![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Diploma projem hakkında yorumlarınızı bekliyorum...
Merhabalar ben mimarlık bölümü son sınıf öğrencisiyim, üzerinde çalıştığım bitirme projem var ve şu an bu konuda çok daralmış ve çözümsüzlüğe düşmüş durumdayım. Hocalarımızdan yeterli derecede görüş ve öneri alamıyoruz, çıkış noktası bulamadım bana bu konuda yardım edebilecek birisine çok ihtiyacım var yardım etmek isteyen biri olursa msn eklesin görüşelim. şimdiden teşekkür ederim.
saygılar iyi geceler...
Herkesin üç kişiliği vardır: Sahip olduğu, sahip olduğunu sandığı, ortaya çıkardığı. En son ayasofya tarafından düzenlendi : 21-03-2008 00:31. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Böyle konu başlığı olmaz. Yardım istiyorsanız düzgün düzgün projenizin geldiği son noktayı burada yayınlayın. Fikir veren yorum yapan olacaktır.
Diploma projesinde sıkışan herkes burayı msn adresi verme yeri olarak görürse bu forumun anlamı olmaz. Konu ismi de anlamsız olduğundan değiştirildi. Eski konu ismi "Yardımlarınızı bekliyorum..." Şeklindeydi. Konu başlığından arama yapılırsa sizin başlığı kim nasıl bulur. Arkitera Forum'a ödev proje gibi şeyler hakkında yardım mesajı atılacaksa, öğrenci önce ödevi projesi ne olursa olsun geldiği noktayı forumla paylaşmak ZORUNDADIR. Ona göre yardım yapılabilir. İmzanıza göre mimari kişiliğinizi ortaya çıkarmanızın vakit gelmiş.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yukarıda yazdıklarıma göre bir başlık koymuştum,siz şimdi başlığı değiştirerek içerik ile başlık arasında bağlantısız bir hal oluşturdunuz.Yazdığımdan da anlaşılacağı gibi henüz başlanılmış bir proje ortada yok sadece bu konuda yardım edebilecek kişiler var ise görüş alış-verişinde bulunmak istedim.Yapmış oldugunuz yapıcı olmayan eleştiri ve düzeltmeden dolayı teşekkür ederim
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Ayasofyanın yaptığı düzenlemeyi gayet yerinde buluyorum.
Birincisi Mimar Doğan, sizin beklediğiniz şey yardım olmamalı gerçekten de: çünkü hazırladığınız proje bir bitirme projesi ise eğer, bunu kendi başınıza kotarmanız, tıkanan noktaların altından tek başınıza kalkmanız bekleniyordur. İşin esprisi, oyunun kuralı budur. Buradan yardım (hatta yorum bile) almanız en başta sizinle aynı şartlarla proje hazırlayan arkadaşlarınıza haksızlık etmeniz anlamına gelir bence. Bu forumu takip eden jüri üyelerinden olmuş olsam bunu dile getirir ve hanenize - puan olarak yazardım. İkincisi, gerçekten de (eski) konu başlığınız, iletinin içeriğini tam anlamıyla açıklamamaktadır. Çünkü pek çok kişi yardım isteyebilir, yorum bekleyebilir, ama tam olarak ne konuda olduğunu daha detaylı belirtmek konuyla ilgilenebilecek kişilerin ilgisini daha kolay çekecektir.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim şu sıralar üzerimde gerektiğinden fazla miktarda baskı olduğundan bu tür bir arayış içine girdim amacım sadece fikir anlamında yardım almaktı ama saolsun yöneticiler aynı duyarlılığı gösteremediler ve zaten pekte su sıralar düzenli olmayan psikolojimi kötü yönde etkilediler, ayrıca önümüzde örnek olarak duran mimarların görüş ve tavsiyelerinin alınmasında da bir mahsur görmüyorum, nasıl ki bizlerinde bizden sonra gelecek mimar arkadaşlara yol göstermek ve yardımcı olmak amacı güttüğümüz gibi... teşekkür ederim
saygılar...
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bu dönemlerden buradaki pek çok kişi geçti. Emin olun meslek hayatınız boyunca bu baskı sizi hiç bırakmayacak :-) Sakin kafayla düşündüğünüzde Ayasofya'ya hak vereceğinize inanıyorum ve yapılmaya çalışılan şeyde kötü niyet olmadığını düşünüyorum. Sonuçta projenizi buradan paylaşmanızı, böylece daha geniş bir kitlenin fikrini alabileceğinizi belirten de zaten kendisidir.
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Veri sayılabilecek elde ya da zihinde tutulabilir bir şey koymadan tavsiye ve görüş nasıl gelebilir? Duygusal ya da "psikolojik" tepkiler sergilemeden önce bu hususu da göz önünde bulundurmak gerek.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
sıkışmak
Rahat olmak çok önemli. Kendini sıkarsan kilitlenirsin, projene yansır. Baskı altında ezilirsen hiçbir zaman mimar olmazsın. Adın mimar olur ama aslında mimar olmadığını sen de bilirsin. Piyasada çok böyle insan. Eğer 'ben bitireyim de ne olursa olsun diyorsan , aşağıdaki yazıyı sakın okuma'. Ama 'mimar olma yolunda önündeki sorunu farkedip ileriye dönük çözüm arıyorsan belki sana yardımcı olur yazılanlar.
Mimarlıktan yolu geçmiş olan birçok insan sen anlıyor ve büyük çoğunluğunun tebessüm ettiğini görebiliyorum. Sana şunu söylyebilirim, herşeyi bırak, telefonu kapat(ailene yakınlarına bildir ) eskizi kalemi bilgisayarı birkenara at, tatile çık, dinlen başka şeyler yap. 1 hafta değil 3-4 gün bile yeter, hatta bir hafta sonu tatili. 1 hafta sonra sakinleşmiş olarak , son derece huzurlu bir ortamda projeni karşına al. İlk yaptığın eskizi, ilk analizlerini karşına koy. Birgün boyunca sadece yaptığın analizleri ve ilk eskizlerine odaklan... Biryerlerde analizinde sorun varsa onu yakalayabileceğine eminim, bitirmeye kadar gelebildiysen. İlk yaklaşımların da anlizlerine bağlıdır, eğer analizin doğruysa, yaklaşımlarında doğru gider. Zaten belirli bir mimari çizgin oluşmaya başlamıştır, hangi çizgiyi nereye atacağın kendiliğinden gelir. Fakat analizlerinde hata varsa, bazı şeyleri yakalayamamışsan o zaman şimdiye kadar yaptığın herşeyi bir kenara koy. Yeniden başla, hocalarına anlat analizimde şurada hata olduğu için tasarım burada kilitlenmiş, bunu farkettim ve buna göre yeniden yaklaştım... Bitirmeye gelmiş bir öğrenci proje yetişmiyor diye endişelenmemeli, daha çok zaman var. 1 ay sana yeter projeyi olgunlaştırmak için. Biryerde çalışıyorsan izin iste, işi bırak... Porjene odaklan. Bu cesareti gösterebilirsen mimar olmayı hakedersin bana kalırsa. Zaten bir bakmışın mimar olmuşun, zaman çok çabuk geçiyor. Temelleri sağlam atmaya bak derim. Bir de böyle şeyleri forumda tartışmayalım. Gözüne kestirdiğin birilerine özel msj atabilirsin . Sana 2 dakika ayırabilecek birini mutlaka bulursun.
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Mimar Doğan benden bu konuyu silmemi istemiş.
"Yardımlarınızı bekliyorum" kesinlikle konuyu anlatmayan bir şey ve devamlı suretle yanı türde mesaj geliyor foruma. Yani birisi konu başlığından arama yaptırırsa bu başlıktan ne öğrencek ki? Efendim burada amaç Mimar Doğan'ı yermek değil. Tam tersi dikkate almakla alakalı. Buranın diploma projelerinin gayrı-resmi kritik alma yeri olması bizim dileğimiz isteiğimiz. O yüzden bunun msn ile özelden yapılacağına forumdan herkesin faydalanabileceği şekilde yapılmasını arzu ediyoruz. Diğer yönden artık konu silinemeyecek vaziyette. Yani biz konu içinde fikrini beyan eden başka kişiler varsa konu silemiyoruz. Sadece siz ve ben olsak problem olmazdı. Bunu okuyanlar da ona göre davranacaklardır. Bilakis oldukça iyi oldu. Hukuki bir başvuru olmadığı sürece veya telif problemi olmadığı sürece konu silmemeye gayret ediyoruz. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Konu hakikaten gereksiz ve yanlış bir şekilde benim kendimi düzgün ifade edemememden dolayı bu noktalara geldi,ilgi gösterip bu konu hakkında yazı yazanlara teşekkür ederim. İçinde bulunduğum psikolojiye bağlı olarak üstüne üstlük bir de kendi kişisel problemlerim eklenmişti, bu şekilde bir uslubu bende kendime yakıştıramadım sonrasında. Konunun silinmesini istememde bundan kaynaklanıyordu, şu an yazılanları okudukça kendimi analiz etme fırsatı buldum, uslubumle ilgili yöneticilerimizden özür dilemeyi görev bilirim... Tavsiyelerinize uymaya çalışacağım. Ve projeyi olgunlaştırdıktan sonra tekrardan yeni bir konu açarak sizlerin görüşlerine sunarak geldiğim noktayı göstermek istiyorum...Tekrar gösterdiğiniz ilgi ve alakay teşekkür ederim...
Saygılar...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|