![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
"Tesco Kipa Balçova Alışveriş Kompleksi, İzmir, Balçova’da, Çeşme Otoyolu ve Mithatpaşa Caddesi arasında 42.700 m²’lik bir parsel üzerinde yer alıyor. Yapının toplam inşaat alanı, yeraltı otopark katları ve servis alanları ile birlikte yaklaşık 80.000 m². Yapının esas olarak hipermarket ve annexlerinden oluşan birinci etabının yapımı 2001 yılında tamamlandı. Mağazalar, sinemalar ve “foodcourt”tan oluşan yaklaşık 20.000 m²’lik alışveriş merkezi bölümünün yapımı ise 2007 yılında tamamlandı. "
bkz: Tesco Kipa Balçova Alışveriş Kompleksi annex nedir? (dikkatimi çeken bir başka durum ise forum genelinde türkçe harf kullanımı konusu önemsenirken sitenin içinde kullanılması oldu.) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Annex ek bina demek. Mimarlarımız kullanmayı tercih edebiliyorlar...
Ne demek sizce?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ek bina denirse herkez anlayabilir ayıp olur! Annex denince daha karizmatik oluyor.
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Yani neymiş bence saçmalıkmış.
"Ek bina" oldukça uygunken...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir de bunun kitaplarda yahut tezlerde "ekler" kelimesi yerine yazılanı vardır ki tadın dan yinmez
![]()
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
bazı mimarlar tercih etmiş olabilir...ben ilgiyle ve ciddiyetle takip ettiğim "arkitera" dan daha duyarlı ve olgun bir tavır beklerdim...
En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 28-08-2007 00:18. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu tavır Arkitera'nın değil onun vasıtasıyla birbirine ulaşan bağımsız kullanıcıların tavrıdır.
Arkitera'ya mal edilemez. Hem yabancı özentisi bi kaç meslektaşmız tercih ediyor diye "müslüman mahallesinde salyanyoz satmaya" yanlış demenin nesi duyarsız ve ham bir tavır? O zaman herkes ingilizce almanca konuşsun... oh ne güzel... burası sınırlarında Türkçe konuşulan bir ülke çağdaşlaşma adına dilini çöpe atmak olgunluk mu? Siz o afilli görüp kullandığınız ingiliz dilini bile önce ana dilinizi öğrenip, onun yardımıyla anlayarak kavrıyor ve öğreniyorsunuz. Hatırlatırım!
|
|
|
#8 | |
|
Yönetici
|
Arkitera olarak dilin doğru kullanılması konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Evet, zamanımızın epeyce önemli bir bölümü bu konuya harcanıyor ne yazık ki.
Ek bina yerine "annex" kelimesinin kullanılması beni hiç rahatsız etmiyor. Bu kelimenin kullanılması bizim dil konusunda özen göstermediğimizi göstermez. Kaldı ki bahsi geçen kelime yapılarıyla kendini ispatlamış bir mimarımızın kendi uygun gördüğü bir kelime; değiştirmeyi önermek bile anlamsız. Alıntı:
Dil konusunda eleştiri yapmadan önce şu dile iyice bir hakim olsak...
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Ben hür fikrimi söyleyeyim;
"Ek bina" terimi dururken "Annex" isminin kullanımı saçmalıktır. Hem de Türkçe bir basın bülteninde ya da makalede veya söyleşide. Hah şöyle olur. Uluslararası bir şirketler birliğinin beraber yaptığı bir yapı üzerinde çalışıyorsunuz. O zaman kullanın. Ama bir de Türkçe metin içinde "annex binası" diyenlere de rastlayınca, "atlı süvari" derken kullanılan "nüans farkı"nı hatırlıyorum. Açıkçası ben, kişisel olarak Türkçe metinlerde "Annex" kelimesinin kullanılmasını özenti olarak görüyorum. Arkitera ise dil konusunda çok titiz bir kurum ve Arkitera Forum da öyle. Ancak daha doğru düzgün dil kullanımını bile sağlayamamışken terim kullanımına el atamıyor. Yöneticilerin yazdığı her şeyi Arkitera Politikası olarak bellememenizi de rica ederim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ziyaretçi
|
Bir konuyu anlatırken en cahil insanın bile anlamsına yardımcı olabiliyorsak başarılı bir anlatımımız var demektir değilmi, örneğin ben ana prağrafı okuduğum da önce birşey anlamadım ....Mimarlarımız kullanıyor olabilirler,Sayın Yönetici Ayasofya'nın Hah şöyle olur. Uluslararası bir şirketler birliğinin beraber yaptığı bir yapı üzerinde çalışıyorsunuz. O zaman kullanın. düşüncesi çok mantıklı benim gibi cahilleride düşünmemiz gerekir
ya da bizim mimarlık sözlüğümüzü kultuğumuzun altından kaldırmamamız... |
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
annex yerine müştemilat kelimesini kullanmak daha doğru değil mi ?
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Aynı anlama geliyor. Doğuya mı batıya mı baktığınıza göre değişir sanırım.
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|