![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#106 |
|
Forum Üyesi
|
cok sasirdim.
oysa ki yurt disinda prestijli universitelerde ders veren o kadar cok turk ogretim gorevlisi var ki..... lutfen onlarin isimlerinide verelim. onlarin gorevleri bence daha onemli. |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Yönetici
|
Serbest mimarlık yapan ve Harvard muadili bir okulda ders veren öğretim üyelerini bildirirseniz çok sevinir, bunu haber yapmaktan memnun oluruz.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Yönetici
|
İlginç bir proje.
Merak edenler için Ordos 100'e ait bir web sitesi var: ORDOS 100 Projenin büyüklüğü ve bütçesine göre oldukça kötü bir web sitesi olduğunu eklemeden yapamayacağım. (Ana sayfadaki bölgeleme işinde Türkiye Asya'da gösterilirken tıklandığında ise Avrupa'da olduğu görülebiliyor.) Mimarlar Tasarım'ı tebrik ederiz.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Yönetici
|
Gezinirken rastladığım yeni Tümertekin projesini paylaşmak istedim:
Blox Haliç - Kağıthane Konutları
|
|
|
|
|
#111 |
|
Yönetici
|
İş olarak biraz şişirilmiş mi ne?
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Yönetici
|
Evet ilk bakışta beni de tedirgin etti. Ama baktıkça fena gelmiyor şimdi.
Plan çözümleri çok iyi. Çok basitçe ama tıkır tıkır çalışan bir şekilde, mekan israfı yapmadan çözülmüş alanlar.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Yönetici
|
Ben de planları ortalama müteahhit becerisi alanında gördüm. Özellikle çatı katı tiplerde iki odanın kullanımındaki koridorun açıklaması elde patlama olarak görünüyor. Çatının eğik düzleminde o koridor üzerinde bir yaşantı üretmeye yönelik çaba da görünmüyor. Planların farklılaşmaları da açıkçası sadece nümerik düzeyde gibi görünüyor.
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Yönetici
|
Koridorun olduğu bölümde çatıda bir yarılma var mı diye baktım ben de hemen ama yok.
Ortalama müteahhit becerisinden epeyce ileride bence. Dur şu Sahrayıcedit'teki yüksek konutun planları ile bu yapının planlarına beraber bakalım.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Yönetici
|
Radikal'de bugün (03.04.2008) yayınlanmış Han Tümertekin söyleşisi:
Radikal-çevrimiçi / Kültür/Sanat / 'Bana mimarlık yetiyor' |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Yönetici
|
Sayın Han Tümertekin, öğrencilik zamanından bir anısını bugün TRT2 kanalında anlattı.
Bu aralar, forumda öğrenci arkadaşların, "yardım" ifadesi altında kendi projeleri için forumdan beklentileri, Sayın Tümertekin'in anısını buradan paylaşmanın anlamlı olacağını düşündürdü; Henüz öğrenciliğinin ilk dönemlerinde, Nezih Eldem Hoca'dan proje dersi almaktadır. Dönem boyunca güzel bir süreç yaşamış ve Hocanın da katkıları ile güzel bir proje çıkartmıştır. Ancak, proje teslimi için çalışırken, son gece sabaha karşı içindeki bir huzursuzluk çalışmasını bırakmasına sebep olur. O hissettiği şey; Hocanın katkısı ile ortaya çıkan projenin aslında tamamıyla kendisine ait olmamasının verdiği huzursuzluktur. Gecenin o saatinde o projeyi teslim etmemek kararı alır. Ertesi gün okula gider ve Nezih Eldem Hoca ile karşılaşır. Hoca, projenin gayet güzel olduğunu neden teslim etmediğini sorar, Tümertekin düşündüklerini anlatınca, Hocanın gözleri yaşarır ve birbirlerine sarılırlar. Hoca, Tümertekin'e der ki; "sen, şimdi mimar oldun"... Umarım yanlış aktardığım birşey olmamıştır, varsa bir eksik ya da yanlış umarım düzeltilir. Tasarım yapan herkesin duymak isteyeceği bir anı olarak düşündüm.
Murat Çağıl Kamu yapıları yarışmayla projelendirilmeli. En son MrT tarafından düzenlendi : 17-05-2008 20:36. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|