Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Mimarlık

Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında.

Kapalı Konu

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 24-12-2006, 17:00   #16
Forum Üyesi

abdullahbattal'in Avatar'ı

ult im atom

sevgili gün her konuya dahil olma isteğiniz ve sürekli eleştiren (yerli-yer siz ) bir insan olmanız aklımda size dair farklı imajlar oluşturdu,yanlış anlamayın ama admin olma isteğinizi böyle faal (gözükerek) yapmaktan ziyade bu işin ilgililerine bildirmeniz daha ehli akıl değilmi?
abdullahbattal offline  
Eski 24-12-2006, 17:17   #17
Forum Üyesi

gün'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin abdullahbattal tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
sevgili gün her konuya dahil olma isteğiniz ve sürekli eleştiren (yerli-yer siz ) bir insan olmanız aklımda size dair farklı imajlar oluşturdu,yanlış anlamayın ama admin olma isteğinizi böyle faal (gözükerek) yapmaktan ziyade bu işin ilgililerine bildirmeniz daha ehli akıl değilmi?
Lütfen beni admin yapııııınnnnn, yeter artık bu üyelikten çektiğim.

abdullahbattal kardeşim, bu yönde en ufak bir isteğim dahi yok. Dil konusunda daha duyarlı olmak gerektiğini düşünüyorum hepsi bu. Ben de bu konuda uyarı aldım ayrıca .

Her konuda yorumum yok. İlgimi çeken konular belli (kendi açımdan), yerli-yersiz de olsa tarışmaya ben de katılıyorum işte, kusuruma bakmayın artık. Sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim. Daha az yazmaya çalışırım.
gün offline  
Eski 24-12-2006, 17:29   #18
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Evet artık müdahale gerekiyor.

Cem Ulupınar isimli üyemiz Türkçe uyarılarına aldırış etmemekte ve üzerine hiç bir şey yokmuş gibi inatla

"Siz soruma cevap werirmisiniz" demektedir.

İnadına özensiz yazmaktadır.
Kendisi bu şekilde forumdan ihraç edilmeye hak kazanmıştır.

Uzun süreden var olan bu kuralları hiçe sayıp "bi insan" soru sorunca "gramatica"ya gereksiz önem verdiğimiz iddia edilmiştir. Üzgünüz bu şekilde kuralları hiçe sayıp özensiz giriş yapanlara biz de cevap vermek zorunda değiliz.

Küstahça siz soruma cevap verin denmez. Hem de inadına "v" yerine "w" yazarak.

ing-arc-see isimli üye de bu şekilde yazmaya devam ederse forumdan ihrac edilecek. IP kısıtlamasına sahip olacaktır.

Budur.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline  
Eski 24-12-2006, 17:47   #19
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ing-arc-see tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ya fazla abartmiyormusunuz? bi insan yardim istiyor ve siz hemen gramatica hatalarindan dolayi hemen bozuyorsunuz o insani, cok ince bi detay, o msj i okuyan kisi ne demek istenildigini anladiktan sonra bence hic sorun yok, ne yani foruma birsey yazmadan once gidip turkce gramatica derslerimi almamiz gerekiyor. yani bole elestirileri gorunce birsey yazmaktan korkar oldum.
simdi benim ilk cumlemdeki abartmiyormusunuz'daki musunuz'udami ayri yazmam gerekiyordu?
biri beni bu konuda aydinlatsinda, bi daha bu konuda hata yapmim, elestirilere maruz kalirim alimAllah.
Sayın ing-arc-see ,

İnanın fazla abartmıyoruz, sadece daha iyi güzel bir ortam için bir takım kurallara uymayı talep ediyoruz.Bu kurallar karşılıklı paylaşım içerisinde bulunan tüm kullanıcı kişiler arasında 'saygı' olgusunu güçlü tutan şeyler. Amaç kimseyi bozmak değil , herkesin iyiliği için istenen bir taleptir.Mesela neden siz yazınızda Türkçe karakter kullanmadınız ?
İşe Türkçe karakter kullanarak başlayabilirsiniz, gerisi kendiliğinden gelecektir inanın.

Alıntı:
Orijinal metin cem ulupinar tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Biri soruma yanıt wersin lutfen.
Sayın cem ulupinar,

'V' harfi yerine 'w' kullandığınız müddetçe bu forumda bilinçli,çevresine saygılı,kurallara uyan ve güzelim dilimiz 'Türkçe'yi korumak adına mücadele eden kullanıcılardan herhangi bir yardım göremeyeceğinizi bilmenizi istiyorum.

Alıntı:
Orijinal metin ing-arc-see tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
toplumdaki en us duzey egitimi almis bireyleri ve toplumu yoneten kisiler dikkat etmeye basladiktan sonra soz bende bu konuyu dusunecem...
Gelecek bizler oluduğumuz için bence kimseyi baz almadan ,onların düzeltmelerini beklemeden elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekir.'Bize gelene kadar' mantığı yanlıştır.

Alıntı:
Orijinal metin abdullahbattal tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sayın abdullahbattal,

Eleştiri insanın doğasında olan birşey ,dozu ve ifade şekilleri kişiden kişiye değişebilir.Sayın gün'ün bütün mesajlarını takip etme, okuma imkanım olamasa da yerli-yersiz eleştiri yaptığına pek şahit olmadım.Genelde kendine göre olan düşünceleri yine kendilerine özgü bir üslubta dile getirir,hepimizin kendini ifade edişi farklı olabilir.

Üzerinde konuştuğumuz konu hakkında ilgililere bildirmek te bir çabadır. Ama burayı kullanan bizler olduğumuza göre, nasıl çevremizi temiz kullanmaya özen gösteriyor, yerlere çöp atmıyorsak aynı bilinçle Arkitera Forumu'nun daha temiz kalmasına hep birlikte özen göstersek diyorum.

Hiç fena olmaz değil mi?
shadow offline  
Eski 24-12-2006, 17:50   #20
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Sayın ayasofya,

Lütfen kusura bakmayın mesajımı yazarken siz gerekli uyarıları yapmışsınız..Yazdıklarınızın üzerine eksik kalmış birşeyler eklemek gibi bir düşüncem ve kaygım olmadığını belirtmek isterim

kolay gelsin..
shadow offline  
Eski 24-12-2006, 19:16   #21
Forum Üyesi

ing-arc-see'in Avatar'ı

[quote=shadow;65130]Sayın ing-arc-see ,

İnanın fazla abartmıyoruz, sadece daha iyi güzel bir ortam için bir takım kurallara uymayı talep ediyoruz.Bu kurallar karşılıklı paylaşım içerisinde bulunan tüm kullanıcı kişiler arasında 'saygı' olgusunu güçlü tutan şeyler. Amaç kimseyi bozmak değil , herkesin iyiliği için istenen bir taleptir.Mesela neden siz yazınızda Türkçe karakter kullanmadınız ?
İşe Türkçe karakter kullanarak başlayabilirsiniz, gerisi kendiliğinden gelecektir inanın.

Klavyemde turkce karakterler yok.....goz nizaminizi bozdugum icin ozurdilerim
ing-arc-see offline  
Eski 24-12-2006, 20:08   #22
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Türkçe karakterleri kullanmak ZORUNDASINIZ.
Ufak bir ayarla klavyenizi Türkçeleştiriniz. Üzerindeki harflerin düzenlemesini de.
Eğer dizüstü bir bilgisayarınız yoksa masaüstü bilgisayarınız için Türkçe klavye alınız.

Forumun önşartıdır.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline  
Eski 24-12-2006, 20:14   #23
Forum Üyesi

gün'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Türkçe karakterleri kullanmak ZORUNDASINIZ.
Ufak bir ayarla klavyenizi Türkçeleştiriniz. Üzerindeki harflerin düzenlemesini de.
Eğer dizüstü bir bilgisayarınız yoksa masaüstü bilgisayarınız için Türkçe klavye alınız.

Forumun önşartıdır.
Yurt dışından yazıyor olabilir...
gün offline  
Eski 24-12-2006, 20:23   #24
Forum Üyesi

ing-arc-see'in Avatar'ı

evet yurtdisindan yaziyorum, klavyemi nasil turkcelestirecegimi de bilmiyorum. eger yardimci olursaniz ben de yaparim

En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 23:39.
ing-arc-see offline  
Eski 24-12-2006, 21:07   #25
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Pekiyi
Bendeki Windows Türkçe
Ancak aklımda kaldığı kadarı ile İngilizce Windows ile anlatıyorum
(Hollanda dilinde Windows da kullanıyor olabilirsiniz)

My Computer
Change Settings
Region ve Language Settings
Language
Details
Add
Turkish Q Keyboard

Kolay gelsin.

ayasofya offline  
Eski 24-12-2006, 21:12   #26
Forum Üyesi

Feng Shui ile mimarlığı pek bağdaştıramıyorum. Size Feng Shui hakkında ödev veren mimarlık hocasını tanımak isterim.
infoma offline  
Eski 24-12-2006, 21:17   #27
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Ben de inofma'ya katılıyorum.

ayasofya offline  
Eski 24-12-2006, 23:10   #28
Arkitera Üyesi

bilgi değerlidir!

Bilgi değerlidir!
Bilgi istiyorsunuz cem bey ama karşılığında ne veriyorsunuz?
Sizden istenen düzgün imla ve dilbilgisi kurallarına uymanız. Bu çok değil. Zaten kullanmanız gereken bir şey. Farklı olmak için dilbilgisi ve imla kurallarımızı bozmayalım.
("Ne farkeder ki deyip cevabını verin" diyen arkadaşımıza bir örnek vermek isterim izninizle; kardeşim lise öğretmeni ve lise seviyesindeki yazılı kağıtlarını yakından inceleme imkanı buluyorum ve 7 senedir bu böyle. Ve hiç gelişme yok. Noktalama işaretlerini kullanmayı bilmiyorlar. Kelimeleri yazmayı bilmiyorlar. El yazıları çok kötü. Yazılı kağıtları tam bir savaş alanı. bu gençlerin beyinsel kapasitelerini gösteriyor. Hayata bakış açılarını da. Bütün eğitilerimiz kendimizi geliştirmek için.)
Şu ucuz internet arama sitelerinde 'Feng Shui' olarak arama yapmışsınızdır ve kesin bulmuşsunuzdur. Ne de olsa bilgi bedava.
Ama çok uzak da değildir ki artık bilgiye ulaşmanın karşılığı, maddi değeri olacaktır.
Kolaylıklar dilerim.
elips offline  
Eski 24-12-2006, 23:42   #29
Forum Üyesi

bence arkadaş dili kendince dogru kullanıyor, bunu eleştirirken ileri sürülen argümanlar da altkültür - kültür dönüşümünü "netekim" misali dinamitlemekten başka bişeye yaramayacak içi boş politik-doğruculuk oynayan yazılardan öte bir şey değil. böyle bi olay da var yani, 50 sene önceki gibi konuşup yazmıyo kimse, bu sayfanın adresinin yazımı http://forum.arkitera.com/newreply.p...uote=1&p=65154 ,burdan eleştiriye başlayın eğer ki internet yazı dilini eleştirecekseniz.
feng shui 50 yıldır varolan bişey tarihi geleneksel falan diil diye duymuştum bi hocamdan ama dogru mudur yanlış mıdır bilmem, zaten boyle bi odev veren kişi de bence saçmasapan bi kursun hocasıdır buyuk ihtimal burda ugrasmaya degmez. arkadaşım kapının önüne yatagı koyma sola 1 ayna 2 bonzai koy odayı da mavili beyazlı boya olsun bitsin.
petre offline  
Eski 24-12-2006, 23:57   #30
Forum Üyesi

Merhaba

Öncelikle dilbilgisi kuralları ile ilgili hassasiyet gösteren tüm arkadaşlarımıza yürekten katılıyor ve destekliyorum. Özümüzü ve sözümüzü kaybetmemek için bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kurallara uymadığınız taktirde de forum kuralları ne ise aynen uygulanması taraftarıyım.

Feng shui ye gelince;

http://www.fengshui-tr.com

Az önce biraz inceledim. Buradaki tanım ve yönlendirmelere göre tasarım yapıldığında o evde yaşayacak insanların hayatlarının bir hayli zorlaşacağını düşünüyorum. Bir hocamızın, banyo tefrişinde ciddi hatalar yapan bir öğrenci arkadaşımızın tashihinde "bu mekanda nasıl hareket eder ve klozete nasıl oturursunuz?" diye hem sorduğu hem de oryantal hareketler ile cevaplandırdığı an geldi aklıma, shadow hatırlar, birlikte şahit olmuştuk Örneğin deniliyor ki;

1- Dik hareket eden enerjiler mekanlara çok hızlı girip, çok da hızlı çıktığından fayda açısından tercih edilmezler. Chi'nin dalgalı hareketi arzu edilendir ve mekanlarda bu dalgalı hareketi elde edecek dekorasyon yaratılmaya çalışılır.

Bence herkes ulaşmak istediği yere direk ulaşmak ister, hareket istikametine bir sürü engeller konulmuş bir mekan ve bu engelleri dalgalı bir hareketle ya da engelli koşu yapar gibi geçmeyi kimse arzu etmez sanırım.

2- Evde yaşayan kişilerin doğum tarihlerine ve kişisel elementlerine göre, enerji akışını ve en uygun odaları belirlemek.

Evdeki iki kişinin doğum tarihleri aynı ise ne olacak? Yada büyük oğlan kendi hakkına razı olmayıp küçük oğlanı yutarsa

3- Zıtlıkların birbirini tamamladığını ve bu şekilde yaşamda bir denge oluşturduğundan bahsediliyor.

Bu tabi kişisel bir tercihtir, isteyen benzer form ve renkler ile bir tasarım ve bütünlük oluşturur, isteyen kontrastlar ile...

4- Pusula 8 yönden oluştuğu ve pusula merkezini de enerji çıkışı olarak kabul ettiği için mekanı toplam 9 bölüme ayırmayı öneriyor. Hangi yönde hangi eylemlerin yapılacağını, hangi malzemelerin kullanılacağını ve hangi sonuçların alınacağını açıklıyor bir yön tabelası ile.

Burada da bir takım sıkıntılar var. Bugüne kadar öğrendiğimiz ve araştırıp elde ettiğimiz bilgiler ışığında uyguladığımız projelerin birçoğunun yanlış olduğu ve insanların hayatlarında onarılmaz izler bıraktığımız sonucu çıkıyor ortaya maalesef. Örneğin; batıya "çocukların şansı" denmiş. Ama biz en zararlı güneşin batı güneşi olduğunu, sabah güneşinin ise çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimi için çok faydalı olduğunu ve çocuk odalarının doğuya bakması gerektiğini öğrenmiştik. Sağlık ve aile şansı için doğuyu öngörmüş, ben bu tanımdan günlük yaşam alanları olduğu sonucunu çıkarıyorum. Bunun için ise en uygun yönün güney olduğunu öğrenmiştik....

vs vs... şeklinde uzayıp gidiyor feng shui öğretileri ile mekan tasarlama sanatı yönergeleri...

Eminim hocanız da bina bilgisi derslerinde bize öğretilenlerden çok farklı şeyler öğretmemiştir size. Eğer biraz araştırmış olsaydınız, hocanızın sizden şu ana kadar öğretilenlerin büyük ölçüde zıttı olan bir yaklaşımla çalışma yapmanızı beklediğini görürdünüz. Bence öncelikle hocanızla bunu tartışmalısınız.

İyi çalışmalar...
ayhandogan offline  
Kapalı Konu

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları