![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#61 |
|
Forum Üyesi
|
gecekondu
Bir tarafta amerikan villalari diger yanda gecekondu; bunlarin da A.Vefik Alp tarafindan tekellestirlmesini nasil buluyorsunuz. Önceleri hicdegilse özgün idi bunlar. Sizce gecekondu sahiplerine mimari kültürü verilse daha iyi olmazmi?
Finlandiya´da ilkokullarda okutulan Mesken dersleri benzeri uygulama bizde de olmali mi? |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Diyalog Konugu
|
Re: CERCIS
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Diyalog Konuğu
|
DUDU
Böyle projeleri başından reddediyoruz.
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Diyalog Konuğu
|
SUHA OZKAN
O da kötü (Sedat Hakkı'nın ki). Belki yerin altında, yeşillikle kaplı, üstü park olan bir proje yapardım. Böyle bir projede bence KAKS ve TAKS gibi kavramlar önemli değil. Herkesi bu konuda ikna etmeye çalışırdım.
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
yönetici
|
Ahmet Vefik Alp'in adı geçmişken...
Türkiye'nin mimari konularında Başbakanlık Danışmanı olan Ahmet Vefik Alp hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu kadar önemli bir pozisyondaki doğru isim o mu? Bu seçimin nasıl kimin tarafından yapıldığını ben bilmiyorum? Sizin bir bilginiz var mı bu konuda? |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Diyalog Konuğu
|
YELTAR
Viyana'da okurken derslerimizden biri gecekonduların rehabilitasyonu üzerineydi. Gördüğümüz iyi örnekler bu bölgelere altyapının götürülmesi, planlamada yardım gibi ilkelerdi. Oradaki zaten ev yapmayı iş edinmiş kişileri eğitmek, çekirdek konutlar ve etrafında oluşabilecek esnek planlama belki bir çözüm olabilir.
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Diyalog Konuğu
|
RENNIE
Mimariye bakış açılarımız çok farklı. Herhalde daha fazla yoruma gerek yok.
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
yönetici
|
Murat Bey,
İzlediğiniz gibi gelen soruların çoğu mimarlık mesleği, Türkiye'deki mimarlığın genel durum ile ilgili görüşlerinizi almak için sorulmuş sorulardı ve projelerinizle ilgili çok az soru geldi. Sizce bunun nedeni Türkiye'de hala binayı okuyup bunun üzerine eleştiri üretme kültürünün gelişmemiş olmasının mı etkisi var yoksa başka nedenlerden mi projelerinizle ilgili soru gelmedi? |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Diyalog Konuğu
|
RENNIE
Belki binaların yeterince bilinmemesi belki de sorgulama kültürünün eksikliği.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Diyalog Konuğu
|
Arkitera'ya ve tüm katılanlara çok teşekkürler.
Hızlı iletişim günümüzün en önemli unsuru. Genç arkadaşlarla karşılıklı iletişim kurabildik. Bence bu tarzda iletişim ağları genişletilmeli. Sınırları zorlamalıyız. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Forum Üyesi
|
İstanbul için sadece hayal ettiğiniz bir proje varmı ?
Örneğin bir meydan, bir yeraltı binası, deniz üzerinde bir şey ? |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Forum Üyesi
|
ISO ile mimarlığın alakası nedir?
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Yönetici
|
Web'de gezinirken rastladığım Metro Merter görselini ekliyorum.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|