![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 | ||
|
Yönetici
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#32 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Yönetici
|
Öyleyse bir çift sözüm var size.
İlgili ofislerin işlerini yeterince incelemeden yazmışsınız, bu ofislerin hiç birisi bırakın "sürekli" olmasını ağırlıklı olarak bile yurtdışına iş yapmıyorlar. Sitelere girip bir bakın bence. Diyelimki sürekli yapıyorlardı. Bu durumda web sitelerinin Türkçe bölümleri olmaması durumu değiştirecek miydi? Elbette hayır. |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
. Ben onları yurt dışı işleri konusunda alaya almıştım gerçi...Hepsine saygım sonsuz ama internet sayfalarının sadece İngilizce olması bana bu ofislerin sadece yurt dışına iş yaptıkları izlenimini uyandırdı. Eğer öyle olsaydı, (bu konuda size katılamam), bence insanların hür iradeleriyle ilgili bu, sadece İngilizce olması mazur görülebilirdi...Türkiye'de iş yapmıyorsam neden Türkçe sitem olsun ki? |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, ben Türkiye'de kurulmus bir sirket veya mimarlik bürolari vs, ilk önce sitelerini bulunduklari ülkenin dilinde yani türkce yapsinlar. ondan sonrada istedikleri dile cevirsinler,
Bildigim kadariyla avrupada, türkiyede calisan mimarlik bürolarinin, hic türkce sayfasi yok. Anlamadigim burda su neden türkce degil bu siteler.................? |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tülin Hadi & Cem İlhan türkçe bölümü var ..çıkaralım listeden
![]()
|
|
|
#43 |
|
Yönetici
|
En son baktığımda yoktu.
Ne güzel. Diğer ofislerden de benzer revizyonları en kısa sürede bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Forum Üyesi
|
hadi bu kadar ingilizce siteler yapıldı, bir tanesi mi google'da ilgili aramalarda ilk sayfada çıkmaz.
İngilizce bilen ve Türkiye'nin başlıca mimarlık büroları hakkında bilgi almak isteyen birinin, google aramasıyla yukarıda yazılan herhangi bir siteye ulaşması mucize olur. tüm web siteleri de berbat. çağın gerisinde kalmış, tasarımsız, ucubeler. var mı var anlayışıyla ucuza yaptırılmış kebapçı mönülerine benziyorlar. web'de popülarite ve önem olarak tanımlayabileceğimiz başlıca iki değerlendirme kıstası var. popüler olup önemli olmayan, tersi olan veya bu iki durumun diğer alternatifleri sanal alemde bazı ipuçları verebiliyor. en temelinde izlenen "şey"in domain adresini ele alırsak bazı tespitler yapabiliriz. gokhanavcioglu.com - boşta murattabanlioglu.com - boşta hantumertekin.com - boşta buradan ben şunu çıkarıyorum. bu domainlerin hala alınmamış olması sahiplerinin umursamaz ve ileride kendileriyle alakalı olmayan içerik yüzünden başlarına gelebilecek sıkıntı verici olayların farkında olmadıklarını gösteriyor. veya yeterince popüler ya da önemli olamadıklarından olsa gerek domainleri boş kalmış. en son ihtimal 7 dolarları yok. bir de anlamadığım ben niye dertlendim gece vakti. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Yönetici
|
Domain adlarının açıkta bırakılması konusunda sonuna kadar haklısınız; konuya verilen değeri zaten son eklediğinizi üç domain ismi çok iyi özetliyor.
Tasarım konusu karışık. Genelleme yaparak konuşacak olursak zaten tüm dünyada mimar web siteleri hatta genel olarak web siteleri nasılsa bizimkiler de öyle. İçlerinde çok iyi bir web tasarım kurumundan ya da bu konuda bildiğimiz tanıdığımız isimlerden birisine yaptırılmış web sitesi yok zaten. Ama tümü berbat demek de haksızlık olur. Zaten konuyu da dağıtmış oluruz. Türkçe bölümlerinin bulunmaması, İngilizce site yapma virüsü hala kötü yönde yayılıyor. Bundan iki sene önce kaç tane böyle Türkçesi olmayan site vardı acaba? Büyük olasılıkla hiç. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| dilbilgisi, mimarlık ofisi |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|