![]() |
|
|||||||
| Mimarlık ve Eğitim Kurultayı Mimarlık Eğitim Kurultayı ile ilgili bütün gelişmeler bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Basin Toplantisi
16 Ocak 2004
BASIN TOPLANTISI Daha güzel bir toplumsal yaşam ve dünya için; “MİMARLIK ve EĞİTİMİ’NDE TOPLUMSAL UZLAŞI SÜRECİNE” ÇAĞRI 10-11-12 Aralık 2003 günleri, İstanbul’da gerçekleştirilen Mimarlık ve Eğitim Kurultayı-II’nin katılımcıları, Danışma ve Düzenleme Kurulu Üyeleri; Mimarlık ve Eğitim Kurultayı-II Çalıştayları Ortak Raporu ve Bildirisi’nin, Toplumsal bilince ve toplum yararına eyleme dönüşmesini amaçlayan ulusal uzlaşı söyleminin altyapısını oluşturmak için yurt ve dünya kamuoyuna duyurulmasına; Başta Başbakanlık, Y.Ö.K. ve ilgili bakanlıklar, üniversiteler, ulusal ölçekteki tüm kişi, kuruluş ve kurumlar ile Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA), Avrupa Mimarlar Konseyi (ACE)’nin ilgili kişi ve organlarına iletilmesine; Bildiri hedefleri doğrultusunda çaba sarfedilmesine onay ve karar vermişlerdir. Yeni bir tarihin başlangıcına, tanık olmanızı diliyoruz. Prof. Hakkı Önel Mimarlık ve Eğitim Kurultayı Başkanı Yücel Gürsel TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Basın Toplantısının; Tarihi: 20 Ocak 2004, Salı, Saat: 11.00 Yeri: Yıldız Sarayı, Dış Karakol Binası Toplantı Salonu, Barbaros Bulvarı – Beşiktaş / İstanbul BASIN TOPLANTISI İÇERİĞİ Mimarlık ve Eğitim Kurultay II, birinci Kurultay’ın açılımları ve birikimleri üzerine, yaratıcı katılım biçimleri uygulanarak, belirlenmiş sorun alanları ve konu başlıklarına göre atölye çalışmaları, seminer, panel, forum toplantıları ile bir süreç olarak programlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Bununla bağlantılı olarak da Türkiye çapında etkin bir katılım örgütlenmesine gidilmiş ve bütün çalışmalar ve ara ürünleri, yazılı ve elektronik ortamda ilgililer ve ilgilenenlerle paylaşılmıştır. Bu çerçevede; - GATS ve AB Sürecinde Meslek Pratiği, - Mimarlık Lisans ve Lisansüstü Eğitimi, - Eğitimde Kalitenin Yükseltilmesi ve Eşkredilenme (Akreditasyon), - Meslek Pratiği (Stajlar) ve Meslek Deneyiminin Kazandırılması, - Sürekli Mesleki Gelişim’ gibi sorun alanlarında yürütülen Kurultay-II’nin sonuç bildirisi, basın toplantısında sunulacaktır.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
MSR Grup Bültenleri Sergisi
Mimari Stajda Rotasyon Programı ile ilgili;
MSR Okul Koordinasyonu (İlk bülteni) ve MSR Grup Bültenleri'nin yer aldığı sergi Tarihi: 20 Ocak 2004, Salı, Saat: 11.00 Yeri: Yıldız Sarayı, Dış Karakol Binası Toplantı Salonu, Barbaros Bulvarı – Beşiktaş / İstanbul Devam ediyor...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|