|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Zaha Hadid Yapıları Haritası
Dün akşamki Arkimeet konferansını dinlerken aklıma yine harita eklentisi ile yapılabilecek basit bir proje geldi.
Elbette başka mimarlar için de yapılabilir, örneğin benzer bir konuyu hemen Le Corbusier için de açmayı çok isterim. Zaha Hadid'in yapılarını bilenlerden yerlerini Arkitera Forum'un harita eklentisi aracılığı ile burada işaretlemelerini, biliyorlarsa yapının gezilip gezilemeyeceğini ve daha önemlisi ulaşım için bilgiler aktarmalarını bekliyorum. Ulaşım için elbette kes-yapıştır ile bilgi de aktarılabilir ama daha kıymetli olanı gerçekten ipucu özelliği taşıyabilecek olan bilgiler... Evet, ben gezdiğim bir binasından başlayacağım sonraki mesajımda. Unutmadan bir eklenti: Çevrilmesi mümkün olmayan isimler de olacağını göz önüne alarak şimdilik tüm yapı isimlerini orjinal olarak bırakacağım. İleride bu bilgi derlendiğinde o zaman gerekirse çevirileri de yapılır.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Vitra Fire Station
Almanya'nın Weil am Rhein kasabasının hemen kuzeybatısında yer alan Vitra Mobilya üretim tesislerinin içinde yer alıyor. Weil am Rhein bir Alman kasabası ancak buraya en yakın büyük sayılabilecek kent İsviçre'nin Basel kenti. İsviçre'de AB Ortak Vizesi geçerli değil. Ayrıca İsviçre vizesi alınması gerekli. Ancak eğer yeterince cesursanız sadece İsviçre vizesi ile buraya gidip gelebilirsiniz:
Şöyle ki bu kasabaya ulaşım zaten Basel'den belediye otobüsü ile yapılıyor. Sınırda belediye otobüsü duruyor, bir polis kapıdan kafasını uzatıp bakıyor. Eğer ilk bakışta sorun yoksa da iniyor ve otobüs yoluna devam ediyor. Hala böyle midir bilemiyorum ama denenebilir. Daha garantili yöntem isteyenler ise (herhalde bende garantili olanı seçerdim) ya her iki vizeye de sahip olacaklar ya da Almanya'dan ulaşmanın yöntemlerini araştıracaklar. (O da çok zor değil sanıyorum.) Evet işte Vitra İtfaiye İstasyonu şurada:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
IBA - Hochhaus (Wohnhof)
Potzdamer Platz'a çok yakın, zaten aşağıdaki harita ile kolayca bulunabilir.
Hadid'in ilk yapılarından.
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|