![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
MIT Universitesinin Online Mimarlik Dersleri
MIT OpenCourseWare | Architecture
Mit universitesi bir cok bolumunun ders notlarini,projeleri,sunuslari online olarak herkese acmistir. Mimarlik studyo 1-2-3 Hazirlik calismalari,ders notlari ve sunus projeleri incelenebilir. Kentsel tasarim,Mobilya Uretimi,Struktur Tasarimi,Yapi Teknolojileri,Geleneksel Tasiyici Sistem Analizi gibi bir cok farkli derse online ulasmak mumkun. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Teşekkürler aaltunn,
Yararlı olacaktır.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok teşekkürler aaltunn
![]() Henüz tam detaylı inceleyemedim ama bakabildiğim kadarıyla gerçekten güzel.Üniversitelerimizin bu tip uygulamaları olması temennisiyle... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayin Ayasofya,
Umarim yararli olacaktir. Umarim diyorum cunku kitap okumayan,istenmedikce maket yapmayan(maket delisi degilim-ornek verdim sadece),derinlemesine dusunmekten illaki kacinan,herseyi armut pis agzima dus seklinde talep eden bir mimarlik ogrencileri kitlesine sahibiz. Biraz vitrin calismasi havasi sezilsede (kotu calismalari sakladik-iyi calismalari size nispet olsun diye en onlere yerlestirdik ...) Calismalarin ciddi on-inceleme ve irdeleme ihtiva ettigini dusunuyorum.Her ne kadar herkes itiraz edecek olsada Turkiyede boylesi bir irdeleme mumkun degil fikrimce. Verdikleri egitimi bir kitaba benzetirsek : Kitabin ilk yarisi cok tanidik.(Evet evet bizde boyle seyler yapmistik canim.) Ancak Ikinci yarisinda gelismeler bize biraz yabanci gibime geldi.(itirazlari duyar gibiyim : bizde kibrit copleri ile strukturler yapip ansiklopedileri yerlestirdik agirlik niyetine.Ormeci kusunun,yaban arisinin insaa ettigi evlerin maketlerini yaptik. . .Evet yaptik ama sanki biz bazi seyleri hizlica gectik gittik gibi geliyor bana.Suleymanin muhrunu arayan acgozlulerin kendilere seslenen bitkileri duymadiklari gibi . .. .) 3d printing-cad/cam agirlikli projeleri gorunce; Birden kendimi zaman tunelinden gecip 1945 yilina giden bir Amerikan Ucak gemisine mecburi inis yapan Japan Zero Pilotu gibi hissettim. (Vardi boyle bir film.Ismini hatirlayamiyorum.Gariban pilot buharli katapultlardan firlatilan ucaklara,surati celik halatlarla dusurulen ucaklara oyle saf saf bakiyordu . . .) Evet yararli olacak .. . Eger birileri zahmet eder ve cidden incelerse . .. iyi gunler |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Boyle uygulamalara gecen okullarimiz var mi bilmiyorum.zaman zaman okullarin sitelerini bilgi amacli ziyaret ediyorum.Ankara Universitesi Peyzaj Mimarligi sitesinde bazi hocalar bir iki ornek calisma yerlestirmis.Akademik kadro listesinden secebiliyorsunuz eklenmis kaynaklari. . . |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok teşekkürler paylaşımınız için.
|