![]() |
|
|||||||
| Mimarlık ve Eğitim Kurultayı Mimarlık Eğitim Kurultayı ile ilgili bütün gelişmeler bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Geriye doğru sayım başladı...
Mimarlık ve Eğitim Kurultayı-II'nin 10-11-12 Aralık 2003 tarihlerinde Mimar Sinan Üniversitesi'nin Oditoryumu'nda yapılması için sürdürülen hazırlıklar son hızla devam ediyor.
Bayram tatili sonrasında ise kalan 10 günden geriye doğru sayım başlıyacak. Bu alanda ilk kez birbirinden bu kadar farklı kesimlerden katılımcılar, bu kadar yoğun hazırlık döneminde bir arada çalıştılar. 3-4-5 Aralık 2001 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yapılan ilk kurultay, yoğun bildiri sunuşları ve çok az tartışma bölümleri nedeniyle "sempozyum" tarzında gerçekleştirilmiş olmasına karşın "Mimarlık" ve "Mimarlık Eğitimi" konularında farklı kesimlerin birarada "eşzamanlı bir sondaj çalışması" nedeniyle "olumlu bir çok etki" bıraktı. İlk kurultayın sonuç olarak "eşzamanlı bir sondaj çalışması" ile ulaşılan "verilerinin" yarattığı "olumlu etkilerin" herhangibir şekilde "hafıza kaybına uğramaması için" yeni katılımlara da yer verilmesiyle birlikte; ara vermeksizin ikinci kurultaya doğru çalışmalarına "yeniden" başlandı. İlk kurultayın tartışma ve önerilerle üzerinde yoğunlaşılan konular, 5 ayrı atölye olarak kesinleştirilip çalışmalara başlandı. İkinci kurultaya doğru, atölyelerde ve danışma kurullarında geliştirilen öneriler doğrultusunda ayrıca 3 farklı konuda panel forum gerçekleştirildi. Her bir panel forum atölye çalışmalarına katılımı artırdı. En son olarak da işleyen kurultay çalışma takvimine göre atölyelerin "uzlaşı raporları" herkesin görüşüne sunulmak üzere peşpeşe yayınlandı. Ve artık forum alanlarında gelecek eleştiri ve önerilerle birlikte geriye doğru sayıma geçildi. Gerek basılı yayın ve diğer elektronik bilgilendirme alanlarının tümünden kamuoyuna sunulan tüm bilgiler, gerekse de Mimarlık ve Eğitim Kurultayı-II'nin forumlarındaki tartışmalardan ortaya çıkacak bilgiler; "Mimarlık" ve "Mimarlık Eğitimi" alanlarında önemli yapısal dönüşüm ve yeniden yapılanmalara yol açacağının işaretlerini getirdikleri "yeni kurumsal yapılanma önerileriyle" vermektedirler. Kurultay atölyeleri forumlarındaki tartışmalara katılmasanızda gelecekte karşınıza çıkacak durumlardan ( kaderinizden habersiz kalmayın derim.On, Dokuz, Sekiz, Yedi, Altı, Bes....
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Hamdık, piştik, yandık..." demiş
Yunus Emre.
... İşte şimdi hangi gruba dahil olursak olalım, "hal-i pür melalimiz"e uygun bulduğumuz sözü ortaya koyalım ki; Yanan yanmayandan; pişen pişmeyenden; ham olan da yanmadan pişmenin tadına varsın... Bir de:... "Sen yanmasan, ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..." Bu da Nazım Hikmet'ten ![]() Bu sonuncunun bir de tam ters anlamlısı vardır: "Ne şiş yansın, ne kebap..."
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|