![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Pendik'e Marina ve Fuar Merkezi
İstanbul’un en doğudaki ikinci ilçesi olan Pendik yeni bir dönüşüme hazırlanıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı ardından Formula 1 pistinin yapılması ile çehresi değişen, yatırımcıların gözdesi haline gelen ilçenin biri kuzeyine, diğeri güneyine olmak üzere fuar merkezi ve marina yapılıyor.
Marinanın inşaatı tamamlandığı zaman Ataköy ve Kalamış-Fenerbahçe’den sonra İstanbul’un üçüncü marinası, fuar merkezi de tamamlandıktan sonra İstanbul’un üçüncü, Anadolu Yakası'nın ilk fuar merkezi olacak. Pendik'e İki Dev Proje ![]() Fuar Merkezi ![]() Marina En son Emine Merdim tarafından düzenlendi : 10-03-2008 13:25. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Çocukluğumun Pendik'i geldi aklııma...
Ufak balıkçı teknelerinin demirlediği ufak bir koyu ve bu koya bakan çay bahçeleri vardı. O zamanlar denize giriliyordu, yüzmeyi de siteye ait plaj öğrenmiştim. Sonra müstakil evler birer birer apartmana döndü. Koy sahil yoluyla beraber tarih oldu. Pendik vites büyütüyor! Sahil kasabası havasından uydu şehire doğru evriliyor. Peki yukarıdaki modellemelerde görülen yeşil alanlar kaldı mı hâlâ acaba?
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Aşağıdaki fotoğraf FORUMPENDİK.COM isimli sitede buldum. Fuar Merkezi inşaatından bir kare sunuyor. Durum konusunda az da olsa fikir veriyordur.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
O yeşil alanlar bence lahmacun sipariş ettiğinzide yanında verilen yeşillik gibi sonradan kondurmaca belli.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tam olarak Tem otoyolunun Sabiha Gökçen Havaalanı girişinin yanında yapılıyor bu Fuar Merkezi. Her hafta sonu ailemin yanına giderken inşaat sürecine birebir şahit oluyorum. Aslında sınır olarak Pendik sınırları içinde olmasına rağmen Pendik’ten kopuk bir noktada diyebiliriz. E-5 ile mesafesi yaklaşık 15 km ve ulaşım E-5 üzerinden gelenler için zahmetli.(Eğer bölgeyi iyi bilmiyorsanız) Uykukent olarak isimlendirilen bir bölgenin Tem otoyol sınırını oluşturuyor. Bir ara fotoğraf ekleyerek şuan ki durumunu paylaşabilirim.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|