![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
MEB Okulları
Bayram gezmeleri sırasında fırsattan istifade İstanbul Bahçeşehir'de, Uras & Dilekçi tarafından projelendirilmiş Prestige AVM'ni gezdik; bu konu hakkında şurada bilgi var: Prestige Alışveriş Merkezi - Uras & Dilekçi
Hemen bu binadan çıkıp Beylikdüzü'ne geldiğimizde aşağıda göreceğiniz muhteşem okulla karşılaştık. Böylece sürekli Arkitera Forum'da, orada - burada gördüğümüz tasarımlardan birisi ile yüz yüze gelmiş oldum ilk defa.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
oy oy oy !
![]()
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu okul gibi kamu yapıları malesef ki, en üst noktalardan karar verilerek projelendiriliyor.
MEB Tesisler ve Yatırımlar Dairesi Başkanlığı ile iş gereği proje revizyonu için yaptığım bir görüşmede, değişiklik için projeyi hazırlayan müşavire sormaları gerektiğini söylediler. Kendilerine karar mercii'nin yine kendileri olması gerektiğini söylediğimde, bu projelerin yukarıdan (Ne kadar yukarıdan allah bilir) hazırlatıldığını söylediler Adalet Sarayları ve Ankara Atatürk Kültür Merkezi gibi projelere bakıldığı zaman da aynı etkileri görüyoruz zaten. İşin trajikomik yanı şu ki, malesef kamu mimarlığı sadece cephe giydirme şeklini almış durumda. Cephelerde yapılan bu tarz değişiklikler dışında iç mekan çözümlemeleri ya da eski hataların giderilmesi gibi konularda hiçbir çalışma yapılmamaktadır.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kulağıma ,okmeydanında yanyana bulunan Namık kemal ilköğretim okulu ve cevdet şamıkoğlu orta okulunu yıkılıp arazileri birleştirilerek büyük namık kemal yapılacağı haberi geldi Beylikdüzündeki mimari facia benzeri bir yapıyı görmekten korkuyorum açıkcası .konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olan ya da projeyi gören kimse varmı?
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|