![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Tülin Hadi ve Cem İlhan
Arkitera Diyalog 2005 ikinci dönem toplantıları 6 Ekim Perşembe günü Tülin Hadi ve Cem İlhan çifti ile başlıyor.
Tülin Hadi ve Cem İlhan'a soru sormak için Diyalog tarihini beklemenize gerek yok sayfanın üstünde yer alan butonuna tıklamanız yeterli. Tülin Hadi ve Cem İlhan ilgili detaylı bilgiye kendileri için hazırladığımız adresinden ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Design 360
Sorum Tulin Hanim'a CNN Turk'teki tasarım programı içerik açısından sizi tatmin eden bir program mı?
Yabancı formatlı bir programı Türkiye'ye uyarlayarak basarılı bir proje yaptığınızı düşünüyor musunuz? Eğer sıfırdan bir program hazırlansaydı sizce nasıl yapılandırılabilirdi? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
merhabalar
proje yarışmaları ve yarışma projeleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz..sizce mimarlık yarışılabilir kazanılabilir bir olgu mudur? katıldığınız yarışmalarda sizi katılıma iten/çeken nedir? Jüri üyesi olduğunuz yarışmalarda, sorun için üretilen çözüm projeleri ile kazanmak için üretilen yarış projeleri gibi bir ayrım dikkatinizi çekiyor mu? ertuğ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
merhabalar,
Siz bir çift olarak Türkiyedeki genç mimarlığın en basarılı ortaklarından biri gibi gozukuyorsunuz.Ancak mimarlık üzerine tüm ilginizi özellikle yarışmalar üzerine yoğunlaştırdığınızı düşünüyorum. Neredeyse ozellikli yarışmaların tümünde adnızı hem de ilk sıralarda görüyoruz. Bu sizin tasarımlarınızın çok iyi oldugu anlamına mı geliyor yoksa bu işin formulunu cozdugunuzu yani yarışmalarda oyun böyle oynanır anlamına mı geliyor.Çünkü uzaktan baktığımızda sanki hep aynı insanlar yarışıyor ve bu grubun sanki mimarlık uzerine en buyuk misyonu yarışmak ve kazanmak olmus gibi duruyor. Sizler bu yarışma olayını nasıl goruyorsunuz? Bir kolaya kaçma mı, yoksa bileğinizin hakkıyla kazandığınız projeler mi? Ve hiç beklemediğiniz bir projeniz derece aldı mı? Çok teşekkürler, başarılar.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
yarısma projelerınde elde etmiş oldugunuz basarılar goz doldurmakta.fakat benım merak ettıgım, nıcın hepyarısma acaba kısının mımarlıgının basarıyla bırlıkte anılmasında bu gereklı oldugu ıcın mı
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
yarışmalar hakkında
yarışmalar, gerçekte yapılamayan mimarlığın yerini mi dolduruyor? yoksa mimarlığa -gerçekte yapılamadığı için- gelişime açık alternatifler mi sunuyor?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
metropol
istanbul çok güzel bir şehir, aynı zamanda çok da çirkin.
hiç istanbuldan çok uzakta küçük bir yerde, mesleğinize devam etmeyi düşünmediniz mi? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Ben bir peyzaj mimarıyım ve size soru sormak istememim nedeni de başlık da geçtiği gibi bu iki meslek disiplinini nasıl değerlendirdiğinizi merak etmemdendir.İkisi de mimarlık ve tasarım tabanlı meslekler olduğundan çok net sınırlarla ayırmak yanlış olur diye düşünüyorum.Sizce bu iki mesleği çok net sınırlarla ayırmak gerkse bu sınırlar ne olurdu,vede ayrılamıcağı durumlar ne olurdu?bakış açınızı merak ediyorum çünkü katıldığınız ve hatta ödül aldığınız yarışmalardaki projelerde peyzajın bir yeri var mutlaka,ve bu yeri nasıl uygulamaya geçiriyorsunuz,mesela bunun için ekibinizde bir peyzaj mimarı bulunuyor mı? Hem Design 360 programınızı hem de arkitera topluluğunu ve yayınları yakından takip etmekteyim.Arkitera topluluğuna teşekkürler... İyi çalışmalar... ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlık/Tasarım
Öncelikle hoşgeldiniz...
Daha önce de mimarlığın mı tasarımın mı daha teknik olduğu üzerine bir tartışma olmuştu Arkitera Forum'da siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hangisi öğretilebilir bir disiplin sizce? Şimdiden cevabınız için teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Merhabalar,
ODTÜ Kuzey Kampüs Binası son dönemde bir yarışmada birincilik ödülü alıp sonrada uygulanan neredeyse tek proje. Yarışanın sonuçlanmasından, uygulanmasına kadar geçen süreç nasıl gelişti? Özellikle mimar-işveren ilişkisi açısından... Cevabınız için teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Öncelikle ben de hoşgeldiniz demek istiyorum ve başarılarınızdan ötürü sizi kutluyorum. Sizlere iki sorum olacaktı.
Çift olarak çalışan mimarlar ile genellikle merak edilen bir konu aralarında iş bölümünü nasıl gerçekleştiği. Tülin Hanım'ı sosyal ortamlarda daha çok görüyoruz. gerek televizyon, gerekse de davetler nedeniyle. Cem bey ise daha mimarlığa konsantre çalışıyor gibi geliyor. (Yanlışım varsa lütfen düzeltin.) Belki de tekrar olacak ama geçen seneki fetivaldeki konferansta size bir soru sorulmuştu, izleme şansı olmayanlar için bu soruyu size yeniden yöneltmek istiyorum. Projelerinizde son söz kimin oluyor? Teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
ofis düzeni
Benim sorum da, arena'nın "son söz kimin" sorusuna biraz paralel. Az çalışanlı bir ofis olduğunuz için kurumsal bir ofis ortamınız olmadığını düşünüyorum. Bu bilinçli bir tercih mi? Türkiye'de kurumsal çalışan ofis sayısı oldukça az zaten. Kurumsal bir ofis olmanın avantaj ve dezavantajları sizce nelerdir? Kurumsallaşmamanın da yine iyi ve kötü yanları hakkında ne düşündüğünüzü belirtirseniz sevinirim.
İyi diyaloglar.. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
D360, tasarımın her alanını –mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel ürün tasarımı, moda, ki yaratıcılığa son derece açık olduğu için böyle bir programda vazgeçilmez - içeriyor. Programın amacı endüstriyel üretimin işbölümü içinde tasarımcının yerini vurgulamak, tasarımcı ile işvereni buluşturmak. Bununla beraber bu alanın dışından olup televizyon izleyen insanlar olduğunu da unutmamak gerek. Hepsini bir araya getirince içeriğin tatminkar olduğunu söyleyebilirim. D360’ın ardından birkaç kanalda birden yayınlanmaya başlanan tasarım programları yapılan işin onaylandığını gösteriyor. Öte yandan sürekli yarışmalara giren mimar-sunucu olarak her zaman daha iyisinin mümkün olabileceğini, en azından kendimizle yarışmamız gerektiğini belirtmeliyim. Televizyonculuk ilginç bir iş, televizyon tehlikeli bir mecra. Bu işle sürekli uğraşanlar bunun suya yazı yazmak gibi olduğunu sık sık tekrarlıyorlar. Benim tesbitim dil, anlatım konusunun çok önemli olduğu. Programı ortaya çıkaran kalabalık ekipteki herkesin aynı dili konuşması gerekiyor. Tasarımın kendine dert etmediği konu yok gibi bir şey. Ekonomi, politika, tarih, çocuklar, kadınlar, erkekler, doğa, spor, sağlık vs. hepsinin tasarımla ilişkisi var ve tasarım bunların hepsine tercümanlık edebilir. En azından bu konulara dair ipuçlarını verir. Tasarım aracılığı ile bunu başarmış program bana göre en iyisi olacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Kolaya kaçmak konusuna gelince. bu noktada yarismanin steril bir çalisma ortami oldugu bir gerçek. Yani piyasanin kendi kurallari ve isleyisi içinden geçmeden yapilan bir uretim. Bu onu hem çekici kiliyor hem de katilanlarda bir takim zaaflar yaratabiliyor. Biraz açalim: yahu sizle mi ugrasacagim, gider yarisma yaparim gibi bir handikap yaratabiliyor. Bu durum yarismayi kolay bir ugras haline sokmaz tabii. Bahsettigimiz ikilem isin dogasinda var. Onu çekici kilan da bu. Ama dedigimiz gibi negatif yanlarini da gormek lazim. Evet, konunun kendisi de bazen kiskirtici olabiliyor. Deniz muzesi gibi. Yarismanin olumlu yanlarini da atlamayalim lutfen. Bir kere insana iyi bir meslek disiplini kazandiriyor. Farkli konulara belli bir zamanda, belli formatlar içinde cevap verebilmek, hazirlanmak ve bir butun halinde sunabilmek gibi. Daha da onemlisi, derdinizi siz projenizin yaninda olmadan da anlatabilme meselesi. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|