![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
|
Meilland
Sevgili Meilland
Ülkemizin mimarlık, şehircilik ve çevre alanındaki sorunları çok büyüktür. Bunlara karşı benim teklif ettiğim projeler de radikal çözümler niteliğindedir. Bunların gerçekleşebilmesi için ülke genelinde siyasi ve ekonomik istikrar, çok kapsamlı bir imar reformu ve güçlü bir siyasi irade gerekmektedir. Ben bu ortamı henüz yakalayamadım. Uzun yıllar yurtdışında çalıştığım için Türkiye’de yapıtlarım yeni yeni ortaya çıkmaktadır. Bunları sitedeki proje listesinden görebilirsiniz. Siyasi kimliğimle mimari kimliğim arasında bocalıyorum. Bununla beraber yapı, şehir ve ülke ölçeğinde üretmeye devam edeceğim. Gözlerinden öper başarılar dilerim... |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili Ahmet Şahin,
Uluslararası Mimarlık Akademisinin bir üyesi olarak çeşitli ülkelerde konferanslar veriyorum. Türk üniversiteleri de zaman zaman beni davet ediyorlar. Oralara da imkanlar çerçevesinde gitmeye gayret ediyorum. Siyasi çalışmalarım ile mesleki çalışmalarım bazı durumlarda birbirini desteklerken, bazı durumlarda da birbirini köstekliyorlar. Örneğin MHP sempatizanlarının bir kısmı bana proje yaptırmak isterken MHP karşıtları sanatımı çok beğenmekle birlikte benimle çalışmak istemeyebiliyor. Bir de genellikle proje yaptırmak isteyenler beyninin bir kısmı siyasetle uğraşan bir müellifle çalışmak istemeyebiliyor. Milliyetçi Hareket Partisi'ni temsilen siyasete 1994 yılında girdim. Motivasyonum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak okul dahil 36 yıllık ülke içi ve dışı deneyimimi İstanbulluların hizmetine sunmaktı. Bu henüz mümkün olmadı. Önümüzdeki günler benim için nasıl bir kader çiziyor, onu hep beraber göreceğiz. Gözlerinden öper başarılar dilerim... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
|
Çağdaş Mimarlığımız ve söylemler
Merhaba
Master örencisiyim Platforma katılımınız ve bilmediğimiz pek çok konuda bizi aydınlatmakta olduğunuz için öncelik bir borç olan teşekkürümü kabul ediniz.. Sorum , mimarimizn içinde bulunduğu durum üzerine 31 ekim 1 kasım tarihlerinde yapılmış olan Mimarlık ve Felsefe konulu seminerin ikincisine katılma imkanı buldum ve malesef tam bir hayal kırıklığına uğradım. Hala var olan söylemlere bağımlı ve kendi söylemimizi geliştirmezmişiz gibi bir güvensizlik ortamı vardı . Fakat buna karşı filozoflarımızdan ve mimarlarımızdan böylebir söylem geliştirilmesi gerekliliği ifade edilirken , baş köşeleri tutmuş olan sayın oturum başkanları malesef bu konu hiç ele alınmamış ve hatta küçümsenmesi gerekliymiş gibi , söylenenleri kale almadı ve bir sonraki toplantı için de 'umarız bir daha ki toplantıda ne üstüne konuşacağımızı belirleyebiliriz' gibi muallak bir cümleyle oturum seminer bitti. Sizden , Mimarimizin ve düşünce ortamımızın , kendimize özgü bir bakış açısı geliştirme eyilimine ilişkin bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum . Acaba sizin mimari söyleminiz nedir? Ne tür bir manifesto yada paradigma üzerinden tasarımlarınızı geliştiriyorsunuz . Saygılarımla H.Tasin Selcuk |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Yönetici
|
Ahmet Vefik Alp'in Diyalog'a ayırdığı süre sona erdi.
Diyalog'a katılan herkese teşekkür ederiz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Forum Üyesi
|
Diyalog anı ...
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Forum Üyesi
|
Sn.Ahmet Vefik ALP
Sn.Alp
Size gelen mesajlardan mimar ve Mimarlar Odasının genel çizgisine baktığımda hep siyasi yelpazenin sol ucunda yer aldıklarını görüyorum. Mimarların hepsi solcu mudur? Solcu mu olmalıdır? Solcu olmayanı meslektaşlarınız ve odanız neden dışlar? Odanızın yaptıkları sosyal işler bakımından genel olarak milletin ve devletin karşısında yer almasını neye bağlıyorsunuz? Siz de sonunda onlara teslim olacak, kendi şöhretiniz için partinizi değiştirecek misiniz? Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Forum Üyesi
|
ekoloji
projeleriniz kısmında Kazakistanda ekolojik bir gökdelen projeniz olduğunu gördüm,
1. bu bina hangi özellikleri nedeni ile ekolojik olarak adlandırıldı, 2.Türkiyede bu konudaki (ekolojik bina gereksinimi ve bu konudaki bilinçsizlik) eksikliği nasıl değerlendiriyorsunuz? 3. siyasette başarılı olabilirseniz ülkemizdeki binalarda ekolojiklik konusunda belli bir miktarda da olsa zorunluluklar getirmek gibi planlarınız oldu mu, olur mu? teşekkürler |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Yönetici
|
mehtapaktan adlı kullanıcı tarafından gönderilen mesaj
Merhaba Sayın Alp ;
Sizinle daha once Kadıkoy deki ofisinizde tanışmış oldugum icin ve meslektaş oldugumdan bir fikrimi size soylemek istiyorum. Televizyonlardan tup geçit projesi ile ilgili tasarımları izledim.Su an Istanbul da hala iki seritli yollar yetisemiyor bu kalabalık sehrin trafiğine ve surekli trafik tıkanıyor bir de yeni bir tup gecit eklenirse bu sehirde hayat çekilir mi bilemiyorum. Ondan daha once yapılmasını istediğim benim kusağımın gormesi ve yaşaması gerektiğine inandığım proje Uzay Araştırma Ussü ve ciddi deneylerin testlerin yapılmasına olanak verecek bir mekan . Boyle bir mekan Turkiye de varmı bilemiyorum.Eger varsa ve ben bilmiyorsam bilgi rica edeceğim. Ama yok tahmin ediyorum . Bence acil yapılması gerekli. Ben proje aşamasında katkıda bulunamazsam bile gezip gorebilmek isterim dogrusu.Sizce haksız mıyım? Tekrar tesekkur ederek saygılarımı sunarım. Mimar Mehtap Aktan Gumusay
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|