![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Gebze Şekerpınar Yakınlarındaki Yapı
Dün TEM Otoyolu'nda İstanbul'dan İzmit yönüne doğru giderken, Şekerpınar kavaşağını geçtikten hemen sonra, Yapı Kredi Bankası Operasyon Merkezi binasına gelmeden hemen önce sağ tarafta yani TEM'in güneyinde kalan bölgesinde bir yapı dikkatimi çekti. Fotoğrafını çekemedim ama yerini kaba taslak işaretleyebiliyorum.
Bu bina nedir? Mimarı kimdir? Bilen var mı?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Yapı kredinin hemen çaprazında Namet Şekerpınar fabrikasının inşaatı olabilir (bitmemiş bir yapı ise). Yinede fotoğraf olsaydı daha net söyleyebilirdim.
Şekerpınara daha yakın bir yerde ise ve cepheleri tuğla renginde ise Şekerpınar Belediyesi binası olabilir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yapi Kredi'nin hemen karsisinda Doguscay'in binasi var, sari siyah, daha arka sirada, Resinex'in binasi var, mavi-gri, bu binalar bitmis binalar.
Siz biraz daha tarif verirseniz, baska alternatifler de sayabilirim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Sanırım Doğuşçay Binasını biliyorum ve sanırım o değil.
Bol yatay penceresi olan bir fabrika yapısı hatırladığım kadarıyla.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
solvent fabrikası
nevzat sayın ın solvent fabrikasını gördüğünüze eminim..o bölgede bence en dikkate değer nitelikli yapı bence o.
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bu TEM otoyolu kenarındaki PULVER değil mi.
İşaretlenen yere uzak burası. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Ömer,
yarın okula gelirken fotoğrafını çekeceğim. Öğlene kadar buraya eklemeye çalışırım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Pulver biraz daha ileride. Ekteki krokide yeri hakkında biraz daha bilgi vermesi açısından başka noktaları da işaretledim.
Pulver ayrıca Arkiv'de ve Arkitera Harita'da yer alıyor. Yeri gelmişken reklamlarını yapmanın hiç sakıncası olmaz sanırım.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Doğa granit binası. Rota Havuz
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Bu değil.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
anlattığınıza göre ya doğa granit yada biraz daha aşağıda resinex in yanına yapılan yeni fabrika ama temden biraz uzak işaretlediğiniz yer tam doğa graniti işaretlemişssiniz.biraz daha tarif edebilrseniz tam bişey söyleyebilirim iyi biliyorum oraları
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Alacalı bir cephesi var; dar uzun kırmızı beyaz panellerle döşenmiş bir cephe. Kocaeli İl Sınırı tabelasını geçer geçmez sağ çaprazda görünüyor ilk; sonra da Şekerpınar kavşağına gelmeden önce tam sağda kalıyor, aradaki yol kenarı tepeleri geçer geçmez. Makineyi yanıma almayı unuttum o yüzden çekemedim
Perşembe'ye kaldı şimdi. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Şimdi oldu Şekerpınar gişelerinin arkasında kalan fabrika binasını diyorsunuz. Beyaz, bordo karışık dizilmiş olan panellerden oluşan cephesi var. En kısa sürede oradan geçtiğimde fotoğraflarını çekerim. Ve tabelasıda var oradan bakarım mimarı kim ve ne fabrikası olduğu.
En son cihan tarafından düzenlendi : 26-02-2008 11:12. Nedeni: İmaj eklendi. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Evet, tam bu.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
soğuk hava deposu olucak dendi bana oranın yakınında oturan bi arkadaş ama tabele yı görememiş oda tam
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|