![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Türkçesi Olmayan Mimarlık Ofisi Web Sitesi Kalmasın...
Web sitelerinin Türkçe bölümü olmayan mimarlar:
Emre Arolat Şaziment & Neşet Arolat Bünyamin Derman Tülin Hadi & Cem İlhan Murat Tabanlıoğlu Han Tümertekin
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
neden?
Gerçekten merak ettim özel bir amacım yok yanlış anlaşılmasın...
Saygılarımla...
|
|
|
#3 | ||
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
O kadarını da siz bilin artık...
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim de Özel bir amacım yok, Türkçe bölümü olmayan WEB siteleri bir sonuçtur!!!
1- "TL"nın uluslararası sermaye içersindeki değeri ve kullanım oranı nedir? 2- Bugün Bankaların %42sini yabancılara verebiliyorsak, Topraklarınızın kullanım hakkını değil de, tapularını verebiliyorsanız bu parlayan yıldız gibi gösterilen "Küresel Sermayenin" Emperyalizmin gücü ve zaferi değil mi? 3- Yabancı sermayeler karlarını yurt dışına TL olarak mı transfer etmektedirler ve bunların bulundukları ülkenin istihdam ve üretimine katkı yüzdeleri ne olmaktadır? 4- Yabancı sermaye grupları gerekli olan şekilde denetlenip iş akışları gözlenebilmekte midirler? Tüm bunlar sonuçtur ve görüp görmemek, önemseyip önemsemenin de bir anlamı ancak Siyasi ve Ekonomik değerlerin milli karaktere dönmesi ile değer bulabilecektir. Türkçe WEB siteleri, Hedef kitlelerin ne olabileceğini ve kolay denetlenip gözlenebilir olabilmeyi aynı zamanda göstermez mi?
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Yazıyı yazmaktaki amacım yukarıda sıraladıklarınızla uzaktan yakından ilgili değil.
Ama bunlar da sizin görüşleriniz; neden yazdınız demiyorum, yanlış anlamayın lütfen. Ben kendimi açıyorum sadece.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Biraz konu sapabilir ancak iliskili oldugunu dusunuyorum....
Yillarca Turkiye disinda yasayip mimarlik yapan meslektaslarimizin konusmalarinda bir tek ingilizce kelime kullanmadiklarina ve guzel bir Turkce konustuklarina tanik oldum. Ancak Turkiye'de calistigim donemde gordugum ise tam tersi, belirli bir kultur seviyesindeki bazi mimarlarin sanki yillarca baska yerlerde yasamis da Turkce'yi unutarak neredeyse her konusmasinda Turkce'sini unutmus gibi Ingilizce kelimelerle cumleler kurmalari bence utanc verici... Bu Turkcesi olmayan web sitesine sahip sirketler (tamamen sebebi bu olmasa da) tum bunlarin (uzaktan) bir cesit yansimasi ve sonucu... (Turkce klavye kullanmadigimdan dolayi harf karakterleri yanlis olabilir...) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
O listedeki herkesi tanıyorum. Hiç bahsettiğiniz gibi bir durum yok.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Ömer YILMAZ;
Verilecek olan yanıtlar içersinde işte gerekçe budur veya olabilir? Ödülünüz de şudur diye bir armağınınız var mı? Armağan yok ise lütfen bizi aydınlatırmısınız? gerekçe ne olabilir? Saygılarımla...
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Bana biraz "modaya uymak" gibi geliyor. İlk olarak kim neden bunu tercih etti bilmiyorum. Ama başkaca da bir açıklama aklıma gelmiyor açıkçası.
İngilizce'leri olmasa, açıklaması çok daha kolaydı. Mevcut durum olsa olsa absürd olarak nitelenebilir.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gerekçe gerçekten moda ise;
Moda konusunda üstümüze yoktur, başka bir ulus bulmak zor gibi geliyor veya ben diğer ulusları tanımıyorum, Mesala tekstil sektöründe ki tercihim güncel moda yerine, giyilen giysinin o kişiye ne kadar uyduğu ve şık olabildiği benim önceliğim olabilmektedir... Başka ne diyelim bilemiyorum, "Her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır," derler mi acaba?
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
W_?
Türkçe'de "W" harfi yoktur. Dolayısıyla "WEB" diye bir kelime de yoktur. Kaynak: Türk Dil Kurumu
|
|
|
#13 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Ama "web" kavramının Türkçe KARŞILIĞI DA YOKTUR. Ancak mimarinin, Türkiye'nin büyük mimarlık ofislerinin Türkçe söyleyecek kavramları vardır. (Vardır değil mi?) Kavram kargaşı ancak bu kadar yapılabilir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Kavram kargaşı meselesine gelince, elbette ki bu büroların sitelerinin Türkçe olarak da sunulması gerekmektedir. Ancak bundan da önce yapılması gereken kendi özeleştirimizi yapabilmemiz; sonrasında diğer eleştirilere yönelmemizdir diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| dilbilgisi, mimarlık ofisi |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|