![]() |
|
|||||||
| Mimarlık ve Eğitim Kurultayı Mimarlık Eğitim Kurultayı ile ilgili bütün gelişmeler bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kim, neyi, nasıl temsil edecek?
6 Kasım 2003, YTÜ
Mimarlık Öğrencileri Kurultayı-I için "HAZIRLIK GİRİŞİMİ FORUMLARI..." Şimdiden bir takım ipuçlarını tartışmaya açıp hiç olmazsa okullar açıldığında gündem olarak net bir tablo ile işe başlamanın çok büyük yararı var... Çünkü, sona bırakılan işin kimseye pek bir hayrı olmuyor... 10-11-12 Aralık 2003 MSU'de yapılacak olan "Mimarlık ve Eğitim Kurultayı - II"nin hazırlık panel-forumlardan biri olan; 6 Kasım 2003 YTÜ'de yapılacak olan "Mimarlık Öğrencileri Kurultayı - I" tüm okullardaki öğrencilerin dengeli bir temsiliyetini gerektiriyor. İstanbul'da bulunan üniversitelerin "mimarlık bölümleri" toplam sayısı 9. Ülkemizdeki ( Kıbrıstakiler de dahil olmak üzere) YÖK'e bağlı üniversitelerdeki mimarlık bölümleri toplam sayısı 40'a yakın... Okullarda, Mimarlık Öğrencileri Kurultayı - I HAZIRLIK GİRİŞİMİ FORUMLARI düzenlenerek en iyi temsiliyeti aranızda hem kişi olarak hem de bildiri/program vb. belirlemeniz gerekiyor. Ortada Mimarlık ve Eğitim Kurultayı - II'nin program ana başlıkları var ama yine de sizlerin, bugüne kadar dikkatlerden kaçmış olduğunu düşündüğünüz; hem 6 Kasım 2003, YTÜ'deki Mimarlık Öğrencileri Kurultayı-I'de tartışarak hazırlayacağınız ortak sonuç bildirisine girmesini, hem de 10-11-12 Aralık 2003, MSÜ'deki Mimarlık ve Eğitim Kurultayı-II'nin tartışmalarına taşıyacağınız "konular" olabilir... Bunları belirlemek için HAZIRLIK GİRİŞİMİ toplantılarını okullarınızda yapmanız gerekiyor. Böylece açık tartışmalar sürecinde aranızdan kimlerin sizleri nasıl temsil edebileceğini belirleyebilirsiniz... Bu sayfalara girdiginizde yanıp sönen "Mimarlık ve Eğitim Kurultayı-II" başlığının altında; sürecin gelişimi dahil tüm ulusal ve uluslararsı belgeler herkesin incelemesine açık: www.mimarlarodasi.org.tr veya www.mimarist.org.tr
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|