![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
|
bende haftalardir izliyorum ancak sizin düsüncelerinize cok saygi duyuyorum ve bazi konulardada haklisiniz, ancak belki birseyi anlatmak istiyorlar???
Isterseniz bir düsünün ne olabilir??? Birde bir not daha ben o mimara hayran kaldim ![]() |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Ama şükür ki kimse mizanseni yutmadı
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
|
Programı ben de izledim.
Ailenin gerçek olmadığını düşünmedim çünkü hepsi birbirine benziyordu. İç mimar kızlar sanki manken gibi biraz yadırgadım. Yıkım sahnesi kesinlikle kaldırılmalı. Bina ilk fırtına da uçacakmış gibi geldi. 10 gün, bence de imkansız bir süre, tesisat falan, inandırıcı değil. Koskoca ülkede IKEA dışında bir mobilya sponsoru çıkmamış olması da üzücü. Asıl en komiği o cam ocakta bizim fokurdayan Türk yemekleri nasıl pişecek, anne o ocakta hangi Fransız ve İtalyan yemeklerini yapacak merak ettim. İç mimarlar hayatlarında o ocağı kullanmadıklarından, o ocakta 15 kişiye yemek pişmeyeceğini de bilmiyorlar haliyle. Bu da yapılan işin ailenin sosyal konumuna göre yapılmadığının bir göstergesi. Nasıl yaşadıkları tıpkı yıkım da olduğu gibi balyozla yok edilmek istenmiş. Bu ailenin hayat biçimi indirgenmiş ve ayaklar altına alımış bana göre. Ne kadar çabalasam da onlar için mutlu olamıyorum. Bir Truman Show izliyoruz... |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
|
Programın web adresi
Program ile ilgili fikirlerinizi lütfen bu linke yazın;
http://www.yoksaruyami.com/ortak.php?sayfa=iletisim |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Forum Üyesi
|
Programın ajitasyon dozunun çok fazla kaçmış olması, doğallıktan uzak ve mizansenlerle dolu olması ve bunu abartarak gözümüze sokmaları ayrı bir yazı konusu olabilir. Ama ben bizi ilgilendiren kısmıyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.
Bir konut yapıyorsanız içinde yaşayacak ailenin günlük yaşamına, konutun bulunduğu çevreye, gelecekte olabilecek ihtiyaçlara, yaşayanların kültürlerine, yaşlarına, eğitimlerine, hobilerine, gelir seviyelerine göre bir planlama yaparsınız. Orayı "yuva" haline getirmek için. Taşıyıcı sistemden tutun, malzeme seçimine, eşyalardan tutun ısınma şekline kadar tasarım kriterlerinizi belirleyici önemli etmenlerdir tüm bunlar. Öncelikle evde yaşayacak ailelere sonra da yapılan evlere bakınca tek kriterin sponsor firmaların sundukları ne varsa onu gerçekleştirmek olduğunu görüyoruz. Bendeki intiba yapılan tek tasarımın bu metal konstrüksiyon evlerin zaten varolan "TİP" projelerden arsaya uygun olanlarının seçilip renklerle ve dış dokuyla biraz oynanıp "sizin için tasarladık" şeklinde sunulmasından ibaret. Göreceğiz birlikte her programda sadece plan tipi değişmiş standart evleri konduracaklar düz arazilere. Mimar arkadaşlarımız da malesef "bence" sadece konu mankeni. Orda asli görevleri olan projelendirme ve denetleme yerine bir işçi gibi yalıtım köpüğü yapıştırıp sıva yapar durumda görüntüleniyorlar. Nedir şimdi bu yani? Yönetmenin böyle bir isteği varsa da karşı çıkmaları gerekirdi oradaki tüm mimarların. Amaç zaten "biz sizin için mimarları bile işçi gibi çalıştırdık sizlere ne büyük iyilikler yapıyoruz" demek.bu kabul edilebilir birşey değil. İşçi eksiği varsa ekip artırılır. Mimarın görevi yapılan işin projeye uygunluğunu denetlemektir. İşçilerle mimarların aralarında geçen konuşmalar zaten içler acısı, şantiye ortamından bihaber hepsi. Bu program sayesinde mimarlar konu mankeni durumuna da düştüler. Mimar işte var mı var. Ben asıl o evlerin, eşyaların 1 yıl sonraki halini çok merak ediyorum. Bakalım yüzde kaçı sağlam kalmış yada gereği gibi kullanılmış. Bahçelerindeki çimler bitkiler korunmuş mu? Yerine yenileri dikilebilmiş mi? Bozulan bir aletin yerine yenisi konulabilmiş mi? Kabaran elektrik faturalarını ödeyebilmişler mi? |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
info@atlantisyapim.com
|
|
|
|
#37 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Ben bir şey anlatmak istediklerini pek düşünmüyorum maalesef, eğer anlatmak istiyorlarsa zaten bu çok daha kötü bir şey olurdu. Çünkü eğer programın gerçekten bir mesaj taşıdığını düşünürsek benim çıkarabildiğim tek mesaj bu ülkede yaşayan bir çok insanın yaşam tarzlarıyla dalga geçtikleri ve hatta aşağıladıklarıdır. İnsanlara daha iyi bir yaşam tarzını örnek gösterdiklerini de düşünmüyorum. Program bir mesaj içermekten öte bir taklit, insanların zengliğe duydukları hasretten yararlanarak reyting sağlamaya çalışan bir eğlencelik. İnsanlara saygı duymak çok önemli, bence program bu saygıyı ayaklar altına alıyor. |
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Forum Üyesi
|
kanallar sadece reyting namına çalışmazlar. Herkes kabul ederki bu gün medya özellikle doğan grubunun öncelikli amacı PARA dır. yani kapitaldir kendileri. hatta sn. doğanın zamanında, daha holding kurulmadan, iflas eşiğindeyken koç holdingten miras alamk için türlü şaklabanlıklar yaptığıda bilinir.
Bu programın izleyicilerinin ve asıl etkilediği kişileri düşünmek gerekir, kesin bişey söyleyemeyiz ama o saatlarde televizyon izlediğine göre kitap okumuyordur, yada başka mühim bi işle uğraşmıyordur, muhtemelen fakirdir, ve cahildir, ve umut onun en büyük geçim kaynağıdır. Yani tabiki felaket tellalığı yapmak istemem ama, emperyalimzin provakasyonları nelerdir, ve televizyon bunun nasılda olmazsa olmaz bir aracıdır? "Eşik altı büyücüleri" diye bir kitap vardı, orada izlediğiniz görsel reklamların anya, eşikaltınıza sokulanların konya olduğunu anlatan bir kitap, yazar kitaptada duyurmuş "bunun politika için onlanını da yazmam gerekecek..", çünkü önsüzünde belirttiği gibi, "kimse clinton yüzünden ölen 200 bin ıraklı bebeği bilmez, kimse ırakta okuma yazma oranının %99 olduğunu, halkın %30 unun üniversite mezunu olduğunu bilmez, Genel kurmay başkanının "Her ülkede maaşını amerikadan alan gezeteciler vardır" açıklamasını bilmez". Endişem şu yüzdendir: zamanında (orta okuldayken), televizyonda amerikan filmlerini izler, amierkan reklamlarını güzel bulup, bir bakıma ona özenmeye çalışırdık. Ordaki evler daha estetik gelir, mahalleleri yolları nasılda ülkeminkinden kat be kat farklı oluduğunu düşünürdüm, Tüm amerikalı kızların taş hatun, olduğunu düşünürdüm. Amerikan aile hayatının nasılda mükemmel olduğunu, gençlerin nasılda şehvetlerine doyduğunu... Ancak o zamanlar cahildik, tek bilgi kaynağımız televizyondu, daha sonradan pozitif araştırmalarla tarih bilgisiyle kimin dümen suyuna gittiğimizi az çok farkettik. Bilmiyorum!! bu program böyle bir oyunun içerisinde mi. bu bilgiyi ne sınayabiliriz, ne de gözlemleyebiliriz. ancak eldekilerle tahmin edebiliriz.. ... |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Forum Üyesi
|
yoksa rüyamı tartışması
öncelikle herkese merhaba
program hepinizinde bildiği gibi depremden en çok etkilenen Adapazarı bölgesinde gerçekleşiyor.Programa en büyük sponsorluğu yapan firma Akşan yapı firması.Hafif çelik konstrüksiyonlu yapı yapan bu firmanın dediğiniz gibi belli tiplerde tasarlanmış konutları var.Ancak gene de kullanıcının ihtiyaçlarına uygun tasarım yapıyorlar ,ama , yapım sürecini hızlandırmak açısından standartlaşmış boyutlarını kullanıyorlar.Bu da bize döndürüp döndürüp aynı şeyi önümüze koyuyorlarmış gibi geliyor. Hafif çelik yapılarla az katlı yapılar yapılır.Zayıf zeminler için az katlı yapılar önerilir.Çünkü , zeminin ve yapının titreşim periyodları aynı olmaması sağlanmak istenir.Yapı ve zemin periyotları yakın olduğu takdirde yapı rezonansa girer ve yıkılır. Programdaki mimarlara gelince , onların Akşan yapı ile bir ilgisi yok , o mimarları kanal bulmuş ve oynatmış.Sarı baretli önünde firmanın amblemi olan işçiler firmanın işçileri ve gerçekten hafif çeliği iyi bilen ustalar. Sizleri biraz aydınlattıysam çok mutlu olurum ![]() daha fazlası için www.xxxxxxxx.xxx Yönetici notu: Mesaj içinde adı geçen sponsor firma hakkında bilgilere Internet üzerinde arama yapılarak rahatlıkla ulaşılabileceği ve sitesine link vermenin forum kurallarına göre dolaylı reklama girme durumundan dolayı firma adresi etkisiz hale getirilmiştir. Lütfen yeniden etkin hale getirmeyiniz. Teşekkürler. (Forum kuralları 7. madde) Forum kuralları için: http://forum.arkitera.com/showthread.php?t=8890 En son asteria tarafından düzenlendi : 04-03-2007 16:04. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Arkitera Üyesi
|
vah benim ülkemin haline
Arkadaşlar üzülerek söylüyorum ki bu programın iyilik yapmak için yapıldığını sanan arkadaşlarımız mevcut .Bana özel mesaj atan arkadaşa sesleniyorum .Özel mesaj atmayıpta burda tartışalım ."incilerinizden" yanlızca ben değil herkes faydalansın
![]()
|
|
|
#41 |
|
Forum Üyesi
|
yoksa ruya mı inş değildir
inş o programda bir ruyadan ibaret kandırmaca değildir.daha program yayınlamadan programın reklamı yapıldıgında ben işin aslını kendimce bir reklamdan başka birşey olmadığını anladım. o sistemle yapılan bir yapılandırmayı anlatmanın en kolay ve akıllı bir yol olduğu bence tamamiyle reklam içerikli bir program olması.ama yinede mnedyadaki çoğu programdan çok daha iyi.her ne kadar reklam da yapılıyor olsa da sonuçta orada bir ailenin hayatı olumlu bir şekilde değişiyor(inş bu değişiklik uzun sureli olur).o insanların gozlerindeki mutluluk gerçek ama programın amacıda yardım etmek değil çaresizlere.en azından onlar reklamını yaparlarken birilerinin sevindiğini unutmayalım.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Forum Üyesi
|
Burada fikir belirten arkadaşların pek çoğu programın direk kendisine yönelik düşüncelerini belirtirken asıl konu başlığı olan mimarlıkla kurduğu ilişkiyide sorgulayan birkaç kelam etseler daha doğru olacak. Dikkat ederseniz konuyu açan arkadaşımız konuyu direk mimarlık başlığının altında açmış. Kahve molasının altında açılmış bir başlık olsa neyse de...Konudan uzaklaşmayalım diyorum kendi adıma...
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba,
almanya da yasiyorum ve 2-3 haftadir yoksa rüya mi programini izliyorum... forumda degisik yönlerden özellikle de sosyo-kültürel acidan program elestirilmis...bu acidan bakilinca türk basininda elestirilecek cok sey var. özellikle sistemi ellerinde bulunduran büyük gruplarin kanallarinda izlemeye deger 2-3 program zor bulunur. bu acikli perspektifi bir kenara birakirsam, sadece "insaat" acisindan programa bakarsam program tv lerdeki bircok programdan daha güzel... evin yapim asamalari ve kullanilan malzemeler cok hosuma gitti. ayrica böyle bir program izlemedigim icin bana eglendirici de geldi. telefon acip aileme sordum (türkiye deler) onlar da cok begenmisler programi.. ben insaat, santiye izlemeyi (gercek hayatta da insaatlari izlerim) seven biri olarak sanirim yalniz degilim bu konuda... insaat izlemek zevkli bir olay... ancak cevremde izleyenlerle de konustum ve ortak merak edilen sey bu evlerin maliyeti... kullanilan malzemenin türü, dayanikliligi, normal vatandas (yani "rüya programina konu olamayacak vatandas") böyle bir evi nasil kime kaca yaptirabilir vs..gibi sorulara da yanitlar verilse programda bence cok daha güzel olacak..hs ![]() |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Yönetici
|
Yapı Sponsoru Aksan'a bir email göndererek bu sorularınızın cevabını alabileceğinizden eminim. Tabi ki "projeden projeye değişir ama yaklaşık m2 maliyeti şudur" gibi bir cevap gelecektir.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dünkü bölüm
Dünkü bölüm gösterdi ki yıkılan ev kısa süre önce inşa edilmiş. Dikkat ettiniz mi bilmem ama daha kaplama tahtaları sarı sarı ve çatısındaki oluklu levha da yeni gibi duruyor. Ev bana eski gibi görünmedi. Ve hala utanmadan yıkım sahnesini ballandıra ballandıra yayınlıyorlar. Acaba Uğur Dündar, yaş haddiyle idrakını mı kaybetti? Tümünü izleyemedim, acaba nasıl bir ocak tipi seçtiler bu hafta, çok merak ettim.
Şahan da bizimle aynı fikir de olmalı ki programında epey bir eleştirmiş "Rüya Gibi"yi. Ancak Cem Yılmaz sayesinde mizah artık sadece gülünen bir şey. Düşündürmüyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| acun ılıcalı, yoksa rüya mı |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|