlıyorum ki yetişebilirmişim!
Bu konferanslar hafta sonu yapılsa daha güzel olmaz mı, hem daha az gerginlik olur...

Bu gerginlik nerden çıktı anlamadım. Böyle bir mimarı dinlemenin elbette bir bedeli var, sponsprunda katkısı çok önemli...Sponsor sunumlarının bazan çok can sıkıcı olduğunu kabul ediyorum, fakat bu konferans ücretli olsaydı birçok öğrenci katılmazdı. Umarım bundan sonraki toplantılar haftasonuda falan gerçekleştirilir, sponsorlar da biraz 'özet' sunumlar ve broşürlerle tanıtımlarını yaparlar. Arkitera, mimarlar odasının yapması gereken etkinlikleri üstleniyor çoğu zaman, önemli bir boşluğu dolduruyor, yıpratılmamalı!

En son Kıvanç Başak tarafından düzenlendi : 16-04-2008 16:41.
RedRapsody offline  
Eski 16-04-2008, 18:00   #11
Arkitera Üyesi

von Gerkan Konferansı'nda dezorganizasyon

Önce böyle önemli bir çağdaş mimarı dinleme şansı sağladığınız için tabii ki teşekkür ederim. Ancak 19.00 da başlayacağı bildirilen konferans için salonda yerlerimizi aldığımızda, ELGİNKAN'ların hayat hikayesini perdeden sesli olarak memnuniyetle dinledikten sonra; hiçbir anons yapılmayıp,gecikme için hiçbir açıklama getirmeden sırf vakit doldurmak için aynı filmin tekrar gösterilmesi biryana; 19.20 de iyi aydınlatılmamış olan ispanyol merdivenlerinden düşmemeye gayret ederek inmeye çalışan Von Gerkan'ın, yanında eşlik eden hiçkimse olmadan salona girmesiyle "hah nihayet başlayacak" dedik. Ama bu defa da ECA'nın (?) Müdürü kürsüye davat edildi ve bizimle birlikte zavallı Von Gerkan da ECA' nın marifetleri konusundaki konferansı yaklaşık 20 dakika oturduğu yerden sabırla dinledi. Böylece 19.00 da başlayacak olan konferans saat 19.40 civarında başladı ve simultane tercüme için girişte kimlik karşılığında aldığımız kulaklıkların da görev yapmadığını öğrenmiş olduk. Çıkışta, "siz bunları dağıtımdan önce test ediyor musunuz?" soruma ; "siz bunun kanal ayarını yapmamışsınız" cevabını aldım. Velhasıl güzel ümitlerle gittiğim bir konferanstan lüzumsuz şeyler yaşayarak ayrıldım.
Aksayan birşeyler var, lutfen gelecek seferlerde birbirimize karşı daha ilgili ve daha saygılı olalım.
İyi niyet herzaman yeterli olmuyor.
akinoktay44 offline  
Eski 17-04-2008, 08:28   #12
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin akinoktay44 tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Önce böyle önemli bir çağdaş mimarı dinleme şansı sağladığınız için tabii ki teşekkür ederim. Ancak 19.00 da başlayacağı bildirilen konferans için salonda yerlerimizi aldığımızda, ELGİNKAN'ların hayat hikayesini perdeden sesli olarak memnuniyetle dinledikten sonra; hiçbir anons yapılmayıp,gecikme için hiçbir açıklama getirmeden sırf vakit doldurmak için aynı filmin tekrar gösterilmesi biryana; 19.20 de iyi aydınlatılmamış olan ispanyol merdivenlerinden düşmemeye gayret ederek inmeye çalışan Von Gerkan'ın, yanında eşlik eden hiçkimse olmadan salona girmesiyle "hah nihayet başlayacak" dedik. Ama bu defa da ECA'nın (?) Müdürü kürsüye davat edildi ve bizimle birlikte zavallı Von Gerkan da ECA' nın marifetleri konusundaki konferansı yaklaşık 20 dakika oturduğu yerden sabırla dinledi. Böylece 19.00 da başlayacak olan konferans saat 19.40 civarında başladı ve simultane tercüme için girişte kimlik karşılığında aldığımız kulaklıkların da görev yapmadığını öğrenmiş olduk. Çıkışta, "siz bunları dağıtımdan önce test ediyor musunuz?" soruma ; "siz bunun kanal ayarını yapmamışsınız" cevabını aldım. Velhasıl güzel ümitlerle gittiğim bir konferanstan lüzumsuz şeyler yaşayarak ayrıldım.
Aksayan birşeyler var, lutfen gelecek seferlerde birbirimize karşı daha ilgili ve daha saygılı olalım.
İyi niyet herzaman yeterli olmuyor.
Mesajınızın gecikme ile ilgili kısmı için yukarıdaki açıklamamı okuyabilirsiniz. Ayrıca buna benzer açıklamalar daha önceki Arkimeet Konferansları sonrasında da forumda yapılmıştı. Biraz araştırma yaparak bulabilirsiniz.

İkinci kısmı için teknik hizmet sağlayan kurumun söylediğinden farklı bir şey söylemeyeceğim size: Kanal ayarı yapmayıp -sormayıp- sonra da burada eleştiri getirmek için de olsa olsa yukarıdaki satırlarımı hatırlatabilirim size: Çok büyük haksızlık ediyorsunuz.

Alıntı:
Velhasıl güzel ümitlerle gittiğim bir konferanstan lüzumsuz şeyler yaşayarak ayrıldım.
"Güzel ümitlerle", hedeflerle Arkimeet Konferansları yapıyoruz. Türkiye mimarlık ortamı için iki numara büyük.

Konu kapatılmıştır.
Omer Yilmaz offline  
Kapalı Konu

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları