![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Yönetici
|
Ben şuna şahit olmuştum.
Gökkafes'te bir seminer düzenleyeceklerdi. Arkitera basın bülteniyle duyurmuşlar. Umarım yanlış hatırlamıyorum 2500 USD seminer ücreti vardı. Bir günlük bir seminer. Feng Shui uzmanı gelip seminer verecek ve SINIRLI sayıda yer var. Konu arkadaşın sorduğu soruya cevap gibi. Bir günde 2500 Dolara bunu öğreniyorsunuz. Bu seminer 3-4 yıl önce olmuştu. Sanırım çoğu şeyi anlatıyor bu durum.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#32 |
|
Forum Üyesi
|
sayın hocam ( hagia sofia) size feng shui konusunda kesinlikle katılıyorum artık bazı şeyleri aşmamız lazım mimarlık feng shui ye gore daha dogrusu "sonradan görenlerin" isteği doğrultusunda interior design yapmak değildir. Mimarlığın elbette bir felsefesi olacak ama böyle zorlama ve gereksiz şeyler olmamalı. Bence bundan daha önemli şeyler yapmamız lazım.
Ayrıca "sewgili" arkadasımız meslektaşımız "0033" gibi oturup yazılan yazıların imla kurallarını yada yazım hatalarını bulup ifşa etmek yerine değerli zamanımızı daha faydalı şeyler için harcayabiliriz. Elbette TÜRKÇE mize sahip çıkmalıyız ama böyle değil.......... En son medach tarafından düzenlendi : 25-12-2006 06:02. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
|
belki bir araç
Aslında 'feng shui' ile tasarlamak saçma görüşüne katılmıyorum. Sanırım soruyu soran arkadaşımız bir öğrenci ve hocası ondan bir yoldan çıkarak tasarımını yapmasını istemiş. dolayısı ile belki de sadece bir araç. Ona araştırma yapmayı, simgelerin arkasındaki anlam ve felsefesini öğrenebileyi gösterebilmek için seçmiştir. Uygun değil demek öğrenmenin önüne set çekiyor.
O öğrendiklerinin birazını başka yerlerde kullanabilir. Türk evi dekorasyonunda bile bir sürü simgeler mevcuttur. Bazı şeylerin yerleri bazı koşullardan kaynaklanmaktadır bile. Denemeci olmalıdır. (hocası öylesine vermiş olsa bile.) Sonuca giden yolu görmüş olacaktır. Görünene değil amacına bakmak lazım. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
NASIL? Açıkçası ben ve Arkitera Yöneticileri az buz toplantı yapmadık. Az kahve tüketip az tartışmadık. Üye adayı kavramını bile yarattık. Bazıları sert olalaım bazıları yokmuş gibi davranalım dedi. Sizde galiba bizim bilmediğimiz bir forum yönetme taktiği var. Çok gizli değilse açıklamalı olarak uygulama şeklini yeni bir konu açarak bize iletseniz. Ya da sihirli değneği kargoyla gönderiniz. O da olur.:-)))))) Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Forum Üyesi
|
sayın hocam ve değerli yöneticiler, üyeler,
Nasıl? Guzel soru. Bunu bir eğitmen olarak benden daha iyi biliyorsunuzdur. ) Bir sihirli değneğim olsaydı bu dünyada bir çok şeyi değiştirirdim, malesef yok. İlle de bir çözüm istiyosanız; öncelikle Türkiye deki eğitim sistemini ele almalı insanları bu konuda bilinçlendirmelisiniz.Ancak bundan daha basit çözümlerde yok değil: ![]() Mesela bu forum için check spelling of text yapabilirsiniz. Eğer bir hata varsa yazıyı forumlara kabul etmeyeyip geri göderebilir.Ayrıca yabancı sitelerde olduğu gibi yabancı karakterler kullanıldığında acayip şekiller cıkıyor ve ister istemez yazılanlar düzeltiliyor. Böyle bir uygulamaya da gidilebilir.Dolayısıyla w x q gibi harfler kullanılamaz ve forumda Türkçe olmayan karakterler kullanılamayacaktır. Çok basit ama zor bir çözüm ise klavyeleri Türkçe leştirmek. IP sınırlandırmasına gitmek gibi cümleler kurmamak ![]() Şunuda unutmamak gerekirki cep telefonu ve msn yazım alışkanlığı günden güne artıyor. Biz en iyisi bu forumda mimarlığı tartısalım başka seyleri degil. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Medach, sanırım daha kolayı, belli bir düzeye gelmiş insanların zorlamadan zaten günlük hayatta da yapması ve dikkat etmesi gereken şeyleri burada da yapması. Fazla bir zahmet değil yani. Altı üstü alfebede olmayan harflari kullanmayağız, elimizden geldiği kadar dil bilgisine uyacağız. Eğitim sistemimizi çözmemize gerek yok yani. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Yönetici
|
Genelde otomatik imla kontrolünden geçmeyenleri almayalım. Ancak tek bir "w" bile mide bulandırabiliyor. Yani imla kontrolü olamaz ne yazık. Ancak yine de öneriniz için teşekkür ederim.
Mimari konuşalım ama düzgün Türkçe ile bu forum bunu oturtacak bakın görün. Şimdi sancılı zamanlardayız. İleride daha iyi olacak. Evet mimari konuşalım.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 28-12-2006 00:02. |
|
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
|
Herkese merhaba,
Bende kesinlikle Türkçe'yi korumamız gerektiği, gerekli özeni göstermemiz gerektiğini savunanlardanım. Fakat şu anda bu başlık altında tartışılan problemin ana sebebinin alışkanlıklarımız olduğu kanısındayım. Örnek olarak 'bu tartışmada hevesle fikrimizi beyan etme isteğimiz'. Konu başlığı "Feng Shui Hakkında Acil Yardım!!!" fakat bu başlık altında yazılan mesajların %80'i dile gösterilmesi gereken özen hakkında. Dil hakkındaki fikirlerimizi bir kenara bırakıp bahsettiğimi dikkate alırsak, forumun en ana kurallarından birini çiğnemekteyiz. Bu minicik bir eleştiri sadece. Hiçbir ima içermemekte. Ayasofya'ya tüm kalbimle katılıyorum, ilerde daha iyi olacak. Fakat hiç bir şey çalışmadan çabalamadan daha iyiye gitmez bence. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
|
|
#40 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Sevgili Yönetici arkadaşım. Ben Cem Ulupınar. Buyrun size gayet düzgün bir Türkçe ile yazımı yazıyorum. Sanırım bu sefer ihraç etmek için bir sebebiniz olmayacak. Öncelikle yukarıda okuduğunuz mesajdaki ''KÜSTAH'' kelimesini burada bulunan kimseye karşı kullanma hakkınız olmadığını size belirtmek isterim, bu hakkı size kimlerin verdiğini de bilmek ve yine bu hakkı size verenleri de bu başlık altında görmek ve bu konu hakkındaki yorumlarını okumak isterim. Lütfen bunu değiştirin. sonuçta o nikimde de gördüğünüz üzere adım ve soyadımla giriş yapıyordum. bir nikname in ardına saklanarak insanlara hiçbir şekilde hakaret içeren mesajımda olmamıştır.. Yine sizin mesajınızda yazdığınız üzere görülmektedir ki benim yazdığım cümleyi, anladığınız veya istediğiniz gibi saptırarak yazmış bulunmaktasınız. Sonuçta bende en az sizin kadar Türkçe’yi özenli kullanabilirim. Fakat sizin uyarı şekliniz bu yanlışta olduğu gibi devam ederse inanım insanların bu foruma tekrar giriş yapması biraz imkansız olacaktır ya da girseler bile inanın yaklaşımları benim kadar kibar olmayacaktır. Konu başlığından çıktı gitti zaten buna sanırım yapılabilecek bir şey yok. yada moderatörlerinizin ve sizin daha sıkı çalışmanız gerekmektedir bu başlık altında. Artı yöneticiliğe yakışır mı bu teşhircilik ve hakaret o da bir tartışma konusu olabilir... |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Forum Üyesi
|
Bu arada yardım talebimi göz önünde bulundurup ''konu sapmasına katılmadan'' bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim... Verdiginiz bilgiler benim için çok yararlı oldu. Araştırmalarım sonucunda bulduğum birkaç kitap edinmiştim daha önce, fakat benim asıl sormak istediğim örnek projelerdi Feng-Shui hakkında. Sonuçta istesekte istemesekte hem mimarlarım hem iç mimarların karşısına çıkacaktır günün birinde. sonuçta bizler kendimiz için değil insanlar için tasarlıyoruz ve buradaki çoğu kişi kadar deneyimli olmasamda müşteri faktörünün sanırım herkes farkındadır. eğer düşüncem yanlışsa lütfen uyarın..
Teşekkür Ederim |
|
|
|
|
#42 |
|
Yönetici
|
Tabii ki. Düzgün yazın ki sizi ihraç etmeyelim. Mutluyum ki bunu sağladık.
İşte size ilk Türkçenize dikkat ediniz uyarı geldiğindeki cevabınız. "Lütfen benım konumla ılgılenırmısınız" Aynen böyle yazmışsınız. Klavyeniz Türkçe değil desek -ki bu da mazeret kabul edilmemektedie bu forumda -küçük "ı" İngilizcede yoktur. Olsa olsa "Siz onunla ilgilenmeyin sorumu cevaplayın" demektir. Ne demek bu. Sizin istediğiniz şeyle mi ilgilenmek zorundayız biz. Sorunuza bu şekilde yazarken cevap vermek zorunda mıyız? Sonra bir uyarı daha yapılmış başka bir yönetici tarafından verilen cevaba bak. "Biri soruma yanıt wersin lutfen." Başka bir emriniz. Hem de en sinir olunan şey de üstüne tüy dikilmiş vaziyette orada boylu boyunca "V" yerine "w" yazmak. Sonra bunlar dışında cevaplar sonrasında "geleneksel bır turk konutu deıl.. sadece bır konut" şeklinde bir cevabınız var. "Deıl" yazıyorsunuz hala defalarca uyardık. Forumda böyle yazışma istemiyoruz diye. Bu durumda defalarca bizi yok saymışsınız. Defalarca uyarmışız hiç takmamışsınız. Şimdi ise ben de yazabilirim iyi diyorsunuz. E ihraç edilince mi aklınıza geldi. Kimse de takma isminin ("nik" ne demek bilmiyoruz. "Nick" demek isteniz herhalde. Türkçe karşılığını yazmanızı tercih ederiz) arkasına saklanmıyor. Benim ismim cismim bellidir. Forumda elli tane yönetici yok. Doğruyu söylemek gerekirse bu isminiz yani "feng shui" ile doğru hali bulmuşsunuz. Ortalama üstü bir yazma şekliniz var. Bu şekilde devam ediniz. Hem neden ihraç edeyim bu şekilde yazarsanız. Ama uyarıya inadına cevap vermeyip "soruma cevap verin bakayım" demek KÜSTAH'lıktır. Hiç bir şey de değiştirmeye niyetim yoktur. Bize değer verene biz defalarca "siz" diye hitap edip kibarlığımızı gösterip uyarılarda bulunmuşuz. Çok duyarlıysanız eğer ve uyarılara ancak ihraç edildikten sonra olumlu şekilde tepki verebiliyorsanız kitap(lar) yazmış yıllardır yöneticilik yapmış biri olarak isterseniz hakkınızı forum dışında da medeni yollarla ararsınız. Bu forumdaki herkes kurallara uymak zorundadır. Yoksa ihraç edilir efendim. Budur.
|
|
|
|
#43 |
|
Forum Üyesi
|
Ben sizlere ya da buradaki kişilere herkhangi bir sebeple hakarettte bulunursam direk ihraç edileceğimi biliyorum.. Arkitera foruma yazdigim mailleride okumuşsunuzdur. orada bir değişikliğe kesinlikle gitmeniz gerekmektedir. Eğer bunda bir değişiklik yapmaz iseniz bu direk benim özlük haklarıma HAKARET tir ve bu kesinlikle silinmesi gereken bir mesajdır sayın yöneticimiz. Bir düşünün.. Eğer ben size KÜSTAH desem sonuçları ne olurdu.. ihraç etme hakkınızı kullanırdınız direk.. bundan adım gibi eminim.. siz benim mesajımı o şekilde algılamış olabilirsiniz. belki sert bir üsluba sahip olabilirim. buna alınan cevap vermez. sizin yaklaşımınız ise benim üslubumdur. oysaki siz beni yazım hatalarımdan dolayı ihraç ettiniz forumdan.. O MESAJINIZIN SİLİNMESİNİ ÖNEMLE TALEP EDİYORUM!!!!! BURADA HİÇBİR ŞAHSİYETİN HİÇKİMSEYE SOYLEMEMESİ GEREKEN BİR KELİMEYİ SİZ BANA SÖYLÜYORSUNUZ... BENİM HATAMDAN DOLAYI BENİ İHRAÇ ETMENİZ GEREKİR SADECE... BENİ İHRAÇ ETTİKTEN SONRA HAKARETİN HİÇBİR ANLAMI OLAMAZ VE ARKİTERA YÖNETİCİLERİNDEN DE BU TARZDDA BİR YAKLAŞIM BEKLEYEMEM.. YIKICI DEĞİL YAPICI OLUN LÜTFEN!!!!
|
|
|
|
|
#44 |
|
Forum Üyesi
|
bu arada ben kimseye soruma cevap verin bakayım demedim dememde. soruma cevap verirmisiniz LÜTFEN demişim gördüğünüz üzere..!!
|
|
|
|
|
#45 |
|
Yönetici
|
Bir "Lütfen" ile bu iş düzeliyor galiba. Güzel.
O zaman ben de size Küstah demedim. Ne demişim "Küstahça siz soruma cevap werin denmez. Hem de inadına "v" yerine "w" yazarak." Cümle küstahçaydı. Sizin özlük haklarınıza bir kısıtlama varsa -ki bize de oldu hala haksızlığa uğradığınızı hiç ama hiç uyarılara aldırış etmeme NEZAKETSİZLİĞİNİ gösterdiğinizi kabul etmiyorsunuz. Varsa yoksa üslup- küstah size denmedi. Cümlenize dendi. Madem demagoji, buyrun buradan yakın. Bu yüzden konuyu kapatıyorum. Gerekirse konuyu toptan silerim. Konu toptan silinirse ne kazanırız; artık uyarılara kulak asan kibar ve Türkçe'sine dikkat eden bir kullanıcı. Ben hala aynıyım. Kolay gelsin.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|