![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#46 |
|
Diyalog Konugu
|
March
İyi mimarlık yapmakla ilgilenen diğer mimarlarla birlikte görüyorum kendimi. "Optimum" adını biz koymadık. Artiküle planlı bir kütleyi bütünleştirmenin optimum çözümü olarak tonoz kullandık. Cam boyutunu küçültmenin ve güneş kontrolunu arttırmanın optimum çözümü olarak da doğramada yataylığı kullandık. Merdivendeki çelik kullanımını ise korkuluk ilişkilerinin sürekliliği için katta da sürdürdük. Evet "minimum" değil "optimum" sonuçlar bunlar.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Diyalog Konugu
|
Cube
Gündelik yaşamın çok besleyici olduğunu düşünüyorum. Gözlemlemek ve sokaktaki yaşantıya katılmakla ilgiliyim.
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Diyalog Konugu
|
Orhun
Çocukluğumdan beri eğitimim gözleme ve yaptığımdan zevk almaya dayandı.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Diyalog Konugu
|
Zoomtor
Siz zaten mimarlığa bulaşmışsınız, Başka şeylere de bulaşmakta yarar var. Mimarlık mimarlıktan beslenmiyor.
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Diyalog Konugu
|
Vito
Ben değil ama büro çok yoğun bilgisayar kullanıyor. Ama henüz onunla düşünüyor değiliz. Onunla çiziyoruz -yanlızca-. Herhalde program önermek için doğru biri değilim.
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Diyalog Konugu
|
Markit
Mimarın ne yaptığı nasıl yaptığı hayatınızı ne kadar yaşanılır ya da yaşanılmaz kıldığı Türkiye'de yeni yeni bilinmekte. Mimar'la mühendisin, müteahhitin karıştırılması hala yaygın. Durumun bu hale gelmesinde kendisini konumlandıramamış mimarların da payı var kuşkusuz. Bunu aşmak için de mimarlara iş düşüyor. Ne yaptığımızı her fırsatta anlatmalıyız.
Dekoratör ve tasarımcı ünvanları daha da belirsiz alanlar kapsadığı için daha da tehlikeli çağrışımlar yapıyor. Hiç bir projemizin bütçesi sonsuz olmadı. Ne kadar sınırlandırılırsak o kadar yaratıcı kılındığımızı düşünüyoruz. Bu nedenle zenginlikle ilgili değiliz. Tabi ki daha yaygın, daha çok kişi tarafından kullanılabilecek tasarımlar yapmak isteriz. En son Han Tümertekin tarafından düzenlendi : 06-11-2001 20:48. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Forum Üyesi
|
sayın tümertekin,
optimum evleri için basılan kitapçıktaki "Türkiye'nin en iyi planlanmış evleri" haddini aşan bir iddia mı? Yoksa gerçekten onları "TC'nin en iyi planlanmış evleri" olarak mı görüyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Diyalog Konugu
|
Publisher
Seyahat: Amsterdam
Film: O da beni seviyor, Barış Pirhasan Kitap: Bir Mühendisin Anıları, Tübitak Yayınları Yeni bina: Gerling Ofis Binası, Norman Foster/Köln Çizgi kahraman: Modulor, Le Corbusier Düş: Ben düş görmem |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Diyalog Konugu
|
Okyanus
Göktürk Evleri sıra evlerden oluşuyor, tanıtımı ve pazarlaması Optimum kadar kapsamlı yapılmadığı için duyulmadığı düşüncesindeyim. 146 konut içeriyor, yakında yayınlandığında daha detaylı göreceksiniz.
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Diyalog Konugu
|
Arkitekt82
Mimarlık için gösterilen her çaba işe yarar.
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Diyalog Konugu
|
İcarus
Bu soruyu sloganı üreten reklam ajansına yöneltmek daha doğru olur. Biz de bu kadar iddialı bir sloganla çok rahat etmedik.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Diyalog Konugu
|
Publisher
Bizden düşük gelir düzeyindekiler için konut tasarımı istediler de biz mi yapmadık? Ama şimdi birileri istedi ve yapıyoruz. Pek yakında bu ofiste...
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Forum Üyesi
|
mimar
mimar toplumda kendisini nasıl tanımlamalı? mesleğimizin sokaktaki insana nasıl yansıması gerekir?
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Forum Üyesi
|
son zamanlarda mimarlık eğitimi konusunda sık duyduğum bir eleştiri var, bizim eğitim sistemimizde mimarlığın para kazanılması gereken, ticari, bir iş olduğu öğretilmiyor deniyor.
siz buna katılıyor musunuz? mimarlık ticari bir iş midir? |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Diyalog Konugu
|
Sizin için çalışıyoruz
![]() |