![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Yönetici
|
Ne demek istediğinizi anlamadım ama artık sıkıldım. Oda meselesi benim içi kapandı.
Yeterince yazdım bu konuda, yaptıkları pislikleri yeterince anlattım. Anlatmadıklarım da var. Korkunç pislikler. Odayı dönüştürebilmek için bir deneme de yaptık. Olmadı. Bu denemeyi bizlere yapılan tüm uyarılara reğmen, başımıza bu pisliklerin geleceği bize söylendiği halde yaptık. Olmadı da ne oldu? Mimarlık ortamı bu odaya desteğini gösterdi. Kim ne derse desin, ne kadar pozitif politikadan bahsederse bahsetsin artık bitti. Bu forum başlığı Ulusal Mimarlık Ödülleri ile ilgili. Son yıllarda mimarlık ortamına Arkitera Mimarlık Merkezi kadar katkı sağlayan başka bir kurum var mı? Bana sorarsanız yok. Peki neden Mimarlığa Katkı Ödülü Arkitera'ya verilmedi, verilmiyor? Çünkü yöneticilerin asıl derdi kendi iktidarlarını sürekli korumak. Arkitera da bu iktidara son 5 yıldır tehdit oluşturduğu için Arkitera'ya asla ödül yok. Bırakın Arkitera Mimarlık Merkezi'ni ödüllendirmeyi Arkimeet, Arkiv projeleri kendi başlarına mimarlığa katkı ödülünü alacak projeler. Eğer biz odacı dünyası ile politik ilişki içinde olmayı, doğruları söylemek yerine pozisyon korumayı, statükoyu tercih etmiş olsaydık bugüne kadar ödülü çoktan almıştık. Peki o zaman bu ödüle, bu odaya neden değer vermeliyim. Lütfen artık bana cevap vermeyin, yeni tartışmalar yaratmayın ki gerçekten uzaklaşmak istediğim bu pis ortamdan uzaklaşayım.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu hususta yorum yapmak istemiyordum ama kısa ve öz düşüncemi söylemeden'de yapamayacağım.''Odanın saygınlığını yitirttiler''
''Bir tasarım ancak biri onu kullandığı zaman bitmiş demektir'' En son architect9 tarafından düzenlendi : 04-05-2008 23:42. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
|
"ulusal mimarlık sergisi" mi ? yoksa "mimarlar odası dostlar alışverişte görsün" sergisi mi ???
Evet malesef yukarıdaki başlığı atmak zorundayım. Mimarlar odası herzamanki gibi ne yeni mezununa ne de üyesine fayda sağlamak yerine kuralcı - yasakçı zihniyetiyle başvuruların yaklaşık %50 sini elemiştir. Gerekçesi ise vize ve ruhsat şartları....Halbuki kendileri de gayet iyi bilirler ki ülkemiz kamu kurumlarında bu tür şartlar aranmaz ve uygulamalar yapılır.....üstelik üniversiteler de bu kurumlara dahildir...ve kaçak yapı üretmezler.....gecekondu yapmazlar.....etik öğretinin yuvalarıdırlar......ileride belki de mimarlar odasında görev alacak öğrencilerini yetiştirirler !!!!!..... Ancak yarışma jüri üyeliklerinin bile garip yöntemlerle oluşturulduğu bu kurum zaten sınıfta kalmıştır..(daha önce hiç yarışmaya girmeyen, tek varlığı odadaki aktifliği ya da akademik kimliği olan, ya da şehrin ileri gelenlerinden olup da mimarlıktan haberdar olmayan kişilerin seçilmesi) Ulusal mimarlık ödülleri sergisi daha önceki yıllarda yorum yapabilen, insiyatifini pozitif olarak kullanan bir yarışma idi....Zaten ülkemizde mesleği ile gerçekten uğraşanlar bilirler ki tasarımdan uygulamaya geçen süreçte yapı üretmek adeta bir MUCİZEDİR....Kanımca mucize eseri üretilen elenen 70 projeye gösterdiği acımasız tavırdan dolayı Mimarlar odasını kınamaktan başka bir yol bulamıyorum.... Söz konusu sergide aynı şartlarda bu sergiye katılmış olmasına rağmen bu yıl aynı statüdeki bir çok projenin elenmesi de hukuki açıdan ele alınması gereken bir durumdur... Enteresan başka bir konu da yurt dışı projeleridir !!! (yurt dışı çalışmaları için bu şartların gerekli olmadığı ibaresidir).... Sonuçta Somali'de ya da adını bilmediğimiz bir muz cumhuriyetinde yapılmış olan projeniz geçerli olabilir '!!!!! Ancak yurt içinde saygın kurumlarda tasarlanıp uygulanan projeler itina ile elenir...... Bu durumda yegane önerim bu yarışma ya da serginin adının yukarıdaki gibi (başlık) değiştirilmesi olacaktır. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|