![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Bir Gün Herkesin Birer Kişisel Tasarımcısı da Olacak mı?
Mesleğe saygı.. mesleğe saygı... diye düşünürken bir şeyi farkettim. Herkesin bir avukatı bir doktoru var. Hatta bir tesisatçısı, bir berberi.... Saçınızı o berberden başkasına kestiremiyorsunuz. Ama kimsenin bir tasarımcısı yok! Çok ütopik düşünüyorum belki ama..
Bir gün herkesin kendisine özel bir tasarımcısı\mimarı olabilecek mi acaba? Olursa neler değişecek, bir apartman nasıl tasarımlanabilecek?? En son pnrkrmn tarafından düzenlendi : 03-12-2006 20:43. Nedeni: imla hataları düzeltildi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
?
İŞte Bende Bunu Ümİtle Beklİyorum... Belkİ Yillarr Sonra Olur... :a
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Türkçeye saygı...
"bi" eşit değildir "bir" Lütfen dikkat
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bauhaus
Bu konuda yorum getirmek için gene geçmişe göz atmak gerekecek. Bauhaus'un gerçekleştirdiği tasarım devrimini incelemek gerekir. Bauhaus tasarlanmış nesnelerin , seri üretimle halkla buluşmasını amaçlamış ve bunda devrim niteliğinde başarı sağmıştır.
Bugün sizin bahsettiğiniz anlamda herkesin bir tasarımcısı olması biraz uzak görünse de, kaliteli tasarımın herkesin ulaşabileceği bir insanlık hakkına dönüşebilmesi , benim gibi yeni yetişmekte olan bir mimar adayı için ilke niteliğindedir. Ve şu an kullandığınız mause, bindiğiniz otomobil , oturduğunuz sandalyenin bir tasarımcısı var. Ve aslında hepimizin yüzlerce tasarımcısı var artık...
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|