![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
jüri yapılmayan proje dersi
Duyduğumda çok şaşırdım inanmadım ve hala inanmıyorum.Duyumlarıma göre bu dönem öğrencisi olduğum fakültede iç mimari proje dersinin değerlendirilmesinde jüri yapılmayacakmış..Benim aklım almadı.Bir fikri olan varmı?
Yoksa ben yanlışmı biliyorum herhangi bi fakültede değerlendirme jürisi olmadan not verilen başka bi mimari veya iç mimari proje dersi varmı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Okuduğun fakültede vize olarak teslim edilen projelerde öğrencilerin yer aldığı jüri hiç bir zaman yapılmadı....Finalda teslim edilen projende jüri yapıldı hep...Buna inanamamış olman garip asıl..Geçen yıl 3. sınıf vize notlarını hocalar birlikte vermişlerdi -öğrenciler olmadan- bu yılda öyle yapılacaktır büyük ihtimal...Hoca bireysel olarak not vereceğini hiç sanmıyorum.....- Proje hocası bölümde hoca değil bu önemli bi detay hatırlatırım-
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
asıl senin geçen yıl ilk dönem "vize" projesinde teker teker maketlerin ve paftaların önünde sırf "zamansızlıktan" biraz da olsa savunma yapılmış olmasını unutman garip...Vize yada final ikiside proje değilmi sonuçta??Aynı zamanda aynı hocanın gözetiminde yapılan bi proje hangi değerlerde ayrılabilir de birinde jüri yapılıp diğerinde yapılmasın soruyorum sana???
Hem madem vize projelerinde yapılmıyo bu jüri neden fakültedeki diğer sınıflarda "Bu Dönem Jüri Olmayacakmış?" sözleri ediliyo??? Ayrıca proje hocası bölümün hocası değil derken ne demek istediğini anlamadım?sonuçta proje hocan akademisyenlerimizden en basitinden yaş farkıyla -eğitimci yönüyle olmayabilir ama- uygulayıcı ve gözlemci bakımından daha tecrübeli... Jüri olmamasından dolayı bana katılmamandan ve "ağzımdan çıkmadığı halde" notu ve değerlendirmeyi tek bir hoca yapcakmış gibi anladığın sözlerime verdiğin yersiz ve manasız tepkinden dolayı seni hiç anlamıyorum.. Ve dikkat ettiysen mesajın sonunda "BEN Mİ YANLIŞ BİLİYORUM"derken daha başka fakültelerden arkadaşların yanıt vermesini istemiştim.Biz bunları gün içindede konuşabilirdik sınıfça..madem öyle devam.... Proje hocası bölümde hoca değil sözünü açıklarsın ne demek istediğin gerçekten anlaşılmıyo...detaylara takılmaya başlamışsananlarsın farkı...: |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu tartışma herkese açık x üni.dende kişi gelip yazar senin okuduğun üni.dende...okuduğun fak. den yazılmasını istemiosan altına not yazsaydın keşke...........buraya yazmış olduğum için verdiğin tepkide çok hoş açıkçası.....-üstü kapalı hodri meydan ha (: -
Geçen yıl yapılan şey ayaküstü hocanın değerlendirmesi idi...Jüri Tek bi hocadan oluşmaz bunu sende gayet iyi bilirsin....ve geçen yıl yapılmış şeyi önemsemen yersiz... şahsen hoca bana benden ne beklediğini söylemişti...ardından tebrik edip sıradaki gelmişti...bunu "zamansızlıktan" yapılmış bişi olarak mı değerlendiriosun? hadi bizim zamanımız olmadı 1 ve 3 sınıflar neden yapmadı? Bu yıl içinde hocanın dediği "zamanımız yok zaten bı dönem aldığınız not yaptığınız proje 2. dönemki projenize referans oluyor....." özetle çok önemli değil demeye getirdi...ki bu cümle bugun şahsıma söylendi...... Proje hocası bölüm hocası değil derken "hoca kadrolu biri değil yani akademisyen değil yani eğitimci değil.... verilen not akademisyen olan biri ile bir olamaz" manasını anlatmaya çalıştım...ama sen hocanın tecrübesine atlamışsın...Hocanın tecrübesine niye laf atıım ki ben? Ne benim nede bi başkasının haddine düşmez.... Ama neye nasıl not verdiğine nasıl öncekilere laf ediyorsak bunada ederiz .......buarada şunu belirteyim mevzu değişmezse bu dönem sadece derse gelen hoca notu verecek....x , y , z hocaları düşüncelerini söyleyip not vermicek... Alıntı:
Benim şuana kadar bu konu ile ilgili söylediklerim kişisel fikirlerim değil gerçeklerdi - bugune kadar yaplmış olan şeyler ki bunlar seninde bildiğini sanıyodum ama yanılmışım sanırım!- kişisel fikrime gelince..Haklısın olmalı..bugune kadar ilk dönem yapılmayan jüri olmalıydı - olmalı....Öğrencnin bir dönem boyunca uğraştığı didiğindi projeye hocalar baktığın neden böyle diye kafalarından geçirdiğinde o soru işaretlerini silebilmeli öğrenci....ve değerlendirmede buna göre yapılmalı.....Dilerim bu sefer anlatabilmişimdir neyi anlatmak istediğimi...... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Yoksa ben yanlışmı biliyorum herhangi bi fakültede değerlendirme jürisi olmadan not verilen başka bi mimari veya iç mimari proje dersi varmı?" dediğim yerde haklısın unv. adını yazmamışım
madem aynı şeyi düşünüyosun neden bana katıldığını değilde geçen senelerde yapılmamış da olsa 3.sınıfta yapılmamasına ınanamamı garip buluyosun? Bencede yapılmalı çünkü..... Bence yapılmamalı çünkü... olabilecek bi sorunun cevabını boyle yanıtlaman garip aslında! dediğim gibi beklediğim cevaplar sadece "bizim fakultede oldu" yada "olmadı" türden cevaplardı... ustu kapalı hodrı meydan değil bu gayet acık.. senınkı gıbı olası cevaplar yerine direk düşünceme karşıt yada beni sıkıştırmaya yönelik bi cevap üstü kapalı hodri meydan bence - bugune kadar yaplmış olan şeyler ki bunlar seninde bildiğini sanıyodum ama yanılmışım sanırım!- yanıldığın birşey yok herşeyi biliyorum ama her bilinen her yerde ve herkese söylenilmiyo işte... mevzu değişmezse demişsin nasıl yani mevzu değişmezse???bu dönemki hocamız her fırsatta bize söylüyo bunu "bu sene ben sizi savunan taraf olacam" sence kendı kendıne not verırken mı savuncak bizi??? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
ne yazabilirim sana bilemiyorum beni , yazdıklarımı nasıl anlıyorsun...Mevzu değişmezse yani söylenen dışında bi durum olmazsa yani bölüm başkanı fikir değiştirmezse notları sadece dersimize gelen hoca verecek.. bu kadar basit........mevzu artık sapmaya başladı..........Söylediklerim çok fazla çarptırıldıp anlaşılmak istenmiyor........oyüzden artık ben susuyorum.....sorduğun diğer sorularına cevap verip yoramıcam kendimi kusura bakma....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
valla iyi olur
mezvu ilk cevabında sapmıştı zaten..uzamasının sebebi budur