![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Karşı Deneyim - Aykırı Eğitim
Genç zihinlerin, 15 haftalık yarıyılda 2 - 3 proje vererek, verimini tökezletmek yerine, her hafta yeni bir deney konusu ve yalnızca 3 haftalık bir proje ile, gerçek kapasitelerini görerek motive olmalarını hedefleyen İTÜ Mimarlık Fakültesi Ferhan Yürekli - İrem M. Falay Stüdyosu 2005 - 2006 ders yılında beraber çalıştıkları öğrencilerin çalışmalarını 26 Aralık 2006 - 27 Ocak 2007 tarihleri arasında Karşı Sanat Çalışmaları’nda sergiliyorlar.
http://www.arkitera.com/news.php?act...sItem&ID=13097 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yanılıyorsam beni düzeltin fakat bildiğim kadarıyla Türkiye'de bir mimarlık okulu bünyesinde çalışan bir stüdyonun öğrenci sergileri için kamuya açık bir sergi salonunu kullanması ve okul çalışmalarını daha geniş bir kesimin tartışmasına açması ilk defa oluyor... Bence hem getirdikleri öneri bağlamında "aykırı eğitim" yönüyle, hem de tartışmayı daha geniş bir kitleye ulaştırma çabalarıyla çok önemli. Emeği geçen herkesin eline sağlık.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
mutlu oldum.. kutlarım..
bize düşüncelerini dayatan, eline kalemi alıp "ya bak işte bunu yap" diyen, biz cümle kurarken kendini bizim cümlemiz yerine kafasındaki şeylere veren, heyecanımızı kıran, eğilmek istediğimiz yönü kendimizin seçmesine izin vermeyen, mimarlığımızı evriltme ihtimalimizi % 0' lara indiren, bizim masasına gittiğimiz ama kendisi bizim masamıza gelmeyen, bizim de -genç olsak da- kendileriyle aynı sokakta yürürken edindiğimiz deneyimlerin kendilerininkinden daha çok, daha nitelikli olabileceğini düşünemeyen, sadece 23 yaşımızda değil 63 yaşımızda da -yani 2040larda da- bir mimar olacağımızı farkedemeyen bir çok USTAya rağmen; böyle ORTAKLARımızın varlığını sürdürmesi ve varlığını hissettirmesi çok güzel.. mutlu oldum.. kutlarım, başta ortaklarımızı ve arkadaşlarımı..
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
mimarlık eğitim anlayışsızlığı
mimarlık eğitiminde dönem boyunca geliştirilmeye çalışılan bir proje ve onun hocaların keyfiyetince yorumlanması. eğitimin kanayan yarası bunlar bence. yani mimarlık dönem başı verilen konunun araştırılarak o konu hakkında fikirler sunup o fikirleri hocaların düşüncelerine göre şekillendirmek mi? bence hayır. tamam proje eleştirilmelidir ama eleştirilen yönler illaki değişmeli diye bir kaide de yoktur. aksi takdirde yeniliklere kapalı bir mimarlık olur. günümüzde ülkemizde olduğu gibi. gelişim değişim olmadan olmaz. değişmek içinde adım atmak gerek. ama o adımın nası olması konusunda öncülere ihtiyacımız var ki bu gelişim sağlansın. gerekirse radikal bir baş kaldırı ile mimarlığın hak ettiği ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde oturtulduğu tahtına bizde de ulaşması dileğiyle..
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|