![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
|
Göktürk Evleri
Han Bey,
Bugüne kadar Optimum Evleri hep ön planda gözüktü mimarlık dünyasında. Aynı şekilde bugüne dek gelen mesajlarda da Optimum Evleri ile ilgili sorular çoğunlukta. Ancak Arkitera'da size ayrılan sayfalarda Göktürk Aytek Evleri projenizi gördüm. Bu da Optimum Evleri tarzında müstakil evlerden oluşan bir şehir dışı yerleşimi mi? Optimum'dan farkı nedir? Fotoğraflardan gözüktüğü kadarı ile bu da bitmek üzere olan bir proje. Neden hep Optimum konuşulurken Göktürk Evleri üzerinde durulmuyor? |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Ben itü mimarlık bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Benim sorum staj konusunda olacak. Sizce yurtdışında staj yapmak, sektöre atılmadan önce yeterli tecrübe ve bilgiyi almamız için yeterli olur mu. Bildiğim kadarıyla sektörün işleyişi yurtdışında daha farklı. Bu farklılıklar, mezun olup mesleğe atılan birisi için hayalkırıklığı yaratabilir mi. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Han Tümertekin,
Türkiye'deki başarılı sayılı mimarlardansınız. Birçok yeni mezun meslektaşlarınıza örnek teşkil ediyorsunuz. Bu meslekte yeni olan arkadaşlara tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Han Bey;
Mimari tasarım sürecinde bilgisayarın rolü hakkında ne düşünüyorsunuz?"Tasarım aşamasında" bilgisayarı kullanıyor musunuz? Sizce "AutoCAD mimarı" ile"bilgisayar ortamında" tasarım yapan mimar arasında fark var mıdır varsa bu fark nedir? Üniversitede mimari proje dersi vermenin tasarımcı kimliginize ne gibi katkıları oldugunu düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim... |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Diyalog Konugu
|
Merhaba
Önce bir kaç not: Cevapları daha önce tamamladığımız için önümüzdeki iki saati cevaplar üzerine sorularla ve cevaplarla ve yine sorular ve cevaplarla geçirmeyi düşünüyoruz. Sorularla ve sorunlarla ilgiliyiz. Çünkü tasarımlarımızın verileri onlar. "Biz" diyorum çünkü ben yanlız değilim, Alp Tümertekin, Hayriye Sözen, Ahmet Önder, Eylem Erdinç, Tomris Akın da işin içinde ona göre.
Hepinize teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Diyalog Konugu
|
Okyanus
Ne zaman inşa edileceğini bilmiyoruz. Ama sponsor arayışı sürüyor ve umutluyuz.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Diyalog Konugu
|
Cube
Birlikte vakit geçirebileceğim kişilerle çalışmayı önemsiyorum. Evet önemli projelerin çoğunda aynı ekipleydim. Yeni katılan neredeyse hiç olmadı. Zaten bir süre sonra büro ile insani ilişkisini sürdürenler bizimle vakit geçirenler bizimle çalışmaya başladılar. Bu böyle sürüyor.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Diyalog Konugu
|
Edizhon
"İyimser" her ortamda iyimserdir. İyi müşteri iyi proje için şarttır. İyi müşteri ile karşılaşılmaz. İyi mimarlık için çalışılır, iyi müşteri ile buluşulur.
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Diyalog Konugu
|
Palmer
İyi müşteri iyi tasarıma müdahele eder, katılır. Bunları proje için verilere dönüştürmek tasarımcının işidir. Bir işveren önerisinin neden yanlış olduğunu ona anlatabilecek sabır ve zamana sahip olmalıdır tasarımcı ya da iyi bir işveren önerisini tasarımına katabilmelidir. Önemli olan iyi tasarım elde etmektir, taraflardan birinin zaferi değil.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Diyalog Konugu
|
Zeynep
Web sayfası için çalışmayı sürdürüyoruz. Kitap içinse daha erken olduğunu düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Diyalog Konugu
|
A.Arda
İşinizi sevin. Onunla ilgili olmanın zevkini çıkarın.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Diyalog Konugu
|
Blur
O tür bir işi bana önermezlerdi zaten.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Diyalog Konugu
|
Ekrem
"Optimum" işveren ve tanıtımı yapanlarca bulunmuş bir isim. Gerek baştaki amaç, gerekse proje sürecinin gelişimi optimizasyon temelli olduğu için gerçek bir durumu ifade ediyor.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Diyalog Konugu
|
Kaan
Optimum için böyle bir tartışma yok. Özel imar koşulları ile elde edilmemiş bir arazide yer alıyor. Ormanla şile yolu sınırlarını oluşturuyor ve baraja yaklaşık 4-5 km uzaklıkta.
D tipindeki kulede artık bir oda ve bir banyo var Aynı merdiven kovası ile iki tam kat ilişki kurarken tek odalık bir hacmin ilişki kurmasını doğru bulmadık. Ayrıca o bölge tüm evin değil de daha özel bir kullanımın yeri. Bu nedenle sofadan kapıyla ulaşılan bir merdivene sahip |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Diyalog Konugu
|
trkn21
Yaratıcılığın gerçek verilerle pekala mümkün olduğunu düşündüğüm için aram uçmakla hiç iyi olmadı zaten.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|