![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sozluge baktim hatta sozluklere baktim bulamadim,de-caffein kisaca decaff kafeinsiz demek
regular icdigim kahve den iliski kurmaya calsiyorsum ne alakasi varsa tabi ![]() de-construct yapimsiz yada normal yapima uymayan, Omer beyin verdigi sitelere bakinca ontario muzesi bu dizay'ne ornek ise benim ceviriyi desteliyor dogrusu.En iyisi Ayasofya hocaya sormak o kesin bilir ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
"Çatkıcılık" "konstrüktivizm"i "yapıcılık"tan çok daha iyi açıklıyor galiba, gözünüzün önünde çubuklardan çatıla çatıla yapılan bir yapı beliriyor. "Kurguculuk"sa biraz gözboyama ya da kandırmaca gibi yanlış anlamalara kayabilir geldi bana. Gelgelelim "dekonstrüktivizm"i karşı durmak mı, sökmek mi yoksa bozmak mı daha iyi tanımlayabilir acaba? Belki de "çatkıbozuculuk" diye bir orta yol bulunabilir. ![]() İkinci bir "render" vakâsıyla mı karşıkarşıyayız acaba? ![]() ps: Tanıma ne hacet, "ssss"in mesajına link veririz olur biter. En açıklayıcısı onunki olmuş.
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tdk diyor ki; (dekonstruktivizm ile ilgili bir şey yok)
konstruktivizm: Modern resim sanatından gelen bir kavram -konuyu teknik bir temel üzerine biçimlendirme. Örn. Le Corbusier, Leger, Schlemmer'in yapıtları. İng.: constructivism Fr.: constructivisme Alm.: Konstruktivismus Ama ama google'da yapı bozumculukla ilgili, hatrı sayılır Türkçe kaynak çıkıyor... Üzgünüm resmi kanıtım yok hihi. Derrida'ya sevgiler.
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
Google'ın kudreti
"Google"lamanın "internette arama"nın yanı sıra "doğrulama" gibi de bir anlamı yerleşiyor galiba yavaş yavaş. Yani bir terimi gugılladığımızda çıkan sonuca göre kendimizi daha güvende hissedebiliyoruz bu terimi kullanırken.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|