![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Selim Velioğlu
Diyalog 2002-II'nin ilk konuğu Selim Velioğlu.
Selim Velioğlu 17 Eylül 2002 Salı günü 17:00 - 19:00 saatleri arasında Diyalog'da olacak. Soru sormak için Diyalog gününü beklemenize gerek yok. Sağ üstte yer alan "yanıtla" butonunu kullanarak ya da bu linke tıklayarak mesajınızı şimdiden gönderebilirsiniz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
yönetici
|
Türkiye'deki yarışma kültürü
Merhaba Selim Bey,
Türkiye'de düzenlenen mimari proje yarışmalarının pek çoğuna katılmış bir mimar olarak Mimari Proje Yarışmalarının Türkiye'de nitelikli binaların yapılmasını ne kadar teşvik ettiğini düşünüyorsunuz? Bir başka açıdan sorarsak: Bu yarışmalar sonucu elde edilmek istenen, fonksiyonları doğru olarak çözülmüş binalar elde etmek mi yoksa mimarlık çevrelerinde üzerinde konuşulmaya değer binaların ortaya çıkmasını mı teşvik etmek? Bu organizasyonların size göre aksayan yönleri neler? Daha iyi olması için sizce neler yapılmalı? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
binaya bağlı kalmak
Selim bey Merhaba
Sizi yakından tanıyan biri olarak (hatırlamazsınız benim büroma gelmişliğiniz konuşmuşluğumuz vardır) Deprem olduğu günün ertesi sabahı Fenerbahçe'deki Orduevi'nde yaptığınız cam binanın hasar görüp görmediğini koşturup baktığınızı biliyorum (siz demiştiniz):-))) Bir mimar binasına ne derece bağlı olmalıdır. Mesela gülünç bir şekilde şaka gibi ani bu ülkede İstanbul'un en öenmli öğelerinden biri Galata Köprüsü ve altındaki lokantları sökülüp atılırken diyelim sizin binanız gibi değerli bir binayı yerinden söküp atmaya kalkasalar (allah korusun) nasıl bir tepki geliştirmek doğru olurdu. Karşı taraf askeriye olsa bile bütünüyle çeresiz olur muyuz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
rüzgar!
Neden rüzgar santrallerini projelerinizde bu kadar sık kullanıyorsunuz? Son zamanlarda sık görmeye başladığımız bir "figür" oldu bu santraller. Özellikle genç mimarlar arasında. (Deniz Aslan'ın ekibinin tamamladığı Hasanpaşa Gazhanesi'nde de benzer kullanım vardı. Ki orası pek de öyle rüzgarlı bir yer değil bildiğim kadarı ile)
Bu pervanelerin projelerinze fonksiyonel açıdan bir katkısı var mı yoksa sadece figüratif elemanlar mı? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Selim Bey;
Birçok yarışmada genelde şartnameye uyulmadan tasarlanmış ve görsel ağırlıklı projeler 1. oluyor veya derece alıyor. Örneğin Çevre Bakanlığı 1. projesi vs. bunun son örneğini Kuğulu Park Yarışmasında fazlasıyla gördük.(özellikle 1. ve 2. olan projeler...) Sanki Mimari Proje Yarışması değil de grafik yarışması anlayışı hakim! Yarışmalarda belki de bu anlayışta olmadan derece alabilen tek mimar olarak, yarışmaların grafik ve bu bağlamda jüriyi etkileme(kandırma) showuna dönmesine ilişkin düşüncelerinizi almak istiyorum.Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
sizce...
...modernlik nedir?
geçmiş bölümlerin özeti için... (bkz: Emre Arolat) (bkz: Arkitera'nın G.A'ya hain saldırısı) (bkz: Defne Koz'un cevabı) (bkz: Doruk Pamir'in cevabı) (bkz: Doğan Tekeli) (bkz: Bülent Erkmen'in cevabı) (bkz: Şevki Pekin'in cevabı) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
KAYNAKCA
MERHABALAR;
SIZIN PROJE CALISMALARINIZA ULASABILECEGIM BIR WWW. ADRESINIZ VARMI. SU AN YURT DISINDA YASADIGIM ICIN OGRENCILIK YILLARIMDA RAHATLIKLA DUSUNCELERIMI TAMAMLAYABILDIGIM KAYNAKLARA ULASAMIYORUM. MISAL; CUBE' IN BAHSETTIGI RUZGAR SANTRALLERINI TASARIMDA a.GORSEL _ b.ANITSAL_c.ISLEVSEL AMACLI MI SECTINIZ, TAKIP ETME IMKANIM OLAMADIGI ICIN, NEDENI SU DIYEMIYORUM.CALISMALARINIZI TAKIP EDEBILMEM ICIN BIR ONERINIZ VARMI. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Ayni Okulun mezunu olarak size iki sorum var.1/ Sizce aldiginiz mimarlik egitiminin sizin sosyo-psikolojik gelisiminizdeki rolu ne olmustur. (Ozellikle bazi onemli egitmenlerin isigi altindaki.) 2/ Yukaridaki soruya bagimli olarakta aslinda mimarlik YETENEGINI nasil tanimliyorsunuz. Tesekkurler ve iyi sanslar. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba,
ben narsism hakkinda neler dusundugunuzu merak ediyorum? sizce narsist olmayan birinin iyi bir mimar olmasi mumkun mu? bu baglamda siz iyi bir mimar misiniz? *not:sizin zekaniza guvenerek soruyu mumkun oldugunca kisa tuttum. herkes anlamasa da siz ne demek istedigimi anladiniz...) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
amaç hangisi?
Sayın Selim Bey,
Yarışmalarda (özellikle Ankara Belediyesi, Çevre Bakanlığı, İstanbul Belediyesi yarışmalarında) aynı tip tasarımın varyasyonlarını kullandığınızı düşünüyorum. Bir yarışmaya katılırken amacınız yaratıcı ve özgün tasarımla teklif vermek mi yoksa risk almadan sadece derece almak veya işi alabilmek mi? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Selim Bey,
Gördüğüm kadarıyla gelen mesajlar arasında eğitimci yönünüzle ilgili herhangi bir soru gelmemiş. Benim merak ettiğim, gerçekten bir "eğitimci" misiniz, yoksa siz de maalesef kendini "eğitimci" olarak adlandıran, ancak tek amacı "piyasa"da belli bir yer edinmek uğruna isminin başına o harfleri ekleyerek öğrencilere verebilecek bir şeyi olmayanlardan mısınız? Ayrıca, YAPI dergisinin son sayısında "Kara Kutudan Kara Deliğe" isimli makalede stüdyo çalışmanızın diğer disiplinlere kapalı olduğu konusundaki görüşünüz nedir? Sizce proje çalıışması nasıl yapılmalıdır? ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Popülerlik
Sizce mimarlıkta popülerlik gerçek başarıyı yansıtıyor mu?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
soruYORUM?
1. Akıllı ve yaratıcı olamak sıze ne kazandırdı?
2. Yasadıgımız cevre ve dokuda faklılaşmak, bu farlılasmanın nasıl gelişeceğini ,sistemin bunu nasıl sidireceğini sizin acınızdan yorumlamanızı rıca edıyorum |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba;
ben son sınıf mimarlık öğrencisiyim.Size danışmak istediğim 2 konu var. 1) İleri teknolojilerin kullanıldığı ve hızla gelişen dünya mimarisinin heyecanına kapılıp ''Türkiye'de'' yol almak ne kadar mümkündür? Örneğin çelik yapıların ülkemizdeki yeri bir 10 yıl sonra nerelerde olabilir? 2) Yarışmalara katılmanın size kattığı en önemli hususlar neler oldu acaba? Şimdiden tüm ilginiz için teşekkür ederim.... Ve dilerim ki hiçbirimiz yaşamın bu savaş dolu anlarında bir nebze de olsa mesleğimize olan heyecan ve tutkularımızı yitirmeyiz... Saygılarımla.... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|