![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Boran Ekinci
Boran Ekinci 24 Kasım 2005 tarihinde Arkitera Diyalog'a konuk olacak.
Boran Ekinci'ye soru sormak için Diyalog tarihini beklemenize gerek yok sayfanın üstünde yer alan butonuna tıklamanız yeterli. Boran Ekinci ile ilgili detaylı bilgiye kendisi için hazırladığımız adresinden ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle Boran ekincinin Arkiteraya gelmesine çok sevindiğimi söylemek istiyorum.Ben 1 Aralık ta sizi tanıtacağım.Mimarlıkta okuyorum.24 Kasım da burada olacağım büyük ihtimalle.Ama olamama ihtimalime karşı bir soru
Mimariye yaklaşımınızı merak ediyordum.Onu buldum sitenizden.Şimdi sormak istediğim şu:Herkesin hassas noktaları vardır.Yani bir bina tasarlarken müşteri isteklerinde veya başka bir şekilde taviz vermediğiniz herhangi bir konu var mı?Özellikle hassaslıkla üzerinde durduğunuz,önem verdiğiniz |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Şu dönemde mimarlar için hangi iş alanı daha kazançlı?
Kazançlı olma durumu hem maddi, hem manevi, hem mesleki tatmin açısından ele alabilirsiniz.
Tasarım? Şantiye? Ticaret? Siyaset? Yazarlık? Mimarlık dışı bir alan? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
İstanbul Projeleri
Son dönemlerde İstanbul kent merkezi civarına önerilen konut projeleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Belirli gelir gruplarına yüksek duvarların ardında kalite yaşam mekanları sunulmasının kamusal yaşama ve kentsel mekanın gelişimine etkileri ne yönde olabilir?
Ayrıca güncel bir örnek olan Maslak'a inşa edilmesi planlanan Mashattan gibi tematik içerikli yatırımlar hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum. İyi Çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Türkiye'deki mimarlık ofislerinde genelde gözlemlenen, tasarımın mimarlık ofisinin sahibinin adı ile anılmasıdır. Maalesef çoğu zaman projenin ortaya çıkmasında emeği geçen ekibin adı anılmaz.
Boran Ekinci'nin bu konudaki tavrı nedir? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Merhaba Boran Bey,
Geçtiğimiz sene 1. İstanbul Mimarlık Festivali'ndeki workshopta uygulamaya ve detaya yönelik oldukça ilgi çekici bir çalışma yapmıştınız. Çok ilgi görmüş, çok da iyi sonuçlar çıkmıştı. Bu yönde çalışmalara devem etmeyi düşünüyor musunuz? Teşekkürler, Geçtiğimiz seneki workshoptan iki fotoğrafı da aşağıya ekliyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Boran Bey,
Mimarlık, profesyonel bir meslek alanı olmasının yanı sıra, kendi kendisiyle sürekli muhakeme içinde olan, diğer disiplinlerden beslenerek bilgisini çoğaltan, hem teknik hem sosyal konularda kişinin yeterli donanıma sahip olması gereken bir alan. Mimarın da, kaliteli üretiminin sürekliliği için donanımını farklı alanlarda daima yenilemesi gerekli. Sizin gibi yoğun çalışan ofislerde bu dengenin sağlanıp sağlanamadığını merak ediyorum açıkçası ben. Siz ve çalışanlarınız, disiplinlerarası bu donanımı daima taze tutabilmek için "iş-güç"ün arasında, kendinize zaman yaratabiliyor musunuz? Sizce bu denge bir mimarlık ofisi çalışanı için nasıl sağlanabilir? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Boran Bey,
Sizi Arkitera Diyalog'a katılacak kadar özgün ve farklı kılan nedir? Takip edebildiğim kadarıyla Arkitera, diyalog konuklarını seçme konusunda oldukça seçici. Teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlık gündemi...
Arkitera Diyalog'a hoşgeldiniz..
Mimarlık gündemini nereden takip ettiğinizi öğrenmek isterim... İnternet, dergi, gazete, TV, meslektaşlarınız.. vs.. Bir de Arkitera.com'u ne sıklıkla takip ettiğinizi de merak ediyorum ![]() Şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Boran Bey,
Büronuzdaki proje üretim sürecinden bahsedebilir misiniz? İşbölümü nasıl yapılıyor? Çalışanlarınızı tasarıma teşvik ediyor musunuz? Bürodaki üretim motivasyonunu nasıl canlı tutuyorsunuz? Detaylara önem verdiğinizi projelerinizden okuyabiliyoruz. Detayların uygulanması, şantiye ortamında ciddi bir savaş eylemi ve iyi ekip seçebilme becerisi gerektiriyor. Bunu başarabilmek ve iyi ekipleri seçebilmek üzere genç mimarlara tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler… |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Üyesi
|
İyi neticeye müşteri ile birlikte kavuşmayı arzu ederiz. Taviz hiç vermem ama her istediğim de olur diyemem. Bazen bende müşteri de aynı şeyi istediği halde şantiyede başka şeyler olabiliyor. Esas olan zaman ve duruma göre yapabileceğimizin en iyisini yapma gayreti.
Yapılarımız, genelde %90'ın üzerinde istediğimiz şekilde çıkabiliyor. Müşteri ile olan diyaloglarda açık ve samimi olmak bence önemli. Size insan olarak inanırsa diyalog kapısı açılmış oluyor. Genellikle iyi neticeye ulaşılıyor. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forum Üyesi
|
Her kişiye, sevdiği işi yapmasını tavsiye ederim. Bundan kazanç elde edip etmemek veya ne cins bir kazanç elde edildiği tamamen ayrı bir konu. Fakat esas teşkil etmez. Tasarımcıya tasarım yapmasını, şantiyeciye inşaat yapmasını, tüccara ticaret yapmasını, yazara da yazarlık yapmasını tavsiye ederim. Tabi başka bir iş yapmak istiyorlarsa da denesinler. Umarım onda da başarılı olurlar.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Üyesi
|
Bu içe dönük konut projeleri belki de mevcut kentsel çevrenin çok bozuk olmasından kaynaklanıyor. İçe dönmeyeyim de nereye bakayım? Baktıkça moralim bozuluyor. Moralimin bozulmayacğı bir yere bakılırsa tabi ki dışa dönebilir. Ve genelde bu tip projeler, bir kent dokusu içerisinde yer almıyor.
Çevrede hep tarifsizlik durumu olduğundan, kendi başına olma eğilimi gösteriyorlar. Bazı bölgelerde güvenlik konusu bu tip yapılaşmayı destekliyor. İdealde, bu pek parlak bir durum değil (Kapalı kapılar ardında yaşam çevreleri) Yaşam ne kadar karışsa ve birbirine etkilese yaşam zenginliğini artırıcı niteliği olur. Umarım kentsel çevrelerin gelişmesi ile farklı ve dışa dönük yaşam biçimleri planlanabilir. Belki şu anda da yapılıyordur ama miktarı az olsa gerek. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Üyesi
|
Projede emeği geçen ekibin isimlerinin anılması, ortak proje olarak lanse ediliyorsa pek de pratik ve gerçekçi değildir. Çok kişinin isimlerinin hafızada kalması zordur. Fakat projeyi üstlenecek ve yaratıcılığını katacak nitelikte çalışma yapan kişinin ismi mutlaka anılmalıdır.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Forum Üyesi
|
O çalışmadan çok büyük keyif almıştım. Benzeri çalışmaları her zaman yapmak isterim. Tabi çok sık olamaz herhalde. Sıkı bir konsantrasyon ve enerji istemekte. Fakat 50 yaşından sonra, bu tür şeyleri çok sık yapmayı planlıyorum. Tabi fırsatlar tanınırsa ve olursa.
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|