Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Mimarlık

Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 18-03-2007, 12:50   #76
Forum Üyesi

Merhaba,

Telvizyon / medya dünyası içerisinde benzer şekilde ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla hazırlanmış pek çok farklı program oldu Türkiye'de ve olacak da. Ancak bunu değerli yapan şeklinde gizlidir, 'nasıl' yapıldığında saklıdır. Manevi unsurlara değer veririm ancak burada maneviyat zedeleniyor. Ben fikrimi değiştirmeyeceğim, çünki programın mimarlarının kendi 'övünç' sözleriyle tekrarlarsak aslında kaygının 'reyting'e odaklı olduğunu öğreniyoruz, mimariyle veya sıcak suyla değil. Bu tür yardımlar çok daha farklı yapılabilir.

Unutmayınız ki, program içinde yer alan kişilerce de sadece telif hakkı alınmış bir 'show' programı ve ben buna hissetmediğim şükran duygularını alet etmeyeceğim.

Mimariye gelirsek; övündükleri unsur olan 'yıkım sahnesi reytingi' kendilerince böylesine öncelikliyken, bu strüktürel yapıların halktan kişilere gerçek mahiyetiyle tanıtımına hizmet eden bir programın amaçlanmadığı da kendilerince belirtilmiş.

Bu strüktürlerin özelliklerine dikkat çekmek istiyorsanız, farkında olduğumu belirtmekle yetineceğim, ben de dönemsel bir süre böyle bir strüktürle inşa edilmiş bir yapıda yaşadım ve gördüğüm yapının nasıl özellikleri olduğunu gayet iyi biliyorum.

Bir kaç kişinin hayatına bu şekilde müdahale ederek değildir bu tür yapıların piyasaya saygın tanıtımı.

Programın yapımcıları gibi bitireceğim: "Bu bir show, ve reytingin programın hangi evrelerinde yükseldiğinin önemle izlediği bir show." Başka bir şeyler aramak, amacı aynı fakat daha az 'bağıran, gürültü çıkaran' programlara ve yapımcılarına haksızlık olur.

İyi çalışmalar
asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-03-2007, 14:28   #77
Forum Üyesi

balkay:"Kanunda hükmü geçse böyle bir olayı bu derecede eleştirenleri mahkemeye çekinmeden verirdim.."

Demokratik toplumlarda tüm saflar fikirleri, gerekçeleri de belirterek ve tecrübelerinden yararlanarak sonuna kadar açıklayabilirler ve bunlardan eleştiri en ön safhada gelenidir. Özellikle, eleştiri, özgür toplumların tanımıyla birlikte anılır. Biri yoksa, diğerinin varlığı şüphelidir. Ve eleştiri geldiği için 'mahkemeye vermek' uyarısı yapmak susturmak için kısmi 'tehdit'e girer. Hakaret ile eleştirmeği birbirinden iyi ayırmak, ve demokratik varlığın devamı için eleştirilere olgunlukla karşılık bulmak herkesin toplum gelişiminde söz sahibi olması için önemle gereklidir.

İyi çalışmalar

Eski 18-03-2007, 15:04   #78
Arkitera Üyesi

balkay'in Avatar'ı

bakınız...

Sayın yönetici,uslubumda tehdit algılamanızı anlayamadım ayrıca tehdit etmekten ziyade uygulama yanlısı bir kişiliğim vardır.Proğrama karşı bu şekilde yüklenmenizi de anlayamıyorum.Orda o kadar sıkıntıyı çekmiş insanların mutlu olması bence her türlü tümcenin üstündedir.Siz hiç empati kurarmısınız.Bir kerede ordaki insanların gözünden bakmayı deneyin.Bu arada proğramla veya yapımcısıyla hiçbir organik bağım da yoktur.Bu ülkede hep birileri iyi şeyler yapmak için uğraş verirken birileride eleştirmektedir.Lütfen eleştirirken düzeyimizi de korumayı unutmayalım.Hele kişisel gönderimlerde de bulunmayalım.İnsanları mutlu etmek burdaki en önemli vizyondur.diğer saydıklarınız gerçek doğrular nezdinde eşdeğer dahi kabul edilemez...
balkay offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-03-2007, 15:35   #79
Forum Üyesi

Merhaba,

'Tehdit' sözcüğü eğer yazdıklarımı izlerseniz demokratik haklar konusuyla bağlantılıdır. Arkitera Forum'da fikirler savunulur ve siz de kendi fikirlerinizi beyan ediyorsunuz. Buna da saygı gösteriliyor.

İnsanlara yardım konusunda kişisel fikrim ise bana aittir ve sizin değerlendirmenize ve neyin üstün olup olmadığı gibi yargıya gereksinimi yoktur.

Benim için show olma özelliği yüzde olarak çok ağır basacaktır, çünki ben gülümsetilmeyi başarmış başka insanlarımızı, zor şartları da yerinde görüp, anlamış insanlardanım. Hatta savaşan bir ülkenin bombalanan saflarında tüm ailesini yitirmiş toz toprak içinde çocuklar gördüm, kanlar içinde yanında ölmüş ailesi yatarken...Bu nedenle insaniyet duygularımın empatiye yatkınlığının sizin tarafınızdan değerlendirilmesine, yargılanmasına da gerek bulunmuyor. Zor şartlardaki insanlarla ilişkide olduğum anlarda yapabildiklerim benimle kalacaktır...

Kendi görüş dünyanızla benimkini yargılamamanızı tercih ederim. Ben, siz de dahil kimseye yapmıyorum...görüşler farklı, olması da bana doğal görünüyor...

Fikirlerini açıklayan bir birey olmanızdan dolayı teşekkür ederim ...ancak benim sözüm bu noktada bitiyor.

İyi çalışmalar

Eski 18-03-2007, 23:03   #80
Forum Üyesi

Ekipten arkadaşların gelip burda sorularınızı yanıtlamalarını istiyorsunuz , çokta güzel bir düşünce . Fakat dışarıdan sizin bu şekilde her an tartışmaya(!) hazır haliniz insanı korkutuyor. Mazallah ekipten birinin kazaara foruma bir şey yazmış olması sonucunda ne olur bu forumda çok merak ediyorum. Herkes gardını almış bekliyor.

Nasıl bir öfkedir bu anlayamadın ki ? Dönüp yazdıklarınıza , ekip için söylediklerinize direk şahıslarına yönelik eleştirilere bir bakın isterseniz. Eleştirinin dozunu kaçırmamak lazım.
ozlem yaren offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-03-2007, 08:12   #81
Arkitera Üyesi

balkay'in Avatar'ı

bakınız...

Sayın yönetici,gördüğünüz ve yaşadığınız anlar bu tip durumlarda sizi artık etkilemiyor ve de gerçekten empati kuramıyorsanız sizin adınıza gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum üzülürüm.Kendinize bir iyilik yapın ve bu evlerin yapıldığı insanlara ziyarete gidin.Sayın Uğur Dündar'a ve gizli kaldığını düşündüğünüz karakter tahlillerine de bu gözlemleri yaptıktan sonra başlarsınız.Unutmayın ki sanal ortamdan başka bir bölüm olan gerçek dünyada yaşıyorsunuz.Gerçekler size o ev sahiplerini ziyaret ettiğinizdeki kadar yakın olmayacaktır.Bırakın insanlar mutlu olmaya devam etsin.Bırakın yeni dünyalar çok daha mutlu şekilde oluşsun.Gönül isterdiki böyle bir oluşuma yönelttiğiniz ve proğram yöneticisinin karakterine kadar inen eleştiri boyutlarının nedenini anlatabilmeniz.Bir şeyi sakın unutmayın: Uğur Dündar hakkındaki eleştiriniz hakaret içeriklidir ,buda kanuni bir suçtur.Kanunlarda zaten eleştiri ve demokrasinin sınırlarını vatandaşa çizmiştir.Siz kabul etsenizde etmesenizde..Saygılarımla..
balkay offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-03-2007, 09:38   #82
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

Sizler ya yardım nasıl yapılır bilmiyorsunuz yada insanlarla dalga geçiyorsunuz ..Nasıl "mahkemeye verecek" kadar kör olabiliyorsunuz.Tutupta bu mizansene nasıl "yardım" diyebiliyorsunuz. tek kelimeyle PES !!!
Eski 19-03-2007, 10:54   #83
Arkitera Üyesi

Sevgili Özlem ve Balkay

Alıntı:
Orijinal metin ozlem yaren tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Ekipten arkadaşların gelip burda sorularınızı yanıtlamalarını istiyorsunuz , çokta güzel bir düşünce . Fakat dışarıdan sizin bu şekilde her an tartışmaya(!) hazır haliniz insanı korkutuyor. Mazallah ekipten birinin kazaara foruma bir şey yazmış olması sonucunda ne olur bu forumda çok merak ediyorum. Herkes gardını almış bekliyor.

Nasıl bir öfkedir bu anlayamadın ki ? Dönüp yazdıklarınıza , ekip için söylediklerinize direk şahıslarına yönelik eleştirilere bir bakın isterseniz. Eleştirinin dozunu kaçırmamak lazım.

Programdaki iç mimar arkadaşlarımız foruma cevap yazarlarsa çok medeni bir davranışta bulunurlar, biz de onları dinler ve cevap veririz. Forum budur. Ha cevap vermezlerse zaten bu öfke değil ama sert eleştiriler sürüp gider. Öfke duymuyorum, ben onların toyluklarına veriyorum. Onlardan bilgelik beklemiyorum. Yaptıkları işin toplumsal uzantılarını, geri verimlerini öngöremeyecek olduklarının farkındayım tıpkı Balkay beyde olduğu gibi. Balkay beyin ikna olacağına inanmıyorum çünkü asıl empati kuramayanın kendisi olduğunu anlaması için zamana ihtiyacı var.

Ayrıca ekipten Kaan Önal'ın mimar olmadığını emin bir yerden öğrendim. Aksini idda ediyorsa diplomasını göstermek zorunda. Kendisi Amerika'da işletme okumuş, program elemelerinde ise mimar olmadığı halde seçildiği için kendi de sevinmiş. Mimar olduğunu bana ispatlarsa sözlerimi seve seve geri alır ve özür dilerim.

Şimdi; mimar temsilleri için İhsan Bilgin hocamızı bile eleştirirken mimar olmadığı halde, toplumun büyük kısmına "mimar portresi" çizen birinin ki bu kişi, anılarla dolu eski evlerinin küçük çocukların önünde büyük bir iştahla yıkılmasıyla övünüyor ve reytingi önemli bir parametre olarak alıyor, bu eleştrilere hazır olması gerekir.

Balkay bey evet burası Türkiye. Amerika değil. Kültür ithal edilemez. Bunu Acun ne zaman anlayacak merak ediyorum. İnsanlar mimar kimdir bu programla öğreniyor. Bırakın da, biz bu insanları biraz titretelim.

Hamama giren terler öyle değil mi?

En son Simla Sunay Ozdemir tarafından düzenlendi : 19-03-2007 11:38.
Simla Sunay Ozdemir offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-03-2007, 11:02   #84
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Gerçekten mimar değilse; mimar titrini kullanmanın yasal bir yaptırımı var mı?
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-03-2007, 11:08   #85
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

Ayrıca ekipten Kaan Önal'ın mimar olmadığını emin bir yerden öğrendim. Aksini idda ediyorsa diplomasını göstermek zorunda. Kendisi Amerika'da işletme okumuş, program elemelerinde ise mimar olmadığı halde seçildiği için kendi de sevinmiş. Mimar olduğunu bana ispatlarsa sözlerimi seve seve geri alır ve özür dilerim.

anlamıştım zaten eminim diğerleride iç mimar değildir programda herşey yalan zaten
bu tür tv şovlarıda herşey mizansen zaten, tıpkı bbg deki gibi sahte kavgalar ,"akdeniz bölgesinini puanlarını bildiriyorum"diyerek yan odadan aramalar ,survivordeki 2-3 saat adada görünütü çekip kendi aralarındaki ve yunanlılarla sahte kavgalar sonra otele gidip yatmalar.gelinim olurmusundaki zavallı görüntüler.vs. vs. vs.şimdi acemi birlik diye bir mizansen yayına sokuldu .afedersiniz ama neremizle güleceğimizi şaşırdık artık
şimdi tutupta kimse " bunlar yarım için yapılıyor bırakın insanlar mutlu olsunlar gibi zavallı laflar etmeye kalkmasın "
Eski 19-03-2007, 11:24   #86
Forum Üyesi

Evet arkadaşlar dilediğinizi düşünmekte tabiki serbestsiniz , çok sağlam kaynaktan almış olduğunuz o kaynağa bir sorun bakalım başka neler var bizim bilmediğimiz yada sizin bilmediğiniz...

Benim bundan sonra size söyleyeceğim bir şey olmaz çünkü sizin sağlam kaynaklarınız varmış. Ekipten hiçbir arkadaş gelip buraya cevap vermeyecekler emin olabilirsiniz niye cevap vermeyecekleri ise aşikâr , bütün sorularınızın cevapları sağlam kaynaklarınızda mevcuttur.

Orda ki herkes mesleğinde başarılı insanlar , siz inansanızda inanmasanızda...

Sevgiler , mutlu kalın.
ozlem yaren offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-03-2007, 11:42   #87
Forum Üyesi

bir rüya gerçekleşiyor...

Merhaba arkadaşlar...evet başlıkta da söylediğim gibi bir rüya gerçekleştiriliyo...öyle veya böyle buna saygı duyarım ben...evet küstahça yapılıyo biraz...ama bunun nedeni o insanların yerine kendilerini koyamamalarından geçiyo bence...yani tok açın halinden anlamaz durumu...ya da el elin eşeğini ıslık çalarak ararmış...gibi...ama olsun sonuçta fayda varsa ben razıyım...benim güzel insanlarım bunu hakediyo...herkes güzel bir evde yaşamayı hakeder...öyle veya böyle gerçekleşiyosa bu rüya saygı duyarım...
archcs1977 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-03-2007, 11:48   #88
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Mimardır - değildir tartışması bir yere varmaz... CV'sine göre Kaan Önal Florida State Üniversitesi'nden.

Kaan Önal bir açıklama yaparsa iddialar çürütülmüş olur. Konuda kapanır. (Bana sorarsanız rating'lerde üst sıralara oynayacak bir programda bu tip bir çözüme kimse gitmez.)
Eklenmiş İmajlar

Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-03-2007, 11:53   #89
Arkitera Üyesi

Özellikle belirtmeliyim ki iç mimar bayan arkadaşların gerçekten iç mimar olduklarını da öğrendim. Yanlış anlamayın araştırmadım, tesadüfen gelişti herşey.

Özlem hanım çocukça cevaplarıyla burasını dövüş klubü sanıyor galiba, burası bir forum ve biz kimseye hakaret etmiyoruz, gerçekler üzerinden eleştiriler yapıyoruz. Kendini adadığı savunma işini de asıl sahiplerine bırakırsa karşılıklı zaman kaybından kurtulmuş oluruz. Ayrıca ekipteki arkadaşların bizim sorularımıza mantıklı cevapları olacağını hiç zannetmiyorum. Asıl sorumlu program yapımcılarıdır, ekip buna alet olmuştur. Programa kendileri de etik bir yön verememiş ayrıca reyting gibi yüzeysel parametrelerle övünmüşlerdir. Ellerine geçen şansı mimarlığın tanıtımı yönünde kullanamamışlardır.

Özlem hanım neden Kaan Önal mimardır demiyorsunuz da lafı dolandırıyorsunuz? Demek ki siz de bize katılıyorsunuz. Mesleklerinde başarılı dediğiniz bu insanlar hangi meslekte başarılı, televizyonculukta mı onu da anlayamadım.
Simla Sunay Ozdemir offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-03-2007, 11:54   #90
Forum Üyesi

ÖMER YILMAZ a

Sn ÖMER YILMAZ,

Reklam içerikli mesaj demişsiniz...açıkçası ne demek istediğinizi anlamadım...beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim...yoksa siz yönetici arkadaşlara olan saygımı yitirmeme neden olacaksınız...
TEŞEKKÜRLER...
Bu dünya kimseye kalmaz...
archcs1977 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
acun ılıcalı, yoksa rüya mı

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları