![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanat&Teknik
Okulda da sürekli tartışıyoruz sanat nedir diye.Mimarlıkta sanat mı önde olmalı teknik mi?yoksa duruma göre değişir mi?Biliyorum cevabı bulunamayacak bir soru ama yine de soruyorum: sanat nedir?
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Tanımın bir önemi var mı?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence çok önemi var bu konuda.Tanımını bilmeden ne kadar konuşabilirsin bi konu hakkında?Zaten sanat hakkındaki tartışmaların sebebi tanımdan dolayıdır.Sen kalkıp tanımın ne önemi var diyorsun.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Şimdi tanımı yaptık diyelim, bu sanatın gidişatını etkileyecek mi? İnsanlar sanatı tanımdan değil beş duyusundan kavrarlar, anlarlar. Resim sanatının tanımı yapılsa ne olur yapılmasa ne olur. Ancak sanat okuyan öörencilere sınav sorusu olur beş puanlık.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın gün madem senin için bu tanımın bir önemi yok, cevap yazmazsın konuya.Her şeye bir cevap vermek zorunda değilsin yani.Gördüğüm kadarıyla her konuya cevap yazıyorsun.senin için açılmadı bu konu.Sadece görüşün varsa bildir,yoksa sus.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Emredersin de saygısızlık yapmamış birine yazıdığın cevabın uslubu biraz garip değil mi? Ayrıca, görüşümü yazmıştım.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sen görüş yazmadın.Bi daha oku yazdıklarını ona göre...Sen bu konuyu tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorsun,yazdıklarında bu anlaşılıyor.Bence saygısızlıktır bu.Daha fazla tartışmak istemiyorum.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yeniden
Arkadaşımız gün sayesinde konu geri planda kaldı.Bi daha başlatmak istedim.
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Emir kipi kullanmazsanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Lütfen üslup olarak daha ılımlı ve saygılı olunsun, biraz tahammül gösterilebilinirse belki sözcüklerin altında kötü niyet olmadığı da anlaşılacaktır. Özellikle 'sanat' gibi göreceli ve sınırları uç kutuplarda gezebilen bir konuda, henüz başlamadan bitmesin herşey. Böyle sınırları tanımsız bir konuda, çok doğrudan yöneltilmiş, karşıt sorular da ortaya atılabilir... Sanatla ilgili kişiler geniş bir kabullenme becerisi de benimserler diye tahmin ediyorum... Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tekrar
Bence tartışılması gfereken bi konu bu.
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Sanat nedir?Sanat,insanın en özgür olduğu hayallerinin canlandığı,yaşam bulduğu bir kavram değil midir sizce.Bir mimar bir yapıyı tasarlarken önce bu yapıdaki elektrik tesisatını,su tesisatını mı düşünür yoksa duygularını ve hayallerini en iyi nasıl ifade edebilir bunu mu düşünür?Bence önce insanın hissettikleridir,duyduğu heyecandır.Teknik sanatın sonuçlarına mahkumdur.Teknik sanatın kölesidir.Eğer sanat bu bina araziye göre 30 derece eğik duracak diyorsa teknik bu yönde işlevini ortaya koyar veya koymalıdır.Sayın yuyar önemli bir noktaya değinmişsiniz.Teşekkür ederim
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|