![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Kemere Doymayan Bina: Küçükçekmece Pazaryeri
Bir maket firmasının internet sitesinde gördüm. 2007 senesinde yapılmış görünüyor. Küçükçekmece Pazaryeri projesi. İmajları aşağıda, yorumsuz.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Saarinen'in TWA Havaalanı'ndan esinlenilmiş herhalde
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Eğer "arche" yi diyorsanız bilemeyeceğim ama mimarlık hayatımın
ve kendimi bildim bileli tüm tasarım olgumun en nadide eseri TWA binasıdır. İçiden uçağa bindim sırf onu iyi gözlemlemek için. Bu kemerli yapıya diyeceğim bir şey yok. Beni aşıyor ve bana hiç bir şey anlatmıyor.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Memlekette mimarlıktan söz etmeyi zorlaştıran, sanki azınlıktaki insanların meselesiymiş gibi algılanmasına yol açan çoğul üretimin hali tam da bu. Bunu yapanlar da mimarlar...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Efendim öyle tren miren anlamam ben.
İçinden uçağa binip koridorlarını hele ıçağa geçiş koridrolarını kullanmışlığım vardır. Öyle uzaktan değil duvarlarına elleyerek. 2-3 saat erken gittim bilakis. Tren kesmez bizi... Söz konusu TWA binasını gezmiş içinde uzun süre uçak beklemiş ve garip koridorlarından uçağa geçmiş biri olarak belirteyim ki "kuş muş" hikaye. Biz buna "mimariyi konuşturmak "deriz. Bu mekan olgusu KONUŞUYOR. Pazaryerini pek yakıştıramıyorum kızmak yok bunun yanına.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Foto düellosu ha
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Ben de İş Bankası Blokları'nın yanına geldiğimde hatta bahçesinde, "Aaa, ne güzel Arkitera Ofis" diyeceğim.
Oradan senin makinenin ekranı görnmüyor ya da Recep Bey bize çay getiremiyor olsa bile. Ömer Bey, olmadı yani şimdi. Bir dahaki JFK ziyaretinizde üşenmeyin de içini de çekiniz.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Temiz maket
Tasarım ise yoruma gerek yok herkes hemfikir gibi.. Lafı gelmişken ben de TWA binasını çok severim, hatta geçen gün tesadüfen televizyonda tekrar biraz izleme fırsatını bulduğum "Catch Me If You Can - Sıkıysa Yakala" filminin havaalanı sahnelerine ev sahipliği yapmış olduğunu farkedince daha bir yaklaştım ekrana ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ört gitsin!
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Eeeee hem şarkta hem de garpta tanınan bilinen ve sevilen biri olmanın avantajları.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu binaya ilk girdiğimde 1 yıllık bir mimarlık öğrencisi idim. İçinde başım dönmüştü tüm detaylarını dikkatlice gözlemleyebilmek için. Ayrıca fotoğraf makineme film bulamadığım için bir yığın fotoğraf çekememiştim. Uçağa gidiş koridorları beni çok etkilemişti. Betonarme imalatın kalitesi üst düzeydi. Güzel bir gündü işte.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| jfk, new york, saarinen, twa |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|