![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba arcem<007, ![]() Bu konuya gerçek zamanlı olarak projenizi göndererek bizlerle paylaştığınız için teşekkürler, gelişimleri izlemek düşündürücü ve keyifli. Büyük ölçeklerde düşünebilme becerisini geliştirmek için de güzel bir egzesiz oluyor. Devamını da izlemek keyifli olacak, ![]() İyi çalışmalar not: görselleri, bir imkan olsaydı da doğrudan bu sayfada görebilseydik çok daha kolay izleyebilirdik sözleriniz ve imajlar arasındaki bağları. Ancak bunun teknik bir sorun olduğunu biliyorum.En son asteria tarafından düzenlendi : 24-12-2006 15:25. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
|
http://img81.imageshack.us/my.php?image=050ej7.jpg
http://img81.imageshack.us/my.php?image=022mk3.jpg http://img138.imageshack.us/my.php?image=08aoo3.jpg bu resimlerde refüjün barındırdığı programlar görünmüyo ama refujüde platformun kendisine dahil edip hem iki aksı birleştirip hemde kendisinin içinde yine seyir ve dinlenme mekanı olarak kullandıgımı belirtmek istiyorum...ayrıca kesitini düşündüğümüzde yaya araç ilişkisinde cok farklı bir noktaya temas ettiğimi anlarsınız...algecitten basladıgımızda aracların üstte-yayanın altta oldugu bir durum sonrasında aynı kotta ve daha sonrasında yayaların üstte-araçların altta oldugu bir paradox diyebilirim sanırım ![]() ![]() ![]() ![]() En son asteria tarafından düzenlendi : 24-12-2006 15:40. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkür ederim bu benim için büyük zevk...aslında eleştiriler geldiğinde cok mutlu olacağım,zaten mimarlık 3.sınıf öğrencisiyim öğreneceğim ve öğrenmek istediğim cok şey var ben bu imkanı bize tanıdığınız için sizlere taşekkür ederim...
bu arada url olayına bi bakmam lazım haklısınız dediğinizde şu an için elimden gelen bu üzgünüm diğer görselleri eleştiri ve öneriler geldikce paylaşmaya çalısacağım... saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
|
paylaşımlardan dolayı teşekkür ederim "arcem<007".
projen anladığım kadarıyla kentsel ölçekte bir araştırma ile başlayıp bir alandaki düzenlemelerden oluşuyor. ve sizin de değindiğiniz var olan bazı noktalardaki düzenlemelerle projeyi orada gerçekten yaşatmayı düşünüyorsunuz. öncelikli araştırmalar doğru yönde olmuş. izmiti biraz bilirim. ve dediğiniz soruna çözüm olabilecek en iyi yerlerden birini seçmişsiniz kanaatimce. platformun camiye ve oradaki halk evine etkisini geçekten merak ettim. bildiğim kadarıyla halkevinin arka tarafında bazı sergiler de oluyor. sanatsal etkinlik yönüyle dolu bir alan yani. ama o üçgen açılım tarifsiz gibi geldi bana. yani o üzçgenin ulaştığı alanlar pek bir anlam ifade etmiyor gibi. vaziyet planında sağ tarafta mavi-beyaz çubuklar var. ne işe yaradığı önemli. bir de o civarlarda sabancı kültür merkezi vardı. onunla bi bağlantı kurulabiliyor nmu?yoksa uzak mı kalıyor?
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
|
yorumların için cok tesekkür ederim crazy_art;
Öncelikle üçgen den bahsedeyim ilk aşamada düşüncem suydu,daha öncede bahsettiğim gibi en yogun 2 aksın kesişim noktasından yine noktasal başlayıp kıyıya dogru genişleyen bir ufuk olusturmak istedim...Bu hat aslında mevcut topoğrafyanın durumuna göre sekillendi diyebilirim ama üçgene has vurgu ise keskinliği yani cok net bi şekilde "buyrun kıyıya" tarifi yaptıgını düşünüyorum..(ama özellikle üçgen form yapıyım diye düşünmedim) Cami ile bağlantı durumu biraz farklı teknik cizimle daha iyi görünür ama sundan bahsedeyim cami avlusu'nun yüksekliği 1.2 metre civarında,bende bu kot farkını yine platformu o bölgede yükselterek cözmeye calısıyorum...ve bu avlu bir yandan da yürüyüş yolunun devamıyla baglantılı olması nedeniyle(sol taraf),avluyu mevcut programına dokunmamakla beraber bir geçiş olarak yorumlamaya calışıyorum... Halkevi konusuna gelirsek gercekten en cok zorlandığım nokta burası,bir yandan vurgusunu güçlendirmeye calısırken platformun etkisi nedeniyle halkevini yutmasını istemiyorum....Ama bahsettiğin sergiler kaldırılıdı arka tarafı su an sadece bir yol konumunda ve üçgenin baslangıc noktasıyla arada kalan mesafe ise şu an tipik bir belediye müdahalesi(hazır kalıp oturma alanı, bir havuz,hiç kullanılmayan bir durak... ben bu alanı sadece meydan olarak kullanmak istiyorum...halkevi kısmında geldikcede 1 metrelik kot farkınıda kullanarak seninde bahsettiğin gibi önceden kullanılan küçük sahne veya bir ön sergi olarak tasarlamaya calısıyorum... Meydanda kastım su ; kentsel yasantının paylaşımı için,ne gibi aktivitelerde bulunulacağına dair kararların verildiği ve kent kişiliğini oluşturan kamusal mekanlar meydanlardır...Tamda sehrin en yogun oldugu bölge olması ve platformun da başladığı bölge olması itibariyle bir nevi toplanma ve karar mekanizması olarak değerlendirmek istiyorum ki şüphesiz bu kalabalığın böyle bi boşluğa ihtiyacı var... Ve mavi beyaz cubuklar konusu Aslında onlar içi tam doldurulmamış daha doğrusu cözülmemiş ısık kuleleri...Bundaki cıkış nedenim ise,İzmit'i bildiğine göre duymuş olabilirsin... Halkevi yapılırken orda bulunan Fevziye Camii'ne belki bir gönderme belki bir alternatif(bu konu cok hassas aslında isimde koyamıyorum olarak düşünülerek Halkevinin de tasarlanırken bu amac güdülerek yüksek bir kulesi olması(minare ye gönderme)...Aslında haddime düşmesede benimkide bi gönderme ama birleştirici özellik tasıyo cünkü tüm kente hitap ediyo...bu mantık altında düşünerek de projeme somut karsılıklar vermesi amacıyla hem Işık kulesi hemde platformun altında kalan kısmında(6m) gündelik hayata ait programlar barındıran(gazete büfesi;eczane,kitap dükkanı vs...) modüllenme düşünüyorum, aynı zamanda bu kuleler tasıyıcı görevi görecek ve yine aynı zamanda,2 tanesi merdiven,bir tanesi asansör barındırarak üst kotla ilişkiyi sağlayacak...Sabancı Kültür merkezi o bölgeye uzak kalıyor. (1.5-2 km) bu şekilde projem ilerliyo teslime kadar daha iyi şeyler cıkacak umarım sizinde değerli eleştirilerinizle...Bu arada modelleme konusunda cok yeterli olamadıgım için burda cok iyi sunamıyorum projemi,mimari dilim biraz zayıf kusura bakmayın... ![]() |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Arkitera Üyesi
|
"arcem<007". ben de 3. sınıftayım. ve senin bu fazla mütevazi tavrın beni kötü hissettiriyor.
![]() o ışık kuleleri için söylediğin hikayeyi bilmiyordum. ama halk evindeki kulayi hep merak etmişimdir. sağ ol bu yüzden. projede tariflenmeyi bekleyen çok fazla alan var gibi gözüküyor burdan. o ışık kulelerinin indiği yer , ve diğer uçtaki bitiş noktası... fonksiyonların nasıl yerleşeceği. nasıl oluşacağı. ve daha önemlisi yaşam adına bir kurgu. yani insanlar bu platformda nasıl yaşıyacak. ikiye bölünme insanları nasıl etkileyecek...? tabi bu sorular sadece burada görülen imajlardan ortaya çıkan sorular. tahmin ediyorum ki sen bu soruların hepsinin cevabını kendi içinde vermişsindir . ve bunları bilgisayara aktarırken biraz sorun yaşıyorsun herhalde. archicad programını kullanıyorsun herhalde. ama sana kardeş tavsiyesi modeli rendera çevirirken en azından artlantisi falan kullan. daha net ve daha ifadeli görseller elde edebilirsin.
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aslında bu ortamda yeni olduğum için ve izlenimlerim dogrultusundada su an itibariyle ortalama donanım seviyesinin altında oldugumu düşündüğüm için böyle konustum bence mütevazilik değil...(yani bir 3.sınıf mimarlık öğrencisi içinde yeterli değilim öyle söyliyim
![]() Tariflenmeyi bekliyen alanlar konusunda haklısın cünkü bu image ler genelde yüzeyler tanımlıyor....bahsettiğim gibi bunlar vize jürisi için hazırlanmıstı su durumda bir cok alan işlevli durumda bunlar plan ve kesitlerimde daha iyi anlasılır bunlarıda paylasmaya calısırım... Yalnız su noktada anlasılamadım sanırım,platfrom bir bütün yani iki ayrı gecit değil daha öncede bahsettiğim gibi refüjlerde kullanıma dahil ve platformun bir parcası...Aynı zamanda program olarakta yogunlastırılacaklar... Archicad kullanımında da iyi değilim arkadasımdan yardım alıyorum,aslında autocad kullanıyorum oda malum 3 boyut için cok fazla hammal bu nedenle görselleştirmede sorunlar yasıyorum,teslime kadar bu sorunları asarsam cok iyi olur tabi..Fikir ve önerilerin için tesekkürler crazy_art(bu arada hangi okulda okuyosun????) |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili "arcem<007".
ben de aslında o yüzeylerin bir yerlerde dolduğunu tahmin edebiliyorum. tabi onların çözümleri-formları hepsi konsepte bağlı şeyler olarak devam ederler ![]() çizim için sıkıntılarını anlayabiliyorum. autocad kullanırken model için archicadi tercih etmişsin. bana sorarsan birtek program kullan ve onunla herşeyi yapmaya çalış. (render için de farklı bir program kullanmak gerekiyor tabii.) gözlemlediğim biz mimarlık öğrencileri blgisayarda ve özellikle 3 boyutlu sunumlara geçince biraz fazla kendimizi kaptırıp daha önemli şeyler yerine bilgisayara vakit ayırıyoruz. örneğin ben bir senedir doğru dürüst maket yapmadan proje geçiyorum. ama maketin modelden daha kıymetli olduğu zamanlar da oluyor. (bu arada Uludağ'da okuyorum )
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
|
ewet haklısın aslında biz tasarımı ilk aşamada yapıyor(yada yaptıgımızı sanıyoruz) sonra bilgisayarda modelleyelim hadi diyoruz,tabiki proje son ana kadar gelişir gelişmesi lazım ve dediğin gibi bilgisayarda cok zaman harcıyoruz...maket konusunda da haklısın ki grup hocam maket konusunda cok hassas makete cok önem veriyor...bende ilk baslarda arazi eğimide işin içinde oldugu için platform tek parça oldugu için cok zorlanmıstım ama yavaş yavaş oturuyor...sizin proje konunuz da bu dönem???büyük ölçekmi çalısıyorsunuz???
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Arkitera Üyesi
|
biz bu dönem fethiye-kayaköy'de çalışıyoruz. proje arazisini ve konumuzu kendimiz seçiyoruz. bu yüzden pek fazla büyük bir arazi sayılmaz. ve aslında tam da netleşmedi nasıl olacağı(hala
)
|
|
|
#41 | |
|
Arkitera Üyesi
|
:)
Alıntı:
Özgür hoca. Bildim mi?
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
|
geç cevap için kusura bakmayın. "emreapak" tahmininiz doğru. Özgür ve Levent hoca birlikte veriyorlar deersi.
![]() bir uludağlı için tahmin etmek pek de zor olmaz herhalde ![]()
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben şu anda 6. projeyi aldığım için çok da büyük arazilerde çalıştım diyemem.
ama son projemizi yaz okulunda almıştık ve gerçekten büyük bir arazi idi. resimde kırmızı ile işaretlediğim alan. projenin yaz okulunda olması da gerçekten çok düşündürücü ![]() proje mustafakemalpaşa ilçesinde idi. ilk haftalarda proje alanı ve ilçe ile ilgili bilgilerimizi hocalarla paylaşıyorduk. şehrin meydanı niteliğinde olan heykelden başlayan arazi kullanılamayan bir noktada. ve bu yüzden kentsel ölçekte bir inceleme gerekiyordu. ben anlatırken "ilçeye giriş buradan oluyor."falan-filan derken hocanın yorumu ilginçti:"ilçeye izmir tarafından da giriş var. il haritasını fazla iyi incelememişsin." ![]()
|
|
|
#44 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selamlar...Bende Yeditepe Üniversitesinde 3. projeye başladım..Yanlız ben,üst dönemlerdeki arkadaşlarıma ve burda karşılaştığım insanlara bakarak şunun farkına vardım: kendimde ve benim dönemimdeki arkadaşlarımda ciddiye alınması gerekecek kadar büyük eksiklikler var..Ben kendimi bir mimardan çok bir müteahhit gibi hissetmeye başladım..Sanatsal hiçbirşey yapamadığımı düşünüyorum,,bir projeye başlarken eskizlerim çok yetersiz, kemik dokusunu düşünerek birşeyler tasarlayamıyorum
...Ve bunları görünce hayranlık duyuyorum.Kendimde bir eksiklik aramayı denedim ama benim bütün sınıf arkadaşlarım böyle (hatta dönemimde en yüksek not ortalaması bana ait)..Ben bu sorunumu nasıl giderebilirim ve bir projeye yaklaşırken neler yapabilirim...Bu yönümü geliştirmem gerekiyor, gerçek bir mimar olmaya adım atmak için... |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Simurgh". insanın kendi hatasını görebilmesi kadar güzel birşey var mıdır?
eğer sen yeterince araştırma yaparsan eksik olduğunu söylediğin şeyleri yapmaya başlayacaksındır. bu yazıyı bir konu başlığı olarak açmak çok daha faydalı olur. o zaman çok daha farklı yorumlar alırsın. şu safhada sana en büyük tavsiyem okulla birlikte gitme. yani diğer arkadaşlarına bakarsan zarar görebilirsin. hocalarının verdiği kriterleri çok iyi değerlendir. ama hocalarının her dediğinin doğru olduğunu düşünme. herkesin tasarımları farklıdır sonuçta.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|