![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Deconstructivism....
merhaba,
foruma yeni uye oldugum için bu konuyu nereye yazacagıma karar veremedim, umarım dogru yere yazıyorumdur... sizden dunyadaki deconstructivist architecture ve urban design ornekleri hakkında bilgi almak, dusuncelerinizi ogrenmek istiyorum. Ayrıca cesitli ornekler hakkında linkler veyahut yayınlar onerebilirseniz cok sevinirim. simdiden tesekkurler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
blur linkler icin cok sagol
umarım daha cok arkadas cevap yazar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Re: deconstructivism....
neden dekonstruktivizm?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: Re: deconstructivism....
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Re: Re: Re: deconstructivism....
içinizde asıl siz varsınız
onu bulursanız kendiniz olarak ifadeniz şekillenecektir bir başka sistemle kendinizi ifade edemezsiniz ancak o sistemin sesi olursunuz bence lizistky'nin düşünceleini okumalısınız ama onun yaptığını yapmak başka birşeydir |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben buna pek katılamıyacağım zira akımlar bir sanatçının tekelinde şekillenmemiştir.sözünü ettiğimiz akım ya da üslüp ile zaha hadid de libeskind de kndilerini ifade ettiği gibi yeni yetenekler de pekala ifade edebilir gibime geliyor.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
dekonstrüktivizm: eokmtiznüivsdtrk
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim en beğendiğim örnek 1983 yılında yapılan, Bernard Tschumi'nin La Villette parkıdır.
deconstructivist'in Türkçe çevririsi; yapı-bozumcu gibi ilginç bir şeydi... Hatırlayan var mı?
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümünden Nazan Kırcı'nın bir araştırma makalesi var; "Dekonstrüktivizm ve Ortaoyunu - Karagözde Ortak Kavramlar"
Ortak kavramlar belirlemiş; karşıtlık, alaycılık, simgeler, yanılsamalar, belirsizlik vs... sonra bunları karşılaştırmış..ilginç! |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Deconstructiv; sanki yapilmasi imkaniz yani yapimsiz gibi bir anlami var yaniliyormuyum?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim hatırlayamadığım- demek istediğim anlamından çok, Türk Dil Kurumunun "oturgaçlı götürgeç" gibi, yabancı sözcükler için türettiği yeni Türkçe isimdi... ama doğrusunu hala hatırlıyamıyorum
![]()
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
odile decq
|
|
|