![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Murat Tabanlıoğlu
Diyalog 2002'nin ilk konuğu Murat Tabanlıoğlu
Tarih: 10 Ocak 2002 Saat : 17.00 - 19.00 Diyalog 2002 ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayın Konuğumuzun çalışmaları ve yaşamı ile ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın. 10 Ocak tarihini beklemeden Murat Tabanlıoğlu'na hemen soru sormak ya da eleştiride bulunmak için bu linki kullanabilir ya da YANITLA butonunu kullanabilirsiniz.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Murat Tabanlioglu
Merhaba,
Ben hâlâ lisede eğitim görmekteyim ve üniversite sinavina seneye girecegim. Viyana Teknik Üniversitesi'nde okumus basarili bir mimara sormak istedigim soru, Siz de lisedeyken "Avrupa mi, Amerika mi yoksa Türkiye mi?" diye mi bir kararsizliga düstünüz mü? Düstüyseniz çikisinizda size isik tutan neydi? ve, NTV'de deprem sonrasinda bir konferasta sizi görmüştüm, Türkiye'de evler gereğinden fazla geniş demiştiniz. Oturma odasının dışında bir de büyük salonlar var ve bunlar sadece misafir geldiğinde kullanılıyor, büyük bir şehirde artık bu kadar yer harcanması doğru değil şeklinde anlamistim sözlerinizi. Geleceğin şehirlerinde evler size göre nasıl olmalı? Bu konuda bir çalışma yaptığım için sizden detaylı olmasa bile genel olarak nasıl bir şehir hayal ettiğinizi öğrenmek istiyorum. vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. (ve tabi ki Arkitera'ya gençlere normalde hiç kolay ulaşamadığımız mimarlara ulasma olanağı sunduğu için...) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Web Siteniz
Murat Bey,
Belki mimarlığınızla direk ilgili değil ama sizin, Emra Arolat'ın ve Gökhan Avcıoğlu'nun siteleri tamamen İngilizce. Gerçekten çok merak ediyorum: Neden? (tabi ki tabanlioglu.com.tr sitesi )
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
yönetici
|
Murat Bey,
Arredemento Mimarlık'ın tabiri ile "Hanedan Mimarları"ndan birisiniz. Sizin de babanızın da Türk Mimarlığı'nda önemli bir yeri var. İki dönemi kıyasladığınızda ne görüyorsunuz? Babanızın döneminde eğitim, müşteri profilleri, yapı teknikleri, kanunlar, öğrenciler, akademi, eleştirel ortam, yayınlar ve bunun gibi mimarlığı etkileyen faktörler açısından bugüne göre ne gibi farklılıklar var? Neler iyileşti, neler daha kötü duruma geldi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
yönetici
|
Geleneksel hale gelmeye başlayan bir soru oluştu Arkitera Diyalog'ta: Sizin cevabınızı da merak ediyoruz. "Mimarlar Odası Başkanı siz olsaydınız ilk yapacağınız faaliyetler neler olurdu?" Mimarlar Odası hakkında ne düşünüyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Selam,
ÜRETTİĞİNİZ YAPITLARI BİR TAKIMLA YAPIYORSUNUZ, BU TAKIMIN ÜRETİMDEKİ KATKISI GEREKLİ TAKTİRİ SİZİN TARAFINIZDAN VE DİĞER İNSANLARDAN GÖRÜYOR MU SİZCE? ÜRETİMDEKİ EMEK VE YARATICILIĞIN TAKTİRİNİ MİMARİ BİR "ŞİRKET" DÜZEYİNDE NASIL ARTTIRABİLİRİZ? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
ISO 9001
Murat Bey,
Tabanlıoğlu Mimarlık olarak ISO 9001 belgesi aldınız. ISO 9001 alan başka bir mimarlık ofisi var mı bilmiyorum, ama bu sizin mimarlığa nasıl bir iş disiplini ile baktığınızı gösteriyor, diye düşünüyorum. ISO 9001'in mimarlığınıza olan katkısı nedir, öncesi ve sonrası arasında nasıl bir fark görüyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Murat Bey
Ben sizin İnşaat piyasası ve Mimarlık alanında Türkiye için gelecek 10 yıllık öngörünüzü öğrenmek istiyorum. Bir de Mimari tasarımda doğal taş ve mermere bakış açınızı öğrenmek istiyorum. İlginize teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
şirket-şahıs
Murat Bey,
ISO Belgesi almanızdan, Süha Özkan'ın yazısından anladığım kadarı ile giderek daha "corporate" bir mimarlık ofisi haline gelmeye çalışıyorsunuz. Tabanlıoğlu isminin sizden sonra da şirket tarafından (SOM, MRDV, ya da RTKL gibi) sürdürülebilmesi mümkün mü sizce? Mimarlık dünyasının daha çok starlar tarafından idare edildiği bir ortamda şirketleşmek konusunda ne düşünüyorsunuz? Bunun getireceği avantajlar ve dezavantajlar neler olabilir? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Carousel
Murat Bey,
Carousel her zaman begendiğim bir alışveriş merkezi olmuştur. Çarşının iç mekanı ve bina olarak kütlesi dışında beni etkileyen, binanın daha önce orada varolan fabrikanın alanına yerleşme şekli. Bakırköy'ün yoğun dokusu içinde (tabi bir de kalabalık insan trafiği) nefes alacak bir alan bırakarak binanın giriş cephesinde geri çekilmesi ve yol ile arasında bıraktığı açık alan gerçekten Bakırköy’ün çarşına nefes aldırdı. Merak ettiğim bu yerleşim şeklinin sizin tasarımınızdaki rolü neydi? Bakırköy’e yaptığınız katkının önemini o zaman farketmişmiydiniz? Başarılarınızın devamı dileğiyle... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Expo fuarı için Türk pavyonunu tasarlarken çıkış noktanızı oluşturan fikir ya da fikirler neydi acaba? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Türkiye
Merhaba,
Türkiye'de devleti, eğitim sistemini beklemeden mimarlar ve sanatçılar "arte+" gibi kendileri bir "enstitü ve tv kanali" kursa sizce bu 2020'li yillarda Türkiye'nin mimarlık dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olmasına sebep olmaz mı? Bugün Kablolu TV'ye böyle bir kanal eklense, gençler bence bir "Centre Pompidou" belgeselini keyifle izler, ister ilgili olsun ister olmasın. Belki bu şekilde mimarlığa istek ve heyecan duyanların sayısı diğer mesleklere oranla çok daha fazlalaşır ve jenerasyon yakalamak mı denir bilmiyorum ama böyle bir şey olur belki. Belki yeni bir akım Türkiye'den o yıllarda çıkar, Pritzker sahibi bir, iki belki üç Türk olur. Bir de işlek bir yerde göze de hitab eden gençleri çekebilecek bir kütüphane, amatör çalışmaları sergileme alanı olursa... bunlar çok "masal" şeyler mi Türkiye'de? Siz mesleğin içindesiniz ve zirvedesiniz, yukardan bakınca bunlar çok mu büyük olaylar? çok mu imkansızlar? Diğer meslekler nerede olursa olsun, bence mimarlık dünyanın en güzel ve en zor mesleğidir.(bugüne kadar ki gözlemim bu) Ve bence hiç bir meslek bu şekilde bir görselliği kullanarak insanları büyüleyemez. Benim kafamdan bir örnek olarak 2023, 100.yılın İstanbul'unu adam etmek geçer mesela böyle bir düşünceyle pek çok genç mimarlık heyecanına kapılabilir, birgün de bunun meyveleri toplanır. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ziyaretçi
|
MURAT BEY,
PROJLERINIZIN SUNUMUNU, IFADESINI,KULLANILAN MALZEMELER VE BIRAZ DA GENEL TASARIM CIZGISINI EMRE AROLAT'IN PROJELERINE COK YAKIN BULDUM. DAHA ONCE BERABER CALISMALARINIZ OLDU MU? EMRE AROLAT'IN MIMARLIGI HAKKINDA NE DUSUNUYORSUNUZ? |
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
expo fuarı...
Expo Türkiye pavyonu üzerine olacak sorularım ;
1. Expo fuarlarında ülkeyi temsil edecek pavyonun tasarımının kimin tarafından yapılacağına nasıl ve hangi kriterlerle karar veriliyor ? ( Dünyada nasıl ?, Türkiye'de nasıl ?) 2. Tasarımcı hangi kriterlerle belirleniyor ? (ya da bunun kriterleri var mı? 3. Proje, tasarımcı dışında bir değerlendirmeden geçiyor mu ? 4.Siz kendi projenizi, expo fuarını dolaştıktan sonra farklı bir gözle değerlendirdiniz mi ? ( Konuyu şöyle ele alsaydık... şu özellikler ya da aktarımlar zayıf kalmış,... ya da şu düşüncelerimiz tam yerini bulmuş gibi...) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
yönetici
|
Genelde büyük yarışmalar ile hazırlanan projeler Türkiye'de rafa kalkıyor. Kadıköy yarışması gibi.. Muhtemelen İzmir yarışmasını da aynı tozlu raflar bekliyor çünkü Belediye Başkanı daha yarışma devam ederken İzmir'de pek çok köklü değişikliği başlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Binası yarışmasını siz kazandınız. Şu anda ise Fatih'teki eski Belediye Binası büyük bir tadilattan geçiyor. Yarışması açılan yeni binanın yapılma ihtimali sizce nedir? İkinci sorum: Türkiye'deki yarışma mekanizması neden bir türlü düzelmedi sizce? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|