Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Mimarlık

Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 24-02-2007, 14:20   #1
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 55
"Yoksa Rüya mı?" ve Mimarlık

Her gün yeni bir denemenin yapıldığı TV yayıncılığında Türkiye'nin tanıştığı son program "Yoksa Rüya mı?" oldu. (Buna belki de Türkiye'nin batıdaki benzerleri ile tanıştırıldığı demek daha doğru olur.)

Programın kendi web sitesindeki tanıtım metni şöyle:
Alıntı:
Oturulmayacak durumda bir ev, zorluklar ceken ve daha iyisini hakeden bir aile, gece-gunduz demeden calisan bir ekip ve sadece on gun gibi kisa bir zaman –sonunda sorulabilecek tek bir soru: “Yoksa Ruya mi?”

Her hafta Ugur Dundar ve ekibinin supriz ziyareti ile sansli bir ailenin evi ve hayati bastan asagi degisecek. Izleyici olarak bir evin nasil degistigni izlerken ayni zamanda huzunlu bir hikayenin nasil mutluluga donusugne de yakindan sahit olacaksiniz.

Yoksa Ruya mi? programinin her bir bolumu sansli bir ailenin hayalerini gerceklestirmek adina zamana karsi bir yaristan ibaret. Normal sartlar altinda aylarca surebilecek yepyeni bir ev, ic dekorasyonundan peysajina kadar 10 gun icinde tamamlanmis olarak farkli suprizler esliginde ailelere teslim edilecek.

Ugur Dundar yonetimindeki Ruya Ekip 4 kisiden olusmaktadir. Kaan Onal (Mimar), Gizem Kristal (Ic Mimar) , Zeynep Sen (Ic Mimar) ve Tanem Sivar (Aile ve alisveris sorumlusu).

Ruyalarin gerceklesebilecegine inan herkes icin,duygusal, heyecanli ve suprizlerle dolu surukleyici bir program : Yoksa Ruya Mi?

Yoksa Ruya mi? programinin orjinal formati ENDAMOL ABD ye ait olup Turkiyede yapimciligi ATLANTIS YAPIM tarafindan ustlenilmistir. Amerikada bircok kez Emmy odulune laik gorulen program halen 4. sezonuna ayni basari ile devam etmektedir.
Özellikle insanların daha önce yaşadıkları eve yapılan aşağılamalar üzerinden eleştiriler yoğun bir şekilde başladı.

Bu boyut da elbette konuşulmalı. Ama bir mimarlık platformunda daha çok işin mimari yanıyla ilgili konuşabiliriz. Hele de 4 kişilik ekipten 3'ü bizlerden olduğuna göre...

Aşağıya programın web sitesinden bir kaç fotoğraf ekliyorum. Daha fazla bilgi ve fotoğraf için http://www.yoksaruyami.com/ web adresi kullanılabilir.

Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-02-2007, 14:53   #2
Forum Üyesi

Ömer Yılmaz: "Hele de 4 kişilik ekipten 3'ü bizlerden olduğuna göre..."

Merhaba,

Yukarıdaki cümleyi okuyunca bir an "Ömer Bey, 'bizden' sözüyle Arkitera'dan mı, demek istiyor?" diye aklımdan geçti....Daha sonra mesleklerini kastettiğini düşünmeğe başladım. Umarım doğru anlamışımdır.

Programı ilk kez dün akşam başından sonuna izledim. Mimari olarak bir kaygı olduğunu hissetmedim. Daha çok cephe kaplaması malzemeleri ve mobilya üreten firmaların televizyon reklamlarından parçalar gösteriliyormuş izlenimi veriyordu. Sosyal bir boyutu olduğu ise yalnızca Uğur Dündar'ın varlığından ve kendi haber programlarında yoğunlukla kullandığı terminolojiden farkedilebiliyordu.

Mortgage Yasası'nın gündeme girdiği günlerde, kurtarıcı roller televizyonda hızla artacak ve mimarlık bu rollerin arasında olmayacak gibi geliyor bana...

Belki mimarlardan danışılarak veya minik yarışmalar sonucunda elde edilen projelerle de daha çok yönleri olan bir yöntem çok daha doğru olurdu, pek çok kişiye, pek çok fırsatlar yaratabilmesi itibariyle...

İyi çalışmalar

En son asteria tarafından düzenlendi : 24-02-2007 15:56.
asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-02-2007, 16:43   #3
Forum Üyesi

soyutsimit'in Avatar'ı

Bu program da nedir?!? Sosyal bir hizmet midir? Türkiyenin konut sorununa katkıda mı bulunacaktır, toplam 100 ev yapacaklardır en fazla. Ama gündemi ve televizyonu işgal edecekler. Mimari eserler mi verecekler, yada bir disiplin olarak "tasarım"ımı ön plana çıkartacaklar. Ama gündemi ve televizyonu işgal edecekler. İnsanların ihtiyaç sahiplerine yardımlarını mı arttıracak, Ama gündemi ve televizyonu işgal edecekler. Birilerinin yaşanmaz denilen yerlerde yaşadıklarını mı anlatmaya çalışacaklar. Ama gündemi ve televizyonu işgal edecekler. Gerçekten soruyorum, bu prgoramda neyin nesidir, ne amaçla yapılacaktır.Kime ne yarar sağlayacaktır, yada neyi doğruya yaklaştıracaktır? Bu gün mühendislerinin bile nasıl ayakta durduğuna akıl erdiremediği binlerce ev varken, estetik yoksunu, mimarlık yoksunu binlerce ev varken, şehir planlamanın içine edilirken, belediyeler rant peşinde koşarken, araziler üstünden tonlarca para kaldıran hükümetin belgeleri tanıkları dururken, uğur dündar gündem soğutucu, reklam aracı bi program mı sunacaktır?

Bilmiyorum cumhuriyet gazetesinin"1881-2007, tehlikenin farkında mısınız?" Reklamlarıyla fazla paranoyak oldum yada birilerine çatma isteğiyle dolup taşıyorum ama yukardaki yazıları silsekte, böylesine halkın vicdanıyla halkı kör eden programlara her zaman nefretle bakmışımdır.

Belkide olaya böyle yaklaşmamak gerekir, adam akıllı programı eleştirmemiz gerekir, kullandıkları üslüpları, teknikleri veya mimari görünüşleri açısından değerlendirmemiz gerekir.
soyutsimit offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-02-2007, 18:55   #4
Arkitera Üyesi

Ben bu programı seyretmedim ama üyesi olduğum bir yahoogruba bir inşaat mühendisinin attığı mailı sizlerle paylaşmak istedim:

Arkadaslar kanald de yayınlanan Ugur Dündar ın sundugu yoksa ruyamı isimli programı izleyeneniz varmı. 1 mimar, 2 içmimar arkadas icinde insanların yasadıgı yıkıp yerine yenisini yapacakları ev icin konusuyorlar.
1-"Bu ahırı(hayvanların icinde yasadıgı yer) hemen yıkalım". O ahır dediginiz evden Türkiyedeki köylerimizin hepsinde var. Siz heralde köy deyince mecidiyeköy veya kadıköy anlıyorsunuz.
2-Ve evi yıkma sahneleri hücum diye saldırmaya baslıyorlar ve o evin icinde insanların kullandıgı televizyonu camıda kırarak dısarı fırlatıyorlar. Tabiki devamıda geliyor diger esyalarda camdan dısarı fırlatılıyor. Eee nede olsa yerine plazma tv koyacaklar.
Ya arkadaslar ulkemizin büyük cogunlugu bu sartlarda yasarken bu yapılan sey ne KUSTAHSIZLIK ve bu nasıl bir ASAGILAMADIR.

Ugur DEMİRBAS
İnsaat Muhendisi
Eski 24-02-2007, 21:39   #5
Forum Üyesi

soyutsimit'in Avatar'ı

cabası... Ama cidden merak ediyorum. NEDEN?!? Uğur dündar eski araştırma gazetecilği yine mübalağalar olsada toplum yararına olduğuna inandığım bir şeydi.. Şimdi merak ediyorum, bu programın amacı nedir... Ahırda(!) yaşayan ve rüyamı programına katılamayan insanları kahretmek için mi, yoksa eşikaltından televizyonda yer alan partilarin eli açıklığı mı dayatılıyor? Anlam veremiyorum..
soyutsimit offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-02-2007, 22:11   #6
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Medyada herşey amaç uğruna yapılmaz. Ya da herşey bir amaç uğruna yapılır: Rating ve onun da sonucu olarak reklam geliri.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 24-02-2007, 22:47   #7
Forum Üyesi

son iki yoruma katılıyorum. Türkiye şartlarında değerlendirildiğinde son derece gereksiz bir "reklam" çabası ve çalışma. Elbette yapılan yakıştırmaları ve evlerin amerikan vari "yoketme, hırpamala, parçalama" özentisi ile içindekilerle darmadağın edilmesini kesinlike televizyona yakıştıramadım.oldum olası çok fazla TV seyretmem, bu programında sadece hasbelkader reklamını ve bir kere de çok az kısmını seyrettim. Birkaç yerde de kısa eleştirisini okudum.

Başta iyiniyet ve yardımseverlik örtüsü altında "büyük şans" olarak empoze edilen bu programın arkasında acaba hangi ticari kaygılar, raiting hesapları ile insanların psikolojileri üzerinde olumsuz etkiler bırakılacak , düşünen oldumu çok merak ediyorum.

bir gecekondudan, yani o şartlara ait alie düzeni, gelir seviyesi, idame seviyesi, dostluk ahbaplık ilişkileri kısca sosyo-ekonomik bir çevreye sahip bir aileyi, hayatlarında belkide hiç görmeyecekleri bir konforun ortasına bırakmak ,muhtemelen geri kalan tüm yaşamlarını tam bir yalnızlık ve sorunlar deryası içinde bırakacak! gecekondu mahallesinde hiç alışılık olunmayan bir ev parmakla gösterilecek ve eskiden canciğer komşuları göreceli sınıf farkı etiketi yüzünden şartlanmışcasına terki diyar edecekler. Belkide yeni ev sahipleri tavırlarını başka türlü sergileyecekler.
Eskiden 2 göz odalarının maraflarını çıkarabilecek güçteyken şimdi bu koskoca evi aydınlatmak, ısıtmak, temizliğini yapmak için insanüstü çaba sarfedecekler belkide.

başlarda gözyaşları içinde karşılanacak bu sevinç dalgası bakalım birkaç ay sonra kendi halinde kendi yağı ile kavrulan bir aileye nasıl bir psikolojik eziyet olacak? belkide olmayacak kimbilir, ben fazla ince eleyip sık dokuyorum!

Programın orjinali ne tesadüftürki, bu program yayınlanmadan aylar önce kopyalanmaış haber programlarında birkaç kez ekrana parçalar halinde geldi. Ön hazırlık niyetine idi herhalde "bakın Amerikada ne programlar var......bedava ev sahibi oluyorlar ne güzeeellll!!...".

Aradaki ufak fark, zaten Amerika'da evler üç aşağı beş yukarı hemen hemen aynı standartlarda.Elbette zengin kesim'in sahip olduğu 100-150-200bin dolarlık iyi mahelle konutlarından bashetmiyorum. Hedef kitle seçilmiş olan düşük gelirli insanların yaşadığı bölgelerde bile evler müstakil ve tip olarak, alan olarak, fonkiyon olarak tipik amerikan ailesi modelinin varyasyonu. Dikkat edelim, orjinal programda, zaten adamlar yıktıklarının yerine hemen hemen aynısını yapıyorlar, tek fark sağındaki ve solundaki evlerden daha temiz ve yeni bir yapı olması yani diğer evlerde belki 10-15 sene önce aynı gözalıcılıktaydı.

nihayetinde emsal açısından, yıktıkları evin yerine Florida'daki zengin kesimin 3 katlı malikanelerinden yapmıyorlar!.

bizde gecekondu adını verdiğimzi derme çatma bina yada ev yerine başlı başına tamamen bambaşka bir ev modeli geliyor. ama etrafdaki standarta bir değişiklik yok! yeni yapılan ev diğerleri arasında sırıtan bir ev. Elbette bir eve sahip olmak hemde bedava eminim herkesi memnun edecektir ama ya sonrası? benim nispetimde bu sabah işine otobüsle giden bir işçinin altına güzel bir işjeti vermek gibi birşey!.

tasarım anlamında bakılınca, ben tasarım anlamında birşey görmüyorum,benim gördüğüme göre, sponsorların verdiği , göze sokulası ürünlerin "nasıl bir eve, nasıl nasıl sığdırılır acaba?"dan öteye gitmiyor. Her sponsor her ev için yeni bir ürününü veriyor olsa gerek ki ev dahil değişiyor!
jetson offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-02-2007, 23:12   #8
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Yapımcıya dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Acun...

"Fear Factor" ve "Survivor" birbirine benzeyen, sosyal herhangi bir soruna uzaktan yakından dokunmayan gerçek birer rating projesi. (FB-GS ya da Türk - Yunan meselelerine sosyal sorun diyen de çıkabilir elbet; bana sorarsanız değil.) "Yoksa Rüya mı?" ise Türkiye'nin bir numaralı sosyal sorununa, fakirliğe dokunuyor, hatta onun üzerinden varolmaya çalışıyor.

Çok kısa sürede ellerinde patlayacağından bir kuşkum yok. Ya da projeyi dönüştürmek zorunda kalacaklar...

Çekimlerin bittiği evleri çevresi ile fotoğraflayıp buraya eklemek iyi olabilirdi. Bir bakalım neler yapabileceğiz...

Öte yandan aslında sponsorlar için özellikle de yapı sponsoru Aksan için çok iyi bir fırsat olabilirdi. Neredeyse tamamen betonarme yapım teknolojisi üzerine kurulmuş Türk müteahhitliğinde çeliğin varlığına dikkat çekmek için çok iyi bir fırsat olabilirdi bu proje. Belki de oldu da... Ama fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla bir mimar olarak beni mutlu etmiyor yapılanlar. Benzer modüler sistemler ile daha nitelikli çevreleri, aynı hızla yapmak da mümkün olabilirdi belki de... Burada da tasarım kültürü denen olgu devreye girmek zorunda. Sonunda İskandinavya'da yaşamıyoruz

Eski 24-02-2007, 23:32   #9
Arkitera Üyesi

bedirhantolga'in Avatar'ı

Progra izleyemedim ama hakkındaki bu yazıları görünce şöyle düşünüverdim. Muhakkak bu ekinliğin yapılmasının sebebi şanslı olan yada programa karakter teşkil eden insanların menfaati yada mutluluğu hedefi değildir. O kutunun (tv) maksatı şov yapmak, daha fazla insanı ekran başına çekerek reklam kuşaklarının izlenirliliğini arttırmak. Bu programın konu icadının da yurt dışı menşeili olduğuda belirtilmiş. Programın kareografisi çok kısa sürede inşaatı yapmakmış. Anlatlan, bu hızlı etkinlik içinde nahoş diyaloglar olmuş ve insanların değerlerine bir saldırı var deniliyor. Canlı olarak yayınlanmayan bir programda bu olaylar nasıl vuku bulmuş hiç olmazsa montajda bile nasıl atlanmış, eğer atlanmışsa ayıp olmuş. Bu programı izlemiş ve bundan üzülmüş insanların yapımcı grupla temas kurup bunları ifade etmesi daha güzel bir yol olsa gerek. Mesleğimizin kritik etme alışkanlığı bazen bizi bir yeniçeri "istemezük"cülük şekline kadar dönüştürüyor. Program ile ilgili web sitesine baktım, öyle binalara kilowatlarc enerji çeken klima santralleri yada artistik yüksek enerji ihtiyaçlı aydınlatma armatürleri göremedim. Ben şuna inanıyorum, evleri düzenlenen insanlar muhakkak mutlu oluyorlar, mutlulukları uzun sürüyor ve etraflarından da yabancılaşmıyorlar. Herkesin bir şekilde yolu düşer "varoşlar" diye tabir edilen yerleşim bölgelerinde bile gayri yasal yöntemlerle edinilmiş kazançların neticesinde, aynı yapılaşma da oturan fakat onbinlerce euro luk araçların sahiplerinin hiç yadırganmadığı gibi edinenlerin de büyük bir zevkle kullandıklarına emin olduğum araçlar bolca mevcut. Belki problemleri daha güncel veriler ışığında tekrar analiz etmek lazım.
Eski 25-02-2007, 00:02   #10
Arkitera Üyesi

HABIPCELL'in Avatar'ı

konu gerçekten ilginc ve başlığından uzaklaşmaya başladığının düşüncesindeyim ama yazılanları okurken aklımdan geçenleri buralara aktarmak istedim.
programı hic izlememe rağmen reklamlarına kısada olsa denk geldim.Bu program belki reklam için yapılıyordur belki türkiyenin en büyük sorunlarından olan açlık,sefillik, evsizlik sorununa parmak basıyordur onu bilemem.... ama anladığım kadarıyla sefalet içerisinde yaşayan vatandaşları on günlük bir süre içerisinde evini yıkıp yerine tekrar yapıyorlar. Burada eleştirilen noktlardan bazılarında; eski evi aşağılayıcı yorumlar yapılıyor eski eşyaları fırlatıyorlar yakıyorlar yıkıyorlar gibi gibi yorumlar var. Evet Türkiyemizde bu tarz evlerde küçünsenmeyecek sayıda, çok insanlar yaşıyor, belki benim annem babamda yaşamıştır. bundan ne babam ne ben utanırız. Eğer programda bunları aşağılayan imalar varsa kendileri ayıp etmiş kendilerini aşağılamışlardır. Yazılanları okuduktan sonra programı izlememeye karar verdimki okuduklarımın doğru çıkmasına inanmak istemediğim için.
Birde programa başka açıdan bakmak istiyorum. "Adamlar" reklam için veya reyting içinde olsa birilerini sevindiriyorlar sonuçta bir ailenin yaşam şeklini tamamen değistiriyorlar. Bu kötü birşey midir ? Zannetmiyorum. Eğer reklam içinse ne güzel işte birilerinin yüzünü güldürerek reklamlarını yapıyorlar Yok reyting içinse "kim kiminle ne yapmış" programlarından çokçok daha reyting almalarını gerektiğini savunurum. E tabi başta dediğim gibi yukarıda yazdığım gibi umarım bu işi doğru düzgün yapıyorlarsa.
izlemişmisinizdir bilmiyorum deniz feneri diye bi program var. ben ilk cıktığında bu programdan nefret etmeye başlamıştım. çünkü yapılan programın yardıma muhtaç insanları sergileyerek reklam için yapılan bir program olduğunu düşünmüştüm. son birkaç senedir programın devamlılığını ve nerelere kadar yardım ettiklerini gördükten sonra izlemeye hatta yardım için dağıttıkları deniz feneri şeklinde para kumbaralarını büroma koydum.
özetle söylemek isterim ki
programın verdiği mesajlar güzelse destekçisiyimdir. bu reklam için olsun reyting için olsun. Ben topluma veriği mesaja bakıyorum.
Eski 25-02-2007, 00:21   #11
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Konu dışı bir hatırlatma (cevaplamayınız): Yazdıklarınızı başkaları tarafından okunması amacıyla gönderiyorsunuz kuşkusuz. Ama inanın çok zorlanarak okuyoruz. Lütfen temel dilbilgisi kurallarına ve yazarken arada boşluklar bırakmaya biraz daha gayret edin.

Boşluklu bir metin:
Alıntı:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Cras non lacus sit amet felis tristique rutrum. Aliquam quis mi. Quisque vel sem vel nulla nonummy luctus. Aenean eros mauris, vulputate sit amet, porttitor at, blandit convallis, massa. Nunc ut tellus. In laoreet nunc et tellus mollis semper. Nam aliquet urna vel tellus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Nunc velit. Mauris libero nibh, consequat eget, sollicitudin non, scelerisque vel, purus. Morbi faucibus.

Praesent feugiat, risus vitae luctus convallis, odio massa tincidunt diam, quis mollis magna lectus lacinia nisi. Quisque ut mi. Vestibulum sit amet tortor at leo scelerisque sodales. Morbi eu quam in metus dignissim pharetra. Proin ipsum dolor, bibendum ac, facilisis vel, blandit et, eros. Duis mollis. Nunc porttitor faucibus leo. Praesent vitae justo in magna aliquam dictum. Maecenas eget purus. Ut et nisl. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Proin mollis nisi nec arcu tristique tempor.

Morbi erat enim, varius at, aliquet nec, gravida ac, elit. Integer at leo. Maecenas elit mauris, luctus ut, consequat eget, consectetuer vel, felis. Vivamus neque. Nullam accumsan, turpis in laoreet sodales, purus metus tempus dui, a dictum quam nisl dictum ipsum. Quisque egestas dui ac arcu. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Proin congue pede a ipsum. Donec ullamcorper nunc ut eros. Nulla purus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vivamus nisl. Pellentesque dignissim ligula non justo. Phasellus posuere malesuada elit. Vestibulum dignissim ipsum nec metus. Cras metus est, pellentesque id, mattis ac, accumsan ut, est. Nullam placerat sollicitudin justo.

Morbi luctus nisi ac ante. Morbi vel nisi. Quisque sem. Suspendisse tristique posuere ante. Morbi varius. Mauris tincidunt dignissim mi. Mauris volutpat tristique eros. Vivamus blandit dignissim.
Aynı metnin boşluksuz hali:
Alıntı:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Cras non lacus sit amet felis tristique rutrum. Aliquam quis mi. Quisque vel sem vel nulla nonummy luctus. Aenean eros mauris, vulputate sit amet, porttitor at, blandit convallis, massa. Nunc ut tellus. In laoreet nunc et tellus mollis semper. Nam aliquet urna vel tellus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Nunc velit. Mauris libero nibh, consequat eget, sollicitudin non, scelerisque vel, purus. Morbi faucibus. Praesent feugiat, risus vitae luctus convallis, odio massa tincidunt diam, quis mollis magna lectus lacinia nisi. Quisque ut mi. Vestibulum sit amet tortor at leo scelerisque sodales. Morbi eu quam in metus dignissim pharetra. Proin ipsum dolor, bibendum ac, facilisis vel, blandit et, eros. Duis mollis. Nunc porttitor faucibus leo. Praesent vitae justo in magna aliquam dictum. Maecenas eget purus. Ut et nisl. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Proin mollis nisi nec arcu tristique tempor. Morbi erat enim, varius at, aliquet nec, gravida ac, elit. Integer at leo. Maecenas elit mauris, luctus ut, consequat eget, consectetuer vel, felis. Vivamus neque. Nullam accumsan, turpis in laoreet sodales, purus metus tempus dui, a dictum quam nisl dictum ipsum. Quisque egestas dui ac arcu. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Proin congue pede a ipsum. Donec ullamcorper nunc ut eros. Nulla purus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vivamus nisl. Pellentesque dignissim ligula non justo. Phasellus posuere malesuada elit. Vestibulum dignissim ipsum nec metus. Cras metus est, pellentesque id, mattis ac, accumsan ut, est. Nullam placerat sollicitudin justo. Morbi luctus nisi ac ante. Morbi vel nisi. Quisque sem. Suspendisse tristique posuere ante. Morbi varius. Mauris tincidunt dignissim mi. Mauris volutpat tristique eros. Vivamus blandit dignissim.

Eski 25-02-2007, 22:33   #12
Arkitera Üyesi

Baumeisterin'in Avatar'ı

bence biraz da yapılan işlere saygı duyup,alkışlamalıyız,destek olmalıyız..övgülerle doldurmasak bile köstek değil destek olmalıyız,ben her defasında izliyorum programı.ama bir mimar olarak değil,bir insan olarak.sıfatsız,sıradan bir insan olarak..gözlerdeki o sevinç..mutluluk gözyaşları..bedelsiz bu kadar insan çırpınıyor daha fazla nasıl mutlu edilebilirler diye..
paralarını alıyorlar da yapıyorlar demeyin..içine 2 koltuk koyup da gidebilirler ama onlar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar ve de ben onları burdan bir kez daha alkışlıyorum...
Eski 26-02-2007, 00:31   #13
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

Programın orjinal formatındada "show" amaçlı parçalama var . Belki bilirsiniz mtv"de de
"pimp my ride" isimli bir programda eski arabaları yenilerken hem arabayı hemde sahibini aşağıyorlar.Amerikan kültürü böyle sanırım.Ama yapımcılar sanki Türkiye'de yaşamıyorlarcasına formatı aynen kopya etmişer.Aynı durum "the apprentice" programının "Türkiye versiyonu"ndada oldu .
Eski 26-02-2007, 09:59   #14
Arkitera Üyesi

Program formatlarında, aynen orjinal halindeki gibi bir mizansen oynanınca seyredenleri rahatsız eder bir hal oluştuğunu kabul ediyorum.Ama bunun altında çok ta fazla bir ard niyet aranmamalı diye düşünüyorum. Nihayetinde oradaki meslektaşlarımız daha çok genç. Yapım esnasında bu tarz analizlere girmelerini onlardan beklemek biraz haksızlık olur. Yapımcıların da böyle konulara bizim gibi hassas yaklaşmadıkları ortada.( Bknz: sabahları yayınlanan kadın programları).
Bir gelir kaynağı ve finansman endişesi ile bu tarz yapımlara bir nebze reklam ve show havası verilmesini yadırgamamalıyız.Bu nihayetinde Tv. dünyasının doğası gereğidir.
Bu açıdan, bazı sunum problemleri olmasına rağmen , altında sinsi bir kapital beklenti şüphesine rağmen , en azından bünyesinde birilerini sevindirmek endişesini taşıyor. Gecekondu bölgelerinde bütün herkesinde büyük sıkıntılar içerisinde olmadığı, bazı evlerin önlerinde mimar olarak benim bile ancak galeride görebildiğim arabaların çekili olduğu yönündeki eleştrilere de katılıyorum. Böyle nokta vuruşları hiç değilse bir kısım insanımızı, daha farklı bir yapı özlemi ile motive edebilir diye düşünüyorum.
gema offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-02-2007, 12:33   #15
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

Şimdi aklıma geldi.acaba yeniledikleri "ahır"ların oturduğu arsalar yasal zeminede oturtulmuş arsalarmıdır?Yoksa "kaçak inşaat" mı söz konusu ?

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
acun ılıcalı, yoksa rüya mı

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları